13 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς έλαβαν δημοσιογράφοι στον Ισημερινό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στον Τάφο της Θεοτόκου

Υπ. Μεταφορών: Επενδύουμε σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Υπ. Μεταφορών: Επενδύουμε σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 5 / 2022 , 7:11 από news_room

Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης βρίσκεται η εκτέλεση έργων που δίνουν πνοή σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ανέφερε σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Αντώνης Στυλιανού, στο 7ο Φεστιβάλ Ψαριού που διοργανώθηκε σήμερα από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς στο Λιμανάκι Λατσιού.

Όπως αναφέρεται στον χαιρετισμό του Υπουργού Μεταφορών, στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται η επένδυση στην ανάπτυξη των ακριτικών περιοχών, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής για βελτίωση των υποδομών και την προώθηση αναπτυξιακών έργων, ώστε να διευκολύνονται και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, ως το πλέον αναπτυξιακό Υπουργείο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διαχειρίζεται έργα, παγκύπρια, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα €1.2 δις. Έργα πολυανάμενομενα, υπογράμμισε ο κ. Καρούσος, τα οποία, παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσαν η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν αναβλήθηκαν και υλοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας.

Ένα εξ αυτών είναι ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό έργο που προωθεί η Κυβέρνηση, το οποίο για δεκαετίες αποτελούσε δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να επιλύσει χρόνια σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας και να προσδώσει νέο χαρακτήρα στην περιοχή. Είναι παραδεκτό γεγονός πως η έλλειψη οδικού δικτύου αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για την αναβάθμιση του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και έθετε τροχοπέδι στο ενδιαφέρον για επενδύσεις, παρακωλύοντας την ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνεται. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορώμ, το έργο είναι συνολικού μήκους περίπου 31 χλμ και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με τις εργασίες για την α’ φάση να αρχίζουν τον προσεχή Ιούλιο με προϋπολογισμό €86.8 εκ..

Ένα άλλο σημαντικό έργο που προωθείται στην περιοχή είναι η επέκταση του Λιμανιού στο Λατσί, ενός δημοφιλούς προορισμού ποιοτικού τουρισμού της χώρας μας που αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Στόχος της απόφασης για επέκταση του Λιμανιού είναι η δημιουργία υποδομών για νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Η απόφαση είναι στο στάδιο της υλοποίησης με τη διεξαγωγή της απαραίτητης μελέτης για τη διεξαγωγή προσφορών για την κατασκευή. Το κόστος για το έργο εκτιμάται στα €45 εκ. και θα περιλαμβάνει τα θαλάσσια έργα, νέα κρηπιδώματα και κυματοθραύστες.

Ενδεικτικά, άλλα έργα που υλοποιούνται ή είναι σε εξέλιξη, μετά από αίτημα του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, είναι:

  • Ο νέος σταθμός μετεπιβίβασης λεωφορείων στην Πόλη Χρυσοχούς: Οι εργασίες έχουν αποπερατωθεί, με δαπάνη €59.143 και ο σταθμός αναμένεται να παραδοθεί και να λειτουργήσει πολύ σύντομα.
  • Η κατασκευή πεζοδρομίων στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, διαμορφώσεων στον δρόμο παρά τις αποθήκες στο Λατσί και υπερυψωμένης διάβασης πεζών, έναντι δαπάνης €155.000.
  • Η κατασκευή ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς-Λατσιού, έναντι δαπάνης €1,17 εκ..
  • Η χορηγία ύψους €71.000 για κατασκευή θωράκισης από τη θαλάσσια διάβρωση στον παραλιακό πεζόδρομο στο Λατσί.
  • Η χορηγία ύψους €40.000 από εξοικονομήσεις για συντήρηση οδικού δικτύου.

Επιπλέον των έργων υποδομής, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς υλοποιεί το έργο προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων στον Δήμο. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και να διευκολύνει την πρόσβαση του κοινού σε αυτούς, φέρνοντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Για το έργο έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου €700.000, τα οποία διατίθενται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός, με την ολοκλήρωση του δρόμου και τη διασύνδεση της περιοχής με την Πάφο, καθώς και με την εκπόνηση άλλων έργων ανάπτυξης στην περιοχή, όχι μόνο θα εξυπηρετούνται ευκολότερα οι κάτοικοι της Πόλεως Χρυσοχούς και των γειτονικών Κοινοτήτων, αλλά παράλληλα θα δοθεί νέα ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Τέλος, ενόψει δε και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μετέφερε στον χαιρετισμό του την εκτίμηση ότι η φετινή επιβατική κίνηση θα είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με το 2021. Μιλώντας συγκεκριμένα για το Αεροδρόμιο Πάφου, ο κ. Καρούσος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η τουριστική δραστηριότητα στην Επαρχία Πάφου θα ανακάμψει αισθητά μετά από δύο δύσκολα χρόνια, αφού το Αεροδρόμιο Πάφου συνδέεται αυτό το καλοκαίρι με 59 προορισμούς σε 21 χώρες με πτήσεις που θα διενεργούνται από 15 αεροπορικές εταιρείες και θα ξεπεράσουν βαθμιαία τις 250 την εβδομάδα. Σημαντική, είπε ο κ. Υπουργός, είναι και η καθιέρωση του δρομολογίου Πάφος-Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με το οποίο ικανοποιήθηκε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Επαρχίας Πάφου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 11 / 2020 , 22:36 από Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσίαση της τελικής Έκθεσης του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία: «Υπάρχουν δύο δρόμοι για να γίνει διεθνώς ανταγωνιστική και ελκυστική στους επενδυτές μια χώρα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει […]

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος : Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου - Adologala.gr

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος : Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 7 / 2022 , 4:49 από news_room Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος : Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσόστομου – Adologala.gr Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 το μεσημέρι, προτελευταία ημέρα της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου (αρρένων Δημοτικού), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις […]

Pin It on Pinterest