22 °C Athens, GR
26/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών Έναρξη εργασιών Μικτής επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Αίγυπτο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίκληση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες Γ΄ Πανελλήνιο συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων Συναντήσεις 23ης Μαϊου 2024, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ιράν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στην Αίγυπτο Ο ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Ο Β. Πούτιν θέλει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις σημερινές γραμμές του μετώπου, δηλώνουν πηγές στο Reuters Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023

Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος – Adologala.gr

Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 5 / 2022 , 6:38 από news_room

Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος – Adologala.gr

Τέταρτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, όπου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε δεκτός στο Κυβερνείο της Περιφέρειας, από τον νέο Κυβερνήτη Αρούσας Εξοχ. κ. John V.KMongella.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ο Θεοφ. Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος και ο Αντιπρόεδρος της Πανταγκανικής (Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας) κ. Δημήτριος Μανθεάκης.

Ο Εξοχ. κ. Μongela υποδέχθηκε θερμά τον Μακ. Πατριάρχη εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπό Του αλλά και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, για το μεγάλο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί σε ολόκληρη την Αφρική και στην Τανζανία ειδικότερα. Εξέφρασε την χαρά του για την γνωριμία με τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο και τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας στα έργα που πρόκειται να επιτελεστούν.

Ο Πατριάρχης  διαβεβαίωσε τον Κυβερνήτη για τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο της Εξοχ. Προέδρου της Τανζανίας κ. Samia Suluhu Hassan, διαβεβαίωσε δε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα προσφέρει στον λαό της Τανζανίας έργα εκπαίδευσης, υγείας και φιλανθρωπίας. Ο Μακαριώτατος ενώπιον του Κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει την Αρούσα ως Κέντρο της Ανατολικής Αφρικής.

Αμέσως μετά, ο Μακαρ. Πατριάρχης επισκέφθηκε το Διεθνές Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας «Άγιος Κωνσταντίνος», όπου του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και οι μαθητές, που αριθμούν συνολικά 635 παιδιά.

Ο Πατριάρχης τους μίλησε για την σημασία της εκπαίδευσης στην ζωή των ανθρώπων, έκανε αναφορά στην ανάγκη γνωριμίας με την Γλώσσα και τον Πολιτισμό της Ελλάδας, που είναι οικουμενικό κτήμα και παγκόσμιος θησαυρός για την ανθρωπότητα. Προσκάλεσε δε όλους τους μαθητές να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα από την ιστορία της και να γίνουν κάτοχοι των οικουμενικών ιδεωδών της.  

Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr Το Κυβερνείο της Αρούσας στην Τανζανία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος - Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM, Pierre Gramegna

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM, Pierre Gramegna

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 1 / 2023 , 2:26 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθές Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Pierre Gramegna. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ανθεκτικότητα και η ανοδική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αλλεπάλληλες εξωγενείς […]

Η εορτή των Αγίων Μακκαβαίων Μαρτύρων στην Ρωσόφωνη ενορία της Μπερ Σέβα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 8 / 2021 , 20:59 από news_room Τῇ 1ῃ/14ῃ Αὐγούστου 2021 ἐτελέσθη μεγάλη ἑορτή εἰς τήν Ρωσόφωνον ἐνορίαν εἰς Μπέρ Σέβα ἐπί τῇ μνήμῃ τῶν ἁγίων Μακκαβαίων Μαρτύρων. Τῆς Θείας Λειτουργίας προεξῆρξεν ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἰγνάτιος, Ἡγούμενος Μπετζάλλας καί χωρίου τῶν Ποιμένων. Τό Ρωσόφωνον ποίμνιον τοῦ νοτίου Ἰσραήλ ἔψαλλε ρωσιστί καί […]