23 °C Athens, GR
23/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο Επέστρεψε ο κόσμος στης Εκκλησίες; – Adologala.gr Την ανάπτυξη της Δημοτικής Αστυνομίας συμφώνησαν ΥΠΕΣ & Δήμαρχος Αθηναίων – Adologala.gr To Workshop «Μαζί στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» φιλοξένησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Adologala.gr Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ – Adologala.gr Αυστραλίας Μακάριος σε νέο Διάκονο: «Να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται» O νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Βλάχ Σαράι: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον ερειπωμένο Ναό της Παναγίας Παραμυθίας Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Ο Υπουργός Άμυνας εγκαινίασε τα νέα εστιατόρια και την αίθουσα ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Tελετή απονομής πτυχίων της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Commencement Ceremonies of the Patriarchal Toronto Orthodox Theological Academy

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 5 / 2022 , 2:48 από news_room

Εφέτος η τελετή απονομής πτυχίων της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (PTOTA), έγινε την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Στο δείπνο παρεκάθησαν περισσότερα από τετρακόσια εξήντα (460) άτομα, στο πολιτιστικό κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής- Metropolitan Centre. Τελετάρχης ήταν ο ιατρός κ. Νικόλαος Βοζόρης, Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το δείπνο οργάνωσαν άριστα, η πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Νικολάου και του Metropolitan Centre κα Αναστασία Σωτηροπούλου και οι εκλεκτοί συνεργάτες της. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους.

Εφέτος, απεφοίτησαν από την PTOTA οι κάτωθι:

κ. Mikhel (Innocent) Chang
κ. Ανδρέας Παντέας
κ. Milojko Radulovic

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας επίσκοπος Αθηναγόρας, καλωσόρισε τους καλεσμένους. Μεταξύ των επισήμων, οι οποίοι και ομίλησαν ήσαν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Άρχων κ. Σπύρος Βολονάκης, Διευθυντής Ελληνορθόδοξης Παιδείας Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά, η κα Ζωή Βερούτη, Πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, ο Άρχων κ. Γρηγόριος Καράκουλας, Πρόεδρος της Θεολογικής Ακαδημίας, και ο Αιδ. Πρωτοπρ. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ιερέων. Στην τελετή παρέστη και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Μπέτυ Σκουτάκη.

Κατόπιν, μίλησε ο αριστεύσας απόφοιτος της Ακαδημίας Ανδρέας Παντέας ελληνικά και αγγλικά. Αναφέρθηκε στα πολύτιμα θεολογικά εφόδια που έλαβε από την Ακαδημία τα τέσσερα χρόνια της φοίτησης του και στην σπουδαιότητα της καθημερινής λειτουργικής ζωής των φοιτητών. Τέλος ευχαρίστησε τους συμφοιτητές του, τον διευθυντή και τους καθηγητές της Ακαδημίας και τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο στον οποίο όπως τόνισε, οφείλεται όλως ιδιαιτέρως η μεγάλη ευλογία να φοιτήσει στην Θεολογική Ακαδημία Τορόντο. Καταχειροκροτήθηκε από όλους τους συνδαιτυμόνες.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου υπήρξε άριστο μουσικό διάλειμμα υπό τη διεύθυνση του αποφοίτου Ανδρέα Παντέα. Έψαλλαν και τραγούδησαν οι φοιτητές και οι ιερείς.

Τα πτυχία στους αποφοίτους, με εισήγηση του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου, επέδωσαν, ο Γεν. Πρόξενος κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης στον κ. Mikhel (Innocent) Chang, ο Διευθυντής Επίσκοπος Αθηναγόρας στον π. Milan Radulovic για τον γιό του Milojko R. και ο Αρχιεπ. Σωτήριος στον κ. Ανδρέα Παντέα. Στους αποφοίτους έδωσαν εικόνες του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού, προστάτου της Ακαδημίας, ο Επίσκοπος Ιάκωβος, η Πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Καναδά κα Ζωή Βερούτη και η Πρόεδρος της ΕΚΤ κα Μπέτυ Σκουτάκη.

Τελευταίος και κύριος ομιλητής ήταν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος, ο οποίος έδωκε πατρικές νουθεσίες με θέμα «Από πού ήλθατε και που πηγαίνετε». Ενθάρρυνε τους αποφοίτους να προχωρήσουν εμπρός, εμπιστευόμενοι τον Χριστό και τέλος τους ευχήθηκε σαν Επίσκοπος και πνευματικός τους πατέρας, καλό δρόμο και καλή αντάμωση και συνεργασία στις Κοινότητες που θα αναλάβουν να ποιμάνουν.

Η όλη τελετή έκλεισε με ύμνους, προσευχή και το πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος αναγνωρίζοντας τα θαυμάσιο έργο το οποίο έχει κάμει η Θεολογική μας Ακαδημία στα πρώτα είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας της, την ονόμασε Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία Τορόντο.

Εφέτος συμπληρώθηκαν είκοσι τέσσερα χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας κατά τα οποία απεφοίτησαν πενήντα έξι (56) φοιτητές εκ των οποίων χειροτονήθηκαν τριάντα τέσσερεις (34). Συνεπώς, περίπου το ένα τρίτο (1/3) των ιερέων της Αρχιεπισκοπής Καναδά είναι απόφοιτοι της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Αυτός ο απολογισμός ομιλεί πολύ δυνατά για το έργο και τη δράση της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την ημέρα των Βετεράνων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 11 / 2020 , 1:19 από Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο, Όταν τα ταξίδια ήταν ευκολότερα και μπόρεσα να διασχίσω τη Μητρόπολη μας, είχα το προνόμιο να συναντήσω Βετεράνους στις ενορίες μας. Αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες που είχαν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, επιστρέφοντας […]

100ετηρίδα της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 10 / 2021 , 15:22 από news_room Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της 100ετηρίδας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης, ο οποίος έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου […]

Pin It on Pinterest