23 °C Athens, GR
24/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο Επέστρεψε ο κόσμος στης Εκκλησίες; – Adologala.gr Την ανάπτυξη της Δημοτικής Αστυνομίας συμφώνησαν ΥΠΕΣ & Δήμαρχος Αθηναίων – Adologala.gr To Workshop «Μαζί στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» φιλοξένησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Adologala.gr Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ – Adologala.gr Αυστραλίας Μακάριος σε νέο Διάκονο: «Να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται» O νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Βλάχ Σαράι: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον ερειπωμένο Ναό της Παναγίας Παραμυθίας Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Ο Υπουργός Άμυνας εγκαινίασε τα νέα εστιατόρια και την αίθουσα ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Υπ. Μεταφορών: Επενδύουμε σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Υπ. Μεταφορών: Επενδύουμε σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 5 / 2022 , 7:11 από news_room

Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης βρίσκεται η εκτέλεση έργων που δίνουν πνοή σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ανέφερε σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Αντώνης Στυλιανού, στο 7ο Φεστιβάλ Ψαριού που διοργανώθηκε σήμερα από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς στο Λιμανάκι Λατσιού.

Όπως αναφέρεται στον χαιρετισμό του Υπουργού Μεταφορών, στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται η επένδυση στην ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής για βελτίωση των υποδομών και την προώθηση αναπτυξιακών έργων, ώστε να διευκολύνονται και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, ως το πλέον αναπτυξιακό Υπουργείο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διαχειρίζεται έργα, παγκύπρια, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα €1.2 δις. Έργα πολυανάμενομενα, υπογράμμισε ο κ. Καρούσος, τα οποία, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσαν η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν αναβλήθηκαν και υλοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας.

Ένα εξ αυτών είναι ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό έργο που προωθεί η Κυβέρνηση, το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να επιλύσει χρόνια σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας και να προσδώσει νέο χαρακτήρα στην περιοχή. Είναι παραδεκτό γεγονός πως η έλλειψη οδικού δικτύου αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για την αναβάθμιση του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και έθετε τροχοπέδι στο ενδιαφέρον για επενδύσεις, παρακωλύοντας την ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνεται. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορώμ, το έργο είναι συνολικού μήκους περίπου 31 χλμ και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με τις εργασίες για την α’ φάση να αρχίζουν τον προσεχή Ιούλιο με προϋπολογισμό €86.8 εκ..

Ένα άλλο σημαντικό έργο που προωθείται στην περιοχή είναι η επέκταση του Λιμανιού στο Λατσί, ενός δημοφιλούς προορισμού ποιοτικού τουρισμού της χώρας μας που αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Στόχος της απόφασης για επέκταση του Λιμανιού είναι η δημιουργία υποδομών για νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Η απόφαση είναι στο στάδιο της υλοποίησης με τη διεξαγωγή της απαραίτητης μελέτης για τη διεξαγωγή προσφορών για την κατασκευή. Το κόστος για το έργο εκτιμάται στα €45 εκ. και θα περιλαμβάνει τα θαλάσσια έργα, νέα κρηπιδώματα και κυματοθραύστες.

Ενδεικτικά, άλλα έργα που υλοποιούνται ή είναι σε εξέλιξη, μετά από αίτημα του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, είναι:

  • Ο νέος σταθμός μετεπιβίβασης λεωφορείων στην Πόλη Χρυσοχούς: Οι εργασίες έχουν αποπερατωθεί, με δαπάνη €59.143 και ο σταθμός αναμένεται να παραδοθεί και να λειτουργήσει πολύ σύντομα.
  • Η κατασκευή πεζοδρομίων στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, διαμορφώσεων στον δρόμο παρά τις αποθήκες στο Λατσί και υπερυψωμένης διάβασης πεζών, έναντι δαπάνης €155.000.
  • Η κατασκευή ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς-Λατσιού, έναντι δαπάνης €1,17 εκ..
  • Η χορηγία ύψους €71.000 για κατασκευή θωράκισης από τη θαλάσσια διάβρωση στον παραλιακό πεζόδρομο στο Λατσί.
  • Η χορηγία ύψους €40.000 από εξοικονομήσεις για συντήρηση οδικού δικτύου.

Επιπλέον των έργων υποδομής, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς υλοποιεί το έργο προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων στον Δήμο. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και να διευκολύνει την πρόσβαση του κοινού σε αυτούς, φέρνοντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Για το έργο έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου €700.000, τα οποία διατίθενται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, με την ολοκλήρωση του δρόμου και τη διασύνδεση της περιοχής με την Πάφο, καθώς και με την εκπόνηση άλλων έργων ανάπτυξης στην περιοχή, όχι μόνο θα εξυπηρετούνται ευκολότερα οι κάτοικοι της Πόλεως Χρυσοχούς και των γειτονικών Κοινοτήτων, αλλά παράλληλα θα δοθεί νέα ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Τέλος, ενόψει δε και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετέφερε στον χαιρετισμό του την εκτίμηση ότι η φετινή επιβατική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με το 2021. Μιλώντας συγκεκριμένα για το Αεροδρόμιο Πάφου, ο κ. Καρούσος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η τουριστική δραστηριότητα στην Επαρχία Πάφου θα ανακάμψει αισθητά μετά από δύο δύσκολα χρόνια, αφού το Αεροδρόμιο Πάφου συνδέεται αυτό το καλοκαίρι με 59 προορισμούς σε 21 χώρες με πτήσεις που θα διενεργούνται από 15 αεροπορικές εταιρείες και θα ξεπεράσουν βαθμιαία τις 250 την εβδομάδα. Σημαντική, είπε ο κ. Υπουργός, είναι και η καθιέρωση του δρομολογίου Πάφος-Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το οποίο ικανοποιήθηκε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Επαρχίας Πάφου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις Επιτρόπου Προεδρίας μετά την συνάντηση με AHEPA, AHI & Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων

Δηλώσεις Επιτρόπου Προεδρίας μετά την συνάντηση με AHEPA, AHI & Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 4 / 2022 , 16:09 από news_room Είναι με μεγάλη χαρά που υποδεχθήκαμε σήμερα στην Κύπρο, μετά από δύο χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις AHEPA, AHI, καθώς και τις αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις B’nai B’rith και Conference of Presidents of American Jewish Organizations. Στο […]

Εικαστικός Διαγωνισμός για Ανέγερση Μνημείου Αγνοουμένων στον Δήμο Λεμεσού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:03 από news_room Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώνουν το κοινό ότι η «Παγκύπρια Οργάνωση Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων» προκηρύσσει ανοικτό εικαστικό διαγωνισμό με σκοπό την Ανέγερση Μνημείου Αγνοουμένων στον Δήμο Λεμεσού. Αναλυτική πληροφόρηση ως προς τη […]

Pin It on Pinterest