21 °C Athens, GR
21/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς

Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 0:26 από news_room

*Η 17η Μαΐου είναι ημέρα οικογενειακής αγιότητας και σεβασμού προς τους γονείς. Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Καθολικού-Πατριάρχη πάσης Γεωργίας.

Η Γεωργία είναι μια παραδοσιακή χώρα και όπως και σε άλλες παραδοσιακές χώρες, η δύναμη του οικογενειακού θεσμού έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Γι’ αυτό η κοινωνία τον γιορτάζει πάντα με μεγάλη χαρά.

Στις 12 Μαΐου, η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία και το κράτος γιορτάζουν τον Άγιο Ατσκούρι με μια χειροποίητη εικόνα του Αγ. Η άφιξη του Αποστόλου Ανδρέα στη Γεωργία. Φέτος, στις 11 Μαΐου, ο κλήρος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) πέρασε τα γεωργιανοτουρκικά σύνορα με την εικόνα της Θεοτόκου του Ατσκούρι και ξεκίνησε πορεία προς την Τιφλίδα. Στις 17 Μαΐου, μια εικόνα της Παναγίας του Ατσκουρίου μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα. Μαζί με τους ενορίτες και τον κλήρο που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Kashveti, ο ενθρονισμένος Πατριάρχης Γεωργίας, Μητροπολίτης Senaki και Chkhorotsku Shio (Mujiri) έκανε προσευχή, μετά την οποία οργανώθηκε πομπή προς την Εκκλησία της Σιών.

Τους συμμετέχοντες της ακολουθίας ευλόγησε από την Πατριαρχική κατοικία ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β’.

Στον Καθεδρικό Ναό της Σιών μεταφέρθηκαν τα μεγαλύτερα λείψανα: το ιερό μέρος του μάρτυρα Γεωργίου και η «Πέτρα της Χάριτος» του σεβαστού David Garejeli και οι ενορίτες είχαν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν και άλλα κειμήλια.

Η πορεία προσευχής και προσευχής ήταν αφιερωμένη αφενός στην Ημέρα της Οικογένειας και, αφετέρου, στην ειρήνη στη Γεωργία, την Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αυλή του Καθεδρικού Ναού της Σιών υπήρχε έκθεση με έργα παιδιών, αφιερωμένη στα θέματα της οικογένειας και της ειρήνης.

Η διατήρηση της αγνότητας και της δύναμης της οικογένειας είναι ύψιστης σημασίας τόσο για τους Χριστιανούς όσο και για τους οπαδούς άλλων θρησκειών. Λόγω της πανδημίας, η ημέρα αυτή δεν γιορτάζεται σε μεγάλη κλίμακα τα τελευταία χρόνια. Φέτος αποκαταστάθηκε η παράδοση και έγινε η λιτανεία με πολυάριθμους ενορίτες.

Συγχαρητήρια για την Οικογενειακή Ημέρα Ιερότητας και Δύναμης!

Είθε ο Θεός και η Μητέρα του Θεού να χαρίσουν ειρήνη στον κόσμο!

*Ανεπίσημη μετάφραση

Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Δύο νεκροί σε «τρομοκρατική» επίθεση

Ισραήλ: Δύο νεκροί σε «τρομοκρατική» επίθεση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:16 από news_room Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν σε μια «τρομοκρατική» επίθεση απόψε στην ισραηλινή πόλη Χαντέρα (βόρεια), έγινε γνωστό από τους διασώστες και την αστυνομία, που είπε ότι σκότωσε τους δράστες. «Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε μια τρομοκρατική επίθεση στη Χαντέρα», που […]

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς

Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 3 / 2023 , 10:33 από news_room Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να μελετά την πιθανότητα να αναπτύξει οπλισμένη δύναμη στην Αϊτή, χώρα όπου η δράση συμμοριών έχει μετατραπεί σε γάγγραινα, προσθέτοντας πως το ζήτημα επρόκειτο να τεθεί στις συνομιλίες που […]