31 °C Athens, GR
15/08/2022

Τελευταια Νέα
Βέρμιο-Καστανιά : Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Κυρά του Πόντου, Παναγία Σουμελά – Adologala.gr Tα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ναύπακτο – Adologala.gr Τα προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ηράκλειο Αττικής – Adologala.gr Μήνυμα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο – Adologala.gr Αίγυπτος: 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία στην Γκίζα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εορτή της Παναγίας αφορμή να θυμηθούμε τις μητέρες μας και να τους πούμε «ευχαριστώ» – Adologala.gr Τι αλλάζει από τις 20 Αυγούστου για την ελληνική οικονομία Μήνυμα του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερωνύμου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2022 – Adologala.gr Ιερές Παρακλήσεις του Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου πρίν την εορτή της Παναγίας 2022 – Adologala.gr Αφιέρωμα στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς – Adologala.gr

Αμερικής Ελπιδοφόρος : Να τερματιστεί η άδικη και παράνομη κατοχή της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 7 / 2022 , 14:00 από news_room

«Η μνήμη μας στρέφεται στη θυσία των αδελφών μας Κυπρίων, των οποίων οι ζωές χάθηκαν, και στον αγώνα μας ο οποίος συνεχίζεται για μια δίκαιη λύση για την Κύπρο μας». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε στο ποίμνιο της Ομογένειάς μας, από το βήμα του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού, στο Γουάιτ Στόουν της Νέας Υόρκης, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων στην Κύπρο από την παράνομη τουρκική εισβολή, πριν από 48 έτη.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σκεπάζουν τις οικογένειες όλων όσοι μαρτύρησαν και απώλεσαν τη ζωή τους, αλλά και σε όλους όσοι καταστράφηκαν όταν η Κύπρος μας σταυρώθηκε. Όχι μόνο δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε ολόκληρη την οικουμένη να ξεχάσει», επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Οι προσευχές μας για τις ψυχές τους είναι ταυτόχρονα κραυγές προς τον ουρανό για δικαιοσύνη, ενώ θυμόμαστε τις κατεστραμμένες εκκλησίες και τις εικόνες της Κύπρου, τα ιερά κειμήλια που εξαφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της άδικης και παράνομης διχοτόμησης αυτού του νησιού, που αποτελεί θεμέλιο του παγκόσμιου πολιτισμού για περισσότερα από 9.000 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ελπίδα μας είναι η επικράτηση της δικαιοσύνης στην Κύπρο, η επιστροφή των Κυπρίων αδερφών μας στις εστίες τους και η αποκατάσταση των εκκλησιών και των προσκυνημάτων μας, που θα δικαιώσει όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Κύπρο και αυτούς που χάθηκαν και αυτούς που ζουν», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

«Πρέπει να επιμείνουμε με την ίδια πίστη στον αγώνα μας, ώστε η Τουρκία να τερματίσει την άδικη και παράνομη κατοχή της μαρτυρικής νήσου», υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν παρέλειψε να θυμηθεί και να υπενθυμίσει την ομιλία του που αποδόθηκε και στα ελληνικά και στα αγγλικά, για τη μετατροπή της πολύτιμης για την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πριν από δύο χρόνια, «την αρπαγή της», όπως είπε, «και την εκμετάλλευσή της για αλλότριους σκοπούς». Μάλιστα, σημείωσε ότι «είναι σαν οι ίδιες δυνάμεις που επιζητούν να κυριαρχήσουν με τη βία στους άλλους να επιζητούν τη διαγραφή των ίδιων μας των ψυχών, όμως ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα, ποτέ δεν θα ενδώσουμε, πάντοτε θα θυμόμαστε και πάντοτε θα αγωνιζόμαστε».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου γιά τα 200 χρόνια από το μαρτύριο του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:47 από news_room Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου γιά τα 200 χρόνια από το μαρτύριο του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´ Ακολουθεί Μήνυμα τῆς Α.Θ.Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου διά τά 200 χρόνια ἀπό τοῦ μαρτυρίου τοῦ Προκατόχου του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε´ (10 Ἀπριλίου 2021) * * * […]

Τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεσσαλονίκη

Τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεσσαλονίκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 5 / 2022 , 1:50 από news_room Τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεσσαλονίκη Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκε στο κατάλυμά του τον Ελληνοαμερικανό νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην […]

Pin It on Pinterest