33 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» – Adologala.gr

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 6 / 2022 , 23:02 από news_room

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» – Adologala.gr

Λαμπρή η πανήγυρις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία Βόλου 

Με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό περικαλλή Ναό της Νέας Ιωνίας, η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την ιερά μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, σε ατμόσφαιρα ευφροσύνης και κατανύξεως.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ποιμενάρχης μας, κ.κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσε πληθύς ευλαβεστάτων Κληρικών μας.

Στην ιερά πανήγυρη των αγίων παρέστησαν οι Βουλευτές Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης και πλήθους φιλαγίων πιστών.

Στο θεόπνευστο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι: «Οι δύο Απόστολοι ήταν τόσο όμοιοι, αλλά και διαφορετικοί και αναμφισβήτητα Μεγάλοι. Ήταν όμοιοι στην πίστη. Μαρτύρησαν για την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Όμως, αμφότεροι είχαν βρεθεί απέναντι στον Χριστό. Ο Πέτρος Τον αρνήθηκε την κρίσιμη στιγμή προ του Πάθους. Ο Παύλος ξεκίνησε ως διώκτης του Χριστού, μέχρι να ζήσει το θαύμα της μεταστροφής του στην πορεία προς Δαμασκό. Και οι δύο έλαβαν Πνεύμα Άγιο. Ο Πέτρος την ημέρα της Πεντηκοστής, ο Παύλος, βαδίζοντας προς Δαμασκό. Ο Πέτρος είδε με τα μάτια του τον Χριστό, ο Παύλος Τον είδε με τα μάτια της ψυχής. Ο Πέτρος ήταν ολιγογράμματος, απλός ψαράς. Ο Παύλος ήταν εγγράμματος, γνώστης των Γραφών και της Ελληνικής Παιδείας, προσωπικότητα ισχυρή, που μετέτρεψε την ανθρώπινη σοφία του σε Λόγο Θεού, όπως και ο Πέτρος. Και οι δύο υπήρξαν διδάσκαλοι, έφεραν το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως στις ψυχές των ανθρώπων, ο δε Παύλος δίδαξε ότι αυτό το Ευαγγέλιο δεν αφορά έναν μόνον λαό, τον Ιουδαϊκό, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα, όλα τα έθνη, των οποίων έγινε Απόστολος».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, στην συνέχεια, στην σημασία της διδασκαλίας των δύο Αποστολικών μορφών στην ζωή της Εκκλησίας στην εποχή μας: «ο Χριστός αφορά όλους τους ανθρώπους και δέχεται πάντας, όχι με κριτήριο την αναμαρτησία, αλλά την μετάνοια. Και οι Απόστολοι ήταν αμαρτωλοί, αλλά μετανόησαν, αρνήθηκαν, αλλά επέστρεψαν… Ο Χριστός δεν νοιάζεται για την κοσμική μας μόρφωση. Άλλωστε, συχνά η μόρφωση στέκεται εμπόδιο στην σχέση μας μαζί Του, γιατί ο ορθολογισμός θέλει να πείσει ότι έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Ο Χριστός θέλει την απλότητα της ψυχής και από τους μορφωμένους και από τους αμόρφωτους, σαν κι αυτή των Αποστόλων, που νοηματοδοτεί την ζωή μας. Οι Απόστολοι μας καλούν να μη φοβηθούμε να συναντηθούμε με τον Χριστό και να λάβουμε, μέσα από την ζωή της Εκκλησίας, την σωτηρία».

Ο Επίσης,αναφέρθηκε στον εναγκαλισμό των δύο Αποστόλων, που αποτυπώνεται στην εικόνα τους: «Αυτό δεικνύει την μεταξύ τους ενότητα, η οποία είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας. Είναι αυτή που σώζει, μέσα στην Εκκλησία, την βιώνουμε στα ιερά Μυστήρια, οφείλουμε να έχουμε μεταξύ μας, πάση θυσία, κατά το παράδειγμα των δύο Αποστόλων, με ταπείνωση και αληθινή αγάπη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον έπαινο και την αγάπη του προς τους εφημερίους και τον λαό της ενορίας, «γιατί σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή, γίνεστε παράδειγμα αγάπης, προσφοράς και θυσίας για τους εμπερίστατους αδελφούς. Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενωμένοι, για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στην κλήση του Χριστού».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Ευδοκίας -1 Μαρτίου

Μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Ευδοκίας & του Όσιου Συνέσιου του εν Λύση Κύπρου αθλήσαντα – 1 Μαρτίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 3 / 2021 , 6:16 από news_room Σήμερα, 1η Μαρτίου, εορτάζουμε τη μνήμη της Οσιομάρτυρος Ευδοκίας και της Οσίας Δομνίνης. Η Αγία Ευδοκία γεννήθηκε στην Ηλιούπολη της Φοινίκης, την εποχή του αυτοκράτορα Τραϊανού. Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της εγκλωβισμένη στην αμαρτία και τη φθορά της […]

Σκηνές του λιβανικού εμφυλίου πολέμου στην Βηρυτό - Έξι νεκροί από πυρά σε διαδήλωση

Σκηνές του λιβανικού εμφυλίου πολέμου στην Βηρυτό – Έξι νεκροί από πυρά σε διαδήλωση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 1:43 από news_room Διαδήλωση που οργανώθηκε σήμερα από τα σιιτικά κινήματα Χεζμπολάχ και Αμάλ κατά του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ, του επικεφαλής της έρευνας για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το 2020 εξελίχθηκε σε έκρηξη βίας που προκάλεσε τον θάνατο 6 ανθρώπων, […]

Pin It on Pinterest