24 °C Athens, GR
14/08/2022

Τελευταια Νέα
Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr Χειροτονία Πρεσβυτέρου και χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στη Μελβούρνη – Adologala.gr Απρόσμενες εξελίξεις στη διερεύνηση του τύμβου Λαόνας στην Παλαίπαφο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και γειτονικές χώρες στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως το Γηροκομείο του Βαλουκλί – Adologala.gr Μια «αναστάσιμη» κατασκήνωση γεμάτη από χαρά και ειρήνη στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών – Adologala.gr Κοντά στους Γέροντες του Ελληνικού Οίκου Ευγηρίας «Μάνα» ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Adologala.gr Εγκαίνια Ναϋδρίου στη Λεύκη Πτελεού τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος – Adologala.gr Δέηση Υπέρ Αναπαύσεως του Ιεροκύρηκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας – Adologala.gr

Απονομή βραβείων στο δείπνο της 100ετίας της ΑΗΕPΑ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:51 από news_room

ΟΡΛΑΝΤΟ – ΦΛΩΡΙΔΑ. Στην πολυδιάστατη προσφορά και στην πολυσχιδής δράση της AHEPA στην Αμερική, τον Καναδά, την γενέτειρα, την Ευρώπη και την Αυστραλία ήταν αφιερωμένο το επίσημο δείπνο της 100ετίας που παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιουλίου 2022 στο Ξενοδοχείο «Coronado Springs Resort» του Ορλάντο της Φλώριδας.

Το δείπνο σηματοδότησε ταυτόχρονα και την λήξη με πανηγυρικό τρόπο του 100ού Συνεδρίου της AHEPA, η οποία μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής αποτελούν τους πιο ισχυρούς πυλώνες της ομογένειας.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή γιόρτασε τα 100 χρόνια στο πλαίσιο της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης που έλαβε χώρα από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2022 στη Νέα Υόρκη και παρακολουθώντας προσεκτικά τα ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων» από τα δύο σημαντικά γεγονότα θα διαπιστώσει κανείς ότι και οι δύο πυλώνες έχουν πολλούς κοινούς ηγέτες.

Ο πρώτος αιώνας συνεργασίας των δύο φορέων επισφραγίστηκε με την δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων της AHEPA για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στο Συνέδριο και οι ομιλίες του σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις είχαν ως κεντρικό μοτίβο την αποφασιστικότητα αμφοτέρων των φορέων για την συνέχιση αυτής της συνεργασίας στον ανατέλλοντα αιώνα και στους αιώνες που θα ακολουθήσουν.

Στο δείπνο συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε με υπερηφάνεια ότι είναι δραστήριο μέλος της AHEPA, o Ομοσπονδιακός βουλευτής της Φλόριδας Γκας Μπιλιράκης, οι πρέσβεις της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ουάσινγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Μάριος Λυσσιώτης, αντίστοιχα, η εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100», Πολέτ Πούλου και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα, πρέσβης Λουκάς Τσώκας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγκάκης και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η ύπατη πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Κάθυ Μπιζούκα, η ύπατη πρόεδρος των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, Μαρία – Αννα Παντέλου, ο ύπατος πρόεδρος των Υιών του Περικλή Timothy Noitsis, καθώς επίσης και ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλειος Μωσαϊδης.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο δημοσιογράφος του Fox News, Μάικ Εμμανουήλ (Mike Emmanouel).

Απονομή Βραβείων

Κατά την διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκαν τα βραβεία του ύπατου προέδρου Δημήτρη Κόκοτα στους πρώην ύπατους προέδρους και αναδείχτηκε «ΑΧΕΠΑΝΣ» της Χρονιάς ο Δημήτρης Ματθαίου από την Ελλάδα.

Το «Σωκράτειο Βραβείο» απονεμήθηκε στον διευθυντή προϊόντων (Chief Product Officer) της Microsoft Πάνο Πανέι, ο οποίος εξέπληξε το ακροατήριο με την αναφορά στον πατέρα του που ήρθε από την Κύπρο στην Αμερική, πολέμησε στην Κορέα και εξήγησε πώς το επώνυμό τους από Παναγιώτου έγινε Πανέι.

Ομιλία N. Παναγιωτόπουλου

Κατά την ομιλία του, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε τη σπουδαιότητα του έργου της οργάνωσης, διαχρονικά, για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, τονίζοντας ότι η Ομογένεια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πατρίδα μας για την αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων και ταυτόχρονα συνιστά το πολυτιμότερο κεφάλαιο και ανεκτίμητο παράγοντα ισχύος και ασφάλειας για το έθνος μας.

Μιλώντας για το έργο που πραγματοποιείται, βάσει των κατευθύνσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, στάθηκε στη σημασία που δίνεται στην περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας και τη θωράκιση της χώρας έναντι οιασδήποτε απειλής. Χαρακτηριστικά, ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται».

Αναφέρθηκε ακόμη στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, υπογραμμίζοντας τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Για τις σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ, τόνισε ότι ευρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, η δε στρατηγική αμυντική σχέση συνεισφέρει ουσιαστικά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, αναδεικνύοντας ειδικότερα τον κομβικό ρόλο του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Φωτογραφία  άρθρου-πηγή :  Δημήτρης Τσάκας – anamniseis.net

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 18:37 από news_room Ο Ηγούμενος και η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη την εκδημία προς την άνω Ιερουσαλήμ του εκ των αδελφών της Μονής μας Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Εγκλειστριώτη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021. Ευχόμαστε ολοθύμως […]

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Ιερουσαλήμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 4 / 2022 , 2:47 από news_room Τήν Κυριακήν, 21ην Μαρτίου/3ην Ἀπριλίου 2022, Δ΄  Κυριακήν τῶν Νηστειῶν, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς προσκυνήσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τήν Ἱεράν Μονήν τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, τήν εὑρισκομένην εἰς τήν Δυτικήν Ἱερουσαλήμ πλησίον τῆς Ἑβραϊκῆς Βουλῆς. Ἡ ἑορτή αὕτη […]

Pin It on Pinterest