16 °C Athens, GR
23/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη Αναβάλλεται η πιθανή ποινική δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα Παρουσιάστηκε ο Οδηγός για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παρενόχλησης στον Χώρο Εργασίας O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας

Διορισμοί και μεταθέσεις κληρικών στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Μελβούρνης & Νόρθ-Κόουτ

Διορισμοί και μεταθέσεις κληρικών στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Μελβούρνης & Νόρθ-Κόουτ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 6 / 2022 , 18:46 από news_room

Με σκοπό την πρόοδο και την προαγωγή του έργου της Εκκλησίας και κυρίως την καλύτερη διαποίμανση των Ορθοδόξων Χριστιανών στις Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες Μελβούρνης και Νόρθ- Κόουτ, και λαμβάνοντας υπόψη του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος: α. τις εισηγήσεις των Θεοφιλέστατων Επισκόπων Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και Κερασούντος κ. Ευμενίου, β. τα κατά καιρούς αιτήματα κάποιων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, γ. τα αιτήματα κάποιων κληρικών να μετατεθούν, δ. την ανάγκη καταργήσεως κατεστημένων καταστάσεων που είχαν παγιωθεί σε συγκεκριμένες ενορίες, ε. το συμφέρον των ενοριών και κοινοτήτων, και στ. τη σωτηρία των ανθρώπων και τον επανευαγγελισμό των πιστών, προέβη στους εξής διορισμούς:

Ιερός Ναός Αγίου Ευσταθίου, Νοτίου Μελβούρνης, διορίζεται προϊστάμενος ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Ζήσης.
Ιερός Ναός Παναγίας «Άξιον εστι», Νόρθ – Κόουτ, διορίζεται εφημέριος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Αποστολέλλης.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Gippsland, διορίζεται προϊστάμενος ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Κοσμάς Δαμιανίδης.
Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου, Brunswick, διορίζεται προϊστάμενος ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ Κουρτόγλου.
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Geelong, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Ιωάννης Αδάμ.
Ιερός Ναόν Παναγίας Σουμελά, East Keilor, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Ιορδάνης Κρικέλης.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Ascot Vale, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Ιωάννης Φράγκος.
Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Bentleigh, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Χρήστος Δημολιάνης.
Ιερός Ναός Ταξιαρχών, Mentone, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Παναγιώτης Ζουμπούλης.
Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης, East Malvern, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Γεώργιος Αδαμάκης.
Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων, Oakleigh, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Σταύρος Κακαβάς.
Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου, North Carlton, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Λυκοπάντης.
Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου, Forest Hill, διορίζεται προϊστάμενος ο αιδεσιμ. Πρεσβύτερος κ. Κυπριανός Νερούππος και Διάκονος ο ευλαβ. κ. Ειρηναίος Κόϊκας.
Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους, Templestowe, διορίζεται διάκονος ο ευλαβ. Κ. Κυριάκος Τσάπας.

Ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τους κληρικούς, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέδωσε τους νέους διορισμούς, τονίζοντάς τους ότι πρέπει από τις νέες τους θέσεις να εργαστούν για την πρόοδο της Εκκλησίας και τη σωτηρία των ανθρώπων. Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Κάθε αλλαγή που γίνεται στην Εκκλησία, κάθε διορισμός και κάθε μετάθεση δίνει την ευκαιρία στους εμπλεκομένους να κάνουν μια καινούργια αρχή. Να ξεκινήσουν κάτι από την αρχή, έχοντας την πείρα της προηγουμένης διακονίας, ούτως ώστε να αποφύγουν λάθη και απροσεξίες του παρελθόντος. Σάς παρακαλώ, λοιπόν, και σάς προτρέπω να μη κινηθείτε βιαστικά, εγωιστικά ή αυτονομιστικά. Διακονήστε την Εκκλησία από τη νέα σας θέση με αγάπη, ενότητα και ταπείνωση και ο Θεός θα σας ευλογήσει. Οι νέες θέσεις που λαμβάνετε σας δίνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσετε όλες σας τις δυνάμεις και τα πολλά χαρίσματα που έχετε για τη δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας Του».

Οι κληρικοί έλαβαν τους διορισμούς από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, και αφού, εξέφρασαν την ευχαριστία τους και την ευγνωμοσύνη τους, ασπάστηκαν το χέρι του Ποιμενάρχου τους και υποσχέθηκαν ότι θα εργαστούν με ζήλο και αφοσίωση με σκοπό να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Μ. Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανείων στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:18 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης παρέστη σήμερα, Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, το πρωί, συμπροσευχόμενος από το Ι. Βήμα, στη Θεία Λειτουργία και τον Μ.Αγιασμό της παραμονής των Θεοφανείων, που τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς […]

Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου 1

Τοποθέτηση ψηφιδωτής παράστασης του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 1 / 2022 , 23:24 από news_room Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου Μετά από 45 χρόνια, εκπληρώνεται σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης τού οσίου Μακαρίου τού Αιγυπτίου, μία επιθυμία τού αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου τού Γ΄, την οποία είχε εκφράσει στον γνωστό ζωγράφο και αξιόλογο καλλιτέχνη τής Κύπρου […]

Pin It on Pinterest