22 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Θεία Λειτουργία στη χάρη του Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο χωριό Γούφες Συνάντηση με τον Διευθυντή του Ισλαμικού Οργανισμού Πολιτιστικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων του Ιράν, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Εμίρη του Κατάρ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τυροκόμων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τυροκόμων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 6 / 2022 , 22:37 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τυροκόμων, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών και φορέων.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν «όλα τα δεδομένα που προκύπτουν μετά και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας για την παραγωγή του χαλουμιού».

Πρόσθεσε ότι έγινε ένας δημιουργικός διάλογος κατά τον οποίον παρουσιάστηκε από τη Νομική Υπηρεσία η γνωμάτευση της και εκφράστηκαν από τον Σύνδεσμο Τυροκόμων οι ανησυχίες που προκύπτουν μέσα από το πλαίσιο στο οποίο θα εφαρμοστεί η γνωμάτευση από δω και πέρα.

Ο κ. Καδής είπε ακόμα ότι συζητήθηκαν πιθανές λύσεις που θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο της γνωμάτευσης, καθώς και τρόποι για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες του Συνδέσμου.

Πρόσθεσε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και τέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για αντιμετώπιση των ανησυχιών των τυροκόμων.

Ανέφερε εξάλλου ότι τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί και με τις υπόλοιπες ομάδες που εμπλέκονται στην παραγωγή του χαλουμιού «και θα συζητήσουμε λύσεις που συζητήθηκαν σήμερα».

«Στόχος», είπε ο κ. Καδής, «είναι να φτάσουμε σε κοινές αποφάσεις με τις οποίες θα προστατεύεται το πολύτιμο προϊόν που παράγεται στον τόπο μας, το χαλούμι. Ο στόχος είναι να παράγεται χαλούμι ως ΠΟΠ με διαδικασίες που λαμβάνουν υπόψη τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας».

Ερωτηθείς είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο στο να βρεθούν λύσεις ώστε να ικανοποιούνται οι ανησυχίες».

Σε ερώτηση αν θα δοθούν αποζημιώσεις ή αν θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο για να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα, ο κ. Καδής είπε ότι «λαμβάνεται υπόψη ότι υπάρχουν αποθέματα, και μέσα από τις λύσεις που συζητάμε αντιμετωπίζεται και αυτό το ζήτημα με ικανοποιητικό τρόπο».

Σε ερώτηση αν μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος θα γίνει οποιαδήποτε κίνηση στην αγορά, ο κ. Καδής απάντησε αρνητικά.

Πηγή: ΓΤ&Π

Σχετικά Άρθρα

Βεροίας Παντελεήμων

Ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονος με θέμα : «Οι πνευματικοί μας πατέρες»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:06 από news_room Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Οι πνευματικοί μας πατέρες». Ο διαδικτυακός «Επισκοπικός Λόγος» αποτελεί μία ευκαιρία πνευματικής ωφέλειας και παρηγορίας στους […]

Ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής συμμετείχε στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα – Συζητήθηκαν θέματα μετανάστευσης & ασύλου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 9 / 2021 , 22:17 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής συμμετείχε στη διάσκεψη των MED5 που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, στην παρουσία των Υπουργών αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής: Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας. Στη διάσκεψη οι αρμόδιοι […]