13 °C Athens, GR
27/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Χίος: Σειρά έργων για την περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 14 ατόμων, μελών των τριών συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης Στην Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΠΑΒΟ Πάφου Γεώργιος: «Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της παιδείας» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα Ακόμη ένας πρωθυπουργός παραιτήθηκε στο Περού Ο Πρόξενος του Βελγίου στην Πόλη Tim Van Anderlecht επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολεία της Μητροπόλεως επισκέφθηκε ο Καστορίας Καλλίνικος Θυρανοίξια Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Ο Μεσαορίας ευχήθηκε στους εκτοπισμένους της Βιτσάδας: “Να έχουμε στη ζωή μας την τιμή των Αγίων της Εκκλησίας μας”

Ο Μεσαορίας ευχήθηκε στους εκτοπισμένους της Βιτσάδας: “Να έχουμε στη ζωή μας την τιμή των Αγίων της Εκκλησίας μας”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 6 / 2022 , 15:07 από news_room

Ο Μεσαορίας ευχήθηκε στους εκτοπισμένους της Βιτσάδας: “Να έχουμε στη ζωή μας την τιμή των Αγίων της Εκκλησίας μας”

Κατόπιν προσκλήσεως του Προσφυγικού Σωματείου “Άγιος Μάμας” Βιτσάδας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, παρακάθησε σε Συνεστίαση των εκτοπισμένων Βιτσαϊτών στο οικογενειακό κέντρο Βιτσαΐτη στην Κοφίνου, να σημειωθεί ότι το εστιατόριο το διατηρεί η χήρα του Κώστα Βιτσαΐτη, κα Ελένη Βιτσαΐτη με τα παιδιά της, από την Πυργά Μεσαορίας.

Ήταν αρκετοί οι εκτοπισμένοι της τρίτης ηλικίας, αλλά και νεότεροι που παρευρέθηκαν. Μεταξύ αυτών ο Κοινοτάρχης Βιτσάδας κ. Κώστας Επιφανίου, ο Πρόεδρος του Προσφ. Σωματείου κ. Νίκος Νικολαΐδης, o κ. Ανδρέας Αδαμίδης, τέως Ταμίας του Προσφ. Σωματείου, οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας κ. Ανδρέας Αντωνίου και Γραμματέας του Προσφυγικού Σωματείου, ο κ. Σταύρος Ντορζής και ο Θεολόγος κ. Μιχάλης Παπαμιχαήλ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γραμματέα κ. Αντωνίου, του Κοινοτάρχη κ. Επιφανίου, και εκ μέρους των συντατξιούχων, την εκδήλωση χαιρέτησε χαρμόσυνα η κυρία Μάρω Λοίζου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος κλήθηκε να ευλογήσει την τράπεζα και να απευθύνει λόγο παρηγορίας και πνευματικής ωφέλειας με αφορμή το περιεχόμενο της εορτής της Κυριακής των Αγίων Πάντων, τους οποίους χαριτώνει το Πανάγιο Πνεύμα για να πρεσβεύουν με την παρρησία τους στη δόξα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Δεν παρέλειψε ο Μεσαορίας Γρηγόριος να αναφερθεί στην από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την Σύναξη των εκτοπισμένων της Βιτσάδας με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος, υπόσχεσή του για προσκυνηματική επίσκεψη στον Άγιο Μάμα, την οποία κατέστη εφικτό να εκπληρώσει την περασμένη Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022.

Ευελπιστεί ο Επίσκοπος ότι, με υπομονή, προσευχή και καλή θέληση, ο Θεός θα βοηθήσει σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε την Εκκλησία του προστάτη της Βιτσάδας Αγίου Μάμαντος του Μυροβλήτου.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος επαίνεσε τις προσπάθειες του Προσφυγικού Σωματείου “Άγιος Μάμας” Βιτσάδας μέσω εκδηλώσεων, όπως τη σημερινή συνεστίαση, να δίδεται η ευκαιρία να ευρίσκονται πρόσωπο προς πρόσωπο οι εκτοπισμένοι μας. Να μοιράζονται τα ευχάριστα και τα ενδεχόμενα δυσάρεστα του βίου.

Ακόμη, παρά την παρατεταμένη κατοχή και απουσία για 48 έτη από τη γενέτειρα γη, έχουν όλοι τη βούληση να παραμένουν ενωμένοι μεταλαμπαδεύοντας στους νεότερους τις παραδόσεις της Βιτσάδας, αλλά και να γνωρίζουν τις μεταξύ τους ενδεχόμενες συγγένειες. Αυτή η γνώση και ενημέρωση αναδεικνύονται πολύ σημαντικά και απαραίτητα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της μετακινήσης των συμπατριωτών μας τόσο στο εσωτερικό της ελεύθερης Νήσου μας όσο και στο εξωτερικό.

Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση να παρευρεθεί και να μεταφέρει τις πατρικές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος να αναφερθεί ότι του ανέθεσε από το 2008, όταν ο Θεοφιλέστατος χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μεσαορίας, να ανασυστήσει τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές των κατεχόμενων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής.

Ευχήθηκε συγκινημένος να έχουμε πίστη, υγεία και κουράγιο. Να διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα της πανθρώπινες αξίες της Ελληνικής μας φυλής και να έχουμε στη ζωή μας την τιμή των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Εμείς, οι εκτοπισμένοι της Βιτσάδας, αλλά και όλων των κοινοτήτων που έχει την ευθύνη διακονίας ο Επίσκοπος μας, με τις ευλογίες και υπόδειξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να συνεχίζει αυτό το έργο με τον ίδιο ζήλο, μέσα στο πλαίσιο της Εκκλησίας και της Κυπριακής μας παράδοσης που μάς άφησαν οι παλιοί κληρικοί της νήσου μας ως ιερή παρακαταθήκη.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιστοσελίδα στην Ινδία παρουσιάζεται ως η πραγματική ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 20:45 από news_room H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) θα ήθελε να επισύρει την προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι, όπως έχει περιέλθει στην αντίληψή της, η ιστοσελίδα της έχει αντιγραφεί παράνομα από άλλη ιστοσελίδα που φιλοξενείται από εταιρεία με έδρα την Ινδία, […]

Τον αγιασμό του κέντρου νεότητας Καστοριάς τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος

Τον αγιασμό του κέντρου νεότητας Καστοριάς τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 10 / 2022 , 16:53 από news_room Τήν Τετάρτη 12 Ὀκτωβρίου 2022 τελέσθηκε ἀπό τόν Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικο ὁ ἁγιασμός τῶν ἐγκαινίων τοῦ Κέντρου Νεότητος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καστορίας, ἐπί τῆς ὁδοῦ Μητροπόλεως 106 στήν περιοχή τῆς Ὁμόνοιας. Μετά τήν ἀκολουθία τοῦ ἁγιασμοῦ, ὁ […]

Pin It on Pinterest