25 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Λαμπρό Συλλείτουργο για τους Αγίους Ιαματικούς Αναργύρους στην Έδεσσα – Adologala.gr Τζορτζ Τσούνης: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας» Νέα Υόρκη: Από 3 έως 7 Ιουλίου η Κληρικολαϊκή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής – Το πρόγραμμα Η μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος – Adologala.gr

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καϊρινή Παροικία – Adologala.gr

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καϊρινή Παροικία - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 6 / 2022 , 6:44 από news_room

Με Πατριαρχική λαμπρότητα και ζηλευτή χάρη γιορτάστηκε για ακόμα μια χρονιά από την Καϊρινή Παροικιά η ανάμνηση της ημέρας της Πεντηκοστής στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι. Πενήντα μέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού η υπόσχεση της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος από τον Θεάνθρωπο στους μαθητές του και προς τους Αποστόλους παραμένει ενεργή προς όλους, περιμένοντας τις ανοιχτές ψυχές, και τις έτοιμες από καιρό καρδιές για να ενσταλαχθεί.

Μια τέτοια ημέρα, φωτόμορφη και γενέθλια για την Εκκλησία η Αυτού Θειοτάτη Μακαριώτητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο δεύτερος αποφάσισε να σταθεί ως δυναμικός ενδιάμεσος και να μοιράσει σε όλους μέσα από το Εκκλησιαστικό τυπικό την Θεία Χάρη της Πεντηκοστής. Προεξήρχε της Λειτουργίας και χοροστάτησε του Εσπερινού της Γονυκλησίας με τον Σεβασιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Νικόδημο να συνλειτουργεί στο πλευρό του, αλλά και με όλα τα μέλη του ευαγούς κλήρου να συμβάλουν στην κορύφωση της Θεϊκής μυσταγωγίας. Τους Ύμνους έψαλε ο νέος Πρωτοψάλτης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης και οι Αραβόφωνοι Ιεροψάλτες κ.κ. Τόνυ Ατάλα και Παΐσιος Μπισόι.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Μακαριώτατος κατεύθυνε την ψυχική δόνηση στον χώρο του Ιερού Ναού γονατίζοντας και με υψωμένα χέρια αφέθηκε ψυχή τε και σώματι στην μέθεξη της στιγμής.

«Ευλογητός ει, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας, φιλάνθρωπε, δόξα σοι.»

Όλοι την στιγμή εκείνη έγειραν, γονάτισαν και αφέθηκαν, μα πάνω από όλα εμπιστεύτηκαν την Θεία Πρόνοια.

Στον λόγο του ο Μακαριώτατος άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε με όλους την βαθιά εμπειρία του από το κέντρο της Αφρικής λέγοντας: « Αυτό το μυστήριο της Πεντηκοστής το έζησα πριν δέκα μέρες στην Αρούσα. Όταν διακόσια πενήντα παιδιά από τα δάση βαφτίστηκαν στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεντακόσια πενήντα παιδιά στο σχολείο έψαλαν και δόξασαν το όνομα του Θεού. Και φεύγοντας όταν είδα πενήντα πέντε παιδιά άρρωστα από το AIDS να τους δίνουμε φάρμακα κρεβάτι και στέγη» Και συνέχισε λέγοντας « Αυτή παιδιά μου είναι η Εκκλησία και αυτή είναι η Εκκλησία που στερέωσαν οι Απόστολοί . Γράμματα δεν ήξεραν . Ταπεινοί ψαράδες ήταν. Και όμως ήρθε το Πανάγιο πνεύμα να τους φωτίσει και από τότε να κηρύσσεται ο Λόγος του Θεού.» Επίσης στον Λόγο του ευχήθηκε ο Θεός να δώσει Φώτιση στους εμπόλεμους και να πρυτανεύσει η ειρήνη και η αγάπη.

Κατά την πανηγυρική ημέρα της Πεντηκοστής την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Νικόλαος Γαριλίδης και η Γενική Πρόξενος κα Μαρία Ζήση, την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ενώ την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου η Γενική Γραμματέας κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Παρέστη τέλος και ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Βασίλης Λάγιος καθώς και εκπρόσωποι και μέλη της Αραβόφωνης Χριστιανικής Κοινότητας στο Κάιρο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μακαριώτατος Πατριάρχης καλωσόρισε με τρυφερά και στοργικά λόγια από το Δεσποτικό Βήμα τον νέο Πρωτοψάλτη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρο Ρηγάκη στον οποίο ευχήθηκε καλή και δημιουργική πορεία στα νέα του καθήκοντα και του υπενθύμισε με αγάπη ότι όλοι, Κλήρος και Ελληνική Κοινότητα, θα είναι στο πλευρό του σε κάθε στιγμή της εν τω Καΐρω διακονίας του.

Στην συνέχεια όλοι οδηγήθηκαν από τον Μακαριώτατο στην Αίθουσα του Θρόνου όπου απόλαυσαν το πλούσιο κέρασμα της Πατριαρχικής Επιτροπείας καθώς και την ευχάριστη κοινωνική συναναστροφή.

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καϊρινή Παροικία - Adologala.gr Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καϊρινή Παροικία - Adologala.gr Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Καϊρινή Παροικία - Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

g20

Ερντογάν στη σύνοδο της G20: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 22:09 από news_room Ερντογάν στη σύνοδο της G20: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της ένα νέο κύμα μεταναστών από το Αφγανιστάν» Στην έκτακτη σύνοδο της G20, της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων οικονομιών παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα διαδικτυακά, […]

5 Μαϊου – Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης & του Αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Σήμερα, η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και του Αγίου νεομάρτυρος Εφραίμ της Νέας Μάκρης Αττικής. Η Αγία Ειρήνη, η οποία αρχικά ονομαζόταν Πηνελόπη, καταγόταν από ευκατάστατη οικογένεια, από την πόλη Μαγεδών της Περσίας και έλαβε πλούσια μόρφωση και παιδεία. Διακρινόταν τόσο για την εξωτερική όσο […]

Pin It on Pinterest