17 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Αμερικής Ελπιδοφόρος : Να τερματιστεί η άδικη και παράνομη κατοχή της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 7 / 2022 , 14:00 από news_room

«Η μνήμη μας στρέφεται στη θυσία των αδελφών μας Κυπρίων, των οποίων οι ζωές χάθηκαν, και στον αγώνα μας ο οποίος συνεχίζεται για μια δίκαιη λύση για την Κύπρο μας». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στο ποίμνιο της Ομογένειάς μας, από το βήμα του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού, στο Γουάιτ Στόουν της Νέας Υόρκης, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων στην Κύπρο από την παράνομη τουρκική εισβολή, πριν από 48 έτη.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σκεπάζουν τις οικογένειες όλων όσοι μαρτύρησαν και απώλεσαν τη ζωή τους, αλλά και σε όλους όσοι καταστράφηκαν όταν η Κύπρος μας σταυρώθηκε. Όχι μόνο δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε ολόκληρη την οικουμένη να ξεχάσει», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Οι προσευχές μας για τις ψυχές τους είναι ταυτόχρονα κραυγές προς τον ουρανό για δικαιοσύνη, ενώ θυμόμαστε τις κατεστραμμένες εκκλησίες και τις εικόνες της Κύπρου, τα ιερά κειμήλια που εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της άδικης και παράνομης διχοτόμησης αυτού του νησιού, που αποτελεί θεμέλιο του παγκόσμιου πολιτισμού για περισσότερα από 9.000 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ελπίδα μας είναι η επικράτηση της δικαιοσύνης στην Κύπρο, η επιστροφή των Κυπρίων αδερφών μας στις εστίες τους και η αποκατάσταση των εκκλησιών και των προσκυνημάτων μας, που θα δικαιώσει όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Κύπρο και αυτούς που χάθηκαν και αυτούς που ζουν», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Πρέπει να επιμείνουμε με την ίδια πίστη στον αγώνα μας, ώστε η Τουρκία να τερματίσει την άδικη και παράνομη κατοχή της μαρτυρικής νήσου», υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν παρέλειψε να θυμηθεί και να υπενθυμίσει την ομιλία του που αποδόθηκε και στα ελληνικά και στα αγγλικά, για τη μετατροπή της πολύτιμης για την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πριν από δύο χρόνια, «την αρπαγή της», όπως είπε, «και την εκμετάλλευσή της για αλλότριους σκοπούς». Μάλιστα, σημείωσε ότι «είναι σαν οι ίδιες δυνάμεις που επιζητούν να κυριαρχήσουν με τη βία στους άλλους να επιζητούν τη διαγραφή των ίδιων μας των ψυχών, όμως ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα, ποτέ δεν θα ενδώσουμε, πάντοτε θα θυμόμαστε και πάντοτε θα αγωνιζόμαστε».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λίμνη Κάρλα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λίμνη Κάρλα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 5 / 2022 , 16:15 από news_room Έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ που θα επεκτείνουν το αρδευτικό δίκτυο στον Θεσσαλικό Κάμπο, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου, δρομολογούνται με τη νέα σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας […]

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 19:48 από news_room Το 2021 συναντά την 8η Μαρτίου υπό ιδιάζουσες κοινωνικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν, κατά την πανδημία του κορωνοϊού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι εμφανής η ισχυροποίηση του ρόλου […]

Pin It on Pinterest