18 °C Athens, GR
26/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Πατρών Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Μην χάνουμε το θάρρος και την υπομονή μας» SuperFoods Festival: Το πιο “υγιεινό φεστιβάλ” της πόλης ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο Νεαρές γυναίκες αφηγούνται και στέλνουν μηνύματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Το μνημείο-σύμβολο του Τορίνο φωτίστηκε με τη γαλανόλευκη Η 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας Εθνική ανάταση και υπερηφάνεια στην κορύφωση των εορτασμών για την Ελληνική Παλιγγενεσία στο Σύδνεϋ Θεσσαλονίκη: Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε τον αρχηγό του PP GERB Μπόικο Μπορίσοφ

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ του ΕΑΠ διαμαρτύρεται για την απόφαση μείωσης αποπληρωμής των διδάκτρων του επομένου εξαμήνου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 6 / 2022 , 11:52 από news_room

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ του ΕΑΠ διαμαρτύρεται για την απόφαση μείωσης αποπληρωμής των διδάκτρων του επομένου εξαμήνου

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ…

Το ΕΑΠ, πιστό στην ακατανόητη συμπεριφορά του με την οποία έχει πολλάκις ταλαιπωρήσει τους φοιτητές του, έσπευσε ξανά να κάνει ακόμα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Με ηλεκτρονικό μήνυμα του Τμήματος Μητρώου, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2022, ειδοποίησε ότι οι φοιτητές πρέπει να προκαταβάλουμε τα δίδακτρα του επόμενου εξαμήνου, που αρχίζει τον Οκτώβριο του 2022, έως τις 21 Ιουλίου 2022! Τι σημαίνει αυτό;

Οι εξετάσεις (εκτός των επαναληπτικών) ολοκληρώνονται στις 16 Ιουλίου. Επομένως:
Α) Καλούμαστε να επιλέξουμε και να καταβάλουμε δίδακτρα για επόμενα μαθήματα σε διάστημα ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ (5) ημερών, από την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου. Αν συνυπολογίσουμε και το απαραίτητο διάστημα για τη διόρθωση, ανατροφοδότηση και τελική βαθμολογία των γραπτών, το διάστημα των πέντε ημερών εξανεμίζεται! Πρόκειται για… ορθολογικές επιλογές που γίνονται «προς διευκόλυνσή μας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΑΠ, το οποίο μάλλον μάς εμπαίζει!
Β) Εντελώς αιφνιδιαστικά και με το «έτσι θέλω» ανατρέπεται ο προγραμματισμός (προσωπικός και οικογενειακός) όλων των φοιτητών, οι οποίοι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν και να καταβάλουν το σημαντικό σε μέγεθος κονδύλι των διδάκτρων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι όλοι είχαμε ως δεδομένο από τα προηγούμενα έτη.

Είναι τουλάχιστον η τέταρτη κατά σειρά φορά μέσα σε τρία χρόνια που το Ίδρυμα τροποποιεί αιφνιδιαστικά την πολιτική αποπληρωμής των διδάκτρων φέρνοντας τους φοιτητές σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, εν μέσω μάλιστα γενικότερου αρνητικού κοινωνικοοικονομικού κλίματος. Η διοίκηση δεν είχε καν την ευθιξία να ενημερώσει εγκαίρως για τις προθέσεις της τους φοιτητές της ΔΗΔ, ώστε να είναι εφικτός ο οικονομικός προγραμματισμός μας.

Ως Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά και διαμαρτυρόμαστε γιατί η διοίκηση δεν επιδεικνύει καμία συνέπεια ούτε προς τον δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΑΠ ως Ιδρύματος ούτε προς τις πρότερες υποσχέσεις της προς τον Σύλλογο Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ για συνεννόηση, ενημέρωση και συνεργασία ούτε προς τις δεσμεύσεις του ίδιου του Προέδρου του Ιδρύματος για οικονομικές διευκολύνσεις ή μείωση των διδάκτρων.

Η ανακοίνωση για προθεσμία 21 Ιουλίου 2022 είναι ηθικώς και τυπικώς απαράδεκτη, καθώς δείχνει το επίπεδο αδιαφορίας του Ιδρύματος για τους φοιτητές και την έλλειψη οργάνωσης.

Είναι αδιανόητο οι προθεσμίες για σοβαρά ζητήματα να μεταβάλλονται κατά το δοκούν, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και χωρίς πρώτα να δίδεται εύλογος χρόνος από αυτούς που τις θέτουν σε αυτούς που υποχρεούνται να τις τηρήσουν, στο πλαίσιο της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μας.

Καλούμε τη διοίκηση να αποσύρει την απόφασή της αυτή και να οργανώσει τις διαδικασίες δήλωσης μαθημάτων και καταβολής των διδάκτρων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Αν μη τι άλλο, έχει καταντήσει κουραστικό ένα Πανεπιστήμιο να προκαλεί τόση ανασφάλεια και αναστάτωση αλλάζοντας συνεχώς διαδικασίες και πολιτικές και να λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. εντάσσεται στον Πανεπιστημιακό Χάρτη ERASMUS 2021-2027

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 1 / 2021 , 9:55 από news_room Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας εντάσσεται στον Πανεπιστημιακό Χάρτη ERASMUS 2021-2027 Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υποβλήθηκε επιτυχώς αίτηση συμμετοχής στο χρηματοδοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + και εγκρίθηκε η ένταξη της Σχολής Αξιωματικών στον Πανεπιστημιακό Χάρτη ERASMUS […]

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Δάφνη

Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Δάφνη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 12 / 2022 , 16:38 από news_room Η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Δάφνη Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου παρουσία Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής […]

Pin It on Pinterest