17 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» – Adologala.gr

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 6 / 2022 , 23:02 από news_room

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» – Adologala.gr

Λαμπρή η πανήγυρις των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία Βόλου 

Με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό περικαλλή Ναό της Νέας Ιωνίας, η τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος την ιερά μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, σε ατμόσφαιρα ευφροσύνης και κατανύξεως.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ποιμενάρχης μας, κ.κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσε πληθύς ευλαβεστάτων Κληρικών μας.

Στην ιερά πανήγυρη των αγίων παρέστησαν οι Βουλευτές Μαγνησίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Αθανάσιος Λιούπης και πλήθους φιλαγίων πιστών.

Στο θεόπνευστο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι: «Οι δύο Απόστολοι ήταν τόσο όμοιοι, αλλά και διαφορετικοί και αναμφισβήτητα Μεγάλοι. Ήταν όμοιοι στην πίστη. Μαρτύρησαν για την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού. Όμως, αμφότεροι είχαν βρεθεί απέναντι στον Χριστό. Ο Πέτρος Τον αρνήθηκε την κρίσιμη στιγμή προ του Πάθους. Ο Παύλος ξεκίνησε ως διώκτης του Χριστού, μέχρι να ζήσει το θαύμα της μεταστροφής του στην πορεία προς Δαμασκό. Και οι δύο έλαβαν Πνεύμα Άγιο. Ο Πέτρος την ημέρα της Πεντηκοστής, ο Παύλος, βαδίζοντας προς Δαμασκό. Ο Πέτρος είδε με τα μάτια του τον Χριστό, ο Παύλος Τον είδε με τα μάτια της ψυχής. Ο Πέτρος ήταν ολιγογράμματος, απλός ψαράς. Ο Παύλος ήταν εγγράμματος, γνώστης των Γραφών και της Ελληνικής Παιδείας, προσωπικότητα ισχυρή, που μετέτρεψε την ανθρώπινη σοφία του σε Λόγο Θεού, όπως και ο Πέτρος. Και οι δύο υπήρξαν διδάσκαλοι, έφεραν το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως στις ψυχές των ανθρώπων, ο δε Παύλος δίδαξε ότι αυτό το Ευαγγέλιο δεν αφορά έναν μόνον λαό, τον Ιουδαϊκό, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα, όλα τα έθνη, των οποίων έγινε Απόστολος».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, στην συνέχεια, στην σημασία της διδασκαλίας των δύο Αποστολικών μορφών στην ζωή της Εκκλησίας στην εποχή μας: «ο Χριστός αφορά όλους τους ανθρώπους και δέχεται πάντας, όχι με κριτήριο την αναμαρτησία, αλλά την μετάνοια. Και οι Απόστολοι ήταν αμαρτωλοί, αλλά μετανόησαν, αρνήθηκαν, αλλά επέστρεψαν… Ο Χριστός δεν νοιάζεται για την κοσμική μας μόρφωση. Άλλωστε, συχνά η μόρφωση στέκεται εμπόδιο στην σχέση μας μαζί Του, γιατί ο ορθολογισμός θέλει να πείσει ότι έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Ο Χριστός θέλει την απλότητα της ψυχής και από τους μορφωμένους και από τους αμόρφωτους, σαν κι αυτή των Αποστόλων, που νοηματοδοτεί την ζωή μας. Οι Απόστολοι μας καλούν να μη φοβηθούμε να συναντηθούμε με τον Χριστό και να λάβουμε, μέσα από την ζωή της Εκκλησίας, την σωτηρία».

Ο Επίσης,αναφέρθηκε στον εναγκαλισμό των δύο Αποστόλων, που αποτυπώνεται στην εικόνα τους: «Αυτό δεικνύει την μεταξύ τους ενότητα, η οποία είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας. Είναι αυτή που σώζει, μέσα στην Εκκλησία, την βιώνουμε στα ιερά Μυστήρια, οφείλουμε να έχουμε μεταξύ μας, πάση θυσία, κατά το παράδειγμα των δύο Αποστόλων, με ταπείνωση και αληθινή αγάπη».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον έπαινο και την αγάπη του προς τους εφημερίους και τον λαό της ενορίας, «γιατί σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή, γίνεστε παράδειγμα αγάπης, προσφοράς και θυσίας για τους εμπερίστατους αδελφούς. Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενωμένοι, για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στην κλήση του Χριστού».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η ενότητα είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας» - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 9 / 2022 , 12:55 από news_room Την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την άφιξή του στην πόλη, όπου το Σάββατο θα ανοίξει τις πύλες της η 86η Διεθνής Έκθεση. Ο Πρωθυπουργός περπάτησε σε μεγάλους […]

Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 3 / 2022 , 20:27 από news_room «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας» τόνισε σε σημερινή του δήλωση ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ. «Έχουμε υπενθυμίσει την περασμένη εβδομάδα πόσο σημαντική είναι […]

Pin It on Pinterest