28 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ του ΕΑΠ διαμαρτύρεται για την απόφαση μείωσης αποπληρωμής των διδάκτρων του επομένου εξαμήνου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 6 / 2022 , 11:52 από news_room

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ του ΕΑΠ διαμαρτύρεται για την απόφαση μείωσης αποπληρωμής των διδάκτρων του επομένου εξαμήνου

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ…

Το ΕΑΠ, πιστό στην ακατανόητη συμπεριφορά του με την οποία έχει πολλάκις ταλαιπωρήσει τους φοιτητές του, έσπευσε ξανά να κάνει ακόμα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Με ηλεκτρονικό μήνυμα του Τμήματος Μητρώου, με ημερομηνία 31 Μαΐου 2022, ειδοποίησε ότι οι φοιτητές πρέπει να προκαταβάλουμε τα δίδακτρα του επόμενου εξαμήνου, που αρχίζει τον Οκτώβριο του 2022, έως τις 21 Ιουλίου 2022! Τι σημαίνει αυτό;

Οι εξετάσεις (εκτός των επαναληπτικών) ολοκληρώνονται στις 16 Ιουλίου. Επομένως:
Α) Καλούμαστε να επιλέξουμε και να καταβάλουμε δίδακτρα για επόμενα μαθήματα σε διάστημα ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ (5) ημερών, από την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου. Αν συνυπολογίσουμε και το απαραίτητο διάστημα για τη διόρθωση, ανατροφοδότηση και τελική βαθμολογία των γραπτών, το διάστημα των πέντε ημερών εξανεμίζεται! Πρόκειται για… ορθολογικές επιλογές που γίνονται «προς διευκόλυνσή μας», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΑΠ, το οποίο μάλλον μάς εμπαίζει!
Β) Εντελώς αιφνιδιαστικά και με το «έτσι θέλω» ανατρέπεται ο προγραμματισμός (προσωπικός και οικογενειακός) όλων των φοιτητών, οι οποίοι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν και να καταβάλουν το σημαντικό σε μέγεθος κονδύλι των διδάκτρων σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι όλοι είχαμε ως δεδομένο από τα προηγούμενα έτη.

Είναι τουλάχιστον η τέταρτη κατά σειρά φορά μέσα σε τρία χρόνια που το Ίδρυμα τροποποιεί αιφνιδιαστικά την πολιτική αποπληρωμής των διδάκτρων φέρνοντας τους φοιτητές σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, εν μέσω μάλιστα γενικότερου αρνητικού κοινωνικοοικονομικού κλίματος. Η διοίκηση δεν είχε καν την ευθιξία να ενημερώσει εγκαίρως για τις προθέσεις της τους φοιτητές της ΔΗΔ, ώστε να είναι εφικτός ο οικονομικός προγραμματισμός μας.

Ως Σύλλογος Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ καταγγέλλουμε αυτή τη συμπεριφορά και διαμαρτυρόμαστε γιατί η διοίκηση δεν επιδεικνύει καμία συνέπεια ούτε προς τον δημόσιο, κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΑΠ ως Ιδρύματος ούτε προς τις πρότερες υποσχέσεις της προς τον Σύλλογο Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ για συνεννόηση, ενημέρωση και συνεργασία ούτε προς τις δεσμεύσεις του ίδιου του Προέδρου του Ιδρύματος για οικονομικές διευκολύνσεις ή μείωση των διδάκτρων.

Η ανακοίνωση για προθεσμία 21 Ιουλίου 2022 είναι ηθικώς και τυπικώς απαράδεκτη, καθώς δείχνει το επίπεδο αδιαφορίας του Ιδρύματος για τους φοιτητές και την έλλειψη οργάνωσης.

Είναι αδιανόητο οι προθεσμίες για σοβαρά ζητήματα να μεταβάλλονται κατά το δοκούν, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και χωρίς πρώτα να δίδεται εύλογος χρόνος από αυτούς που τις θέτουν σε αυτούς που υποχρεούνται να τις τηρήσουν, στο πλαίσιο της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις μας.

Καλούμε τη διοίκηση να αποσύρει την απόφασή της αυτή και να οργανώσει τις διαδικασίες δήλωσης μαθημάτων και καταβολής των διδάκτρων με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Αν μη τι άλλο, έχει καταντήσει κουραστικό ένα Πανεπιστήμιο να προκαλεί τόση ανασφάλεια και αναστάτωση αλλάζοντας συνεχώς διαδικασίες και πολιτικές και να λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 19:48 από news_room Το 2021 συναντά την 8η Μαρτίου υπό ιδιάζουσες κοινωνικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν, κατά την πανδημία του κορωνοϊού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι εμφανής η ισχυροποίηση του ρόλου […]

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Επίτροπο Εκλογών της Αλβανίας κ. Ιλιριάν Τσελιμπάσι.

Συνάντηση του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον Επίτροπο Εκλογών της Αλβανίας για την παροχή τεχνογνωσίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 2 / 2022 , 2:01 από news_room Διερευνητική συνάντηση ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον Επίτροπο Εκλογών της Αλβανίας για την παροχή τεχνογνωσίας Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Επίτροπο Εκλογών της Αλβανίας κ. Ιλιριάν Τσελιμπάσι. Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών τέθηκε, […]

Pin It on Pinterest