25 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Λαμπρό Συλλείτουργο για τους Αγίους Ιαματικούς Αναργύρους στην Έδεσσα – Adologala.gr Τζορτζ Τσούνης: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας» Νέα Υόρκη: Από 3 έως 7 Ιουλίου η Κληρικολαϊκή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής – Το πρόγραμμα Η μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος – Adologala.gr

Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς

Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 0:26 από news_room

*Η 17η Μαΐου είναι ημέρα οικογενειακής αγιότητας και σεβασμού προς τους γονείς. Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Καθολικού-Πατριάρχη πάσης Γεωργίας.

Η Γεωργία είναι μια παραδοσιακή χώρα και όπως και σε άλλες παραδοσιακές χώρες, η δύναμη του οικογενειακού θεσμού έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Γι’ αυτό η κοινωνία τον γιορτάζει πάντα με μεγάλη χαρά.

Στις 12 Μαΐου, η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία και το κράτος γιορτάζουν τον Άγιο Ατσκούρι με μια χειροποίητη εικόνα του Αγ. Η άφιξη του Αποστόλου Ανδρέα στη Γεωργία. Φέτος, στις 11 Μαΐου, ο κλήρος (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) πέρασε τα γεωργιανοτουρκικά σύνορα με την εικόνα της Θεοτόκου του Ατσκούρι και ξεκίνησε πορεία προς την Τιφλίδα. Στις 17 Μαΐου, μια εικόνα της Παναγίας του Ατσκουρίου μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα. Μαζί με τους ενορίτες και τον κλήρο που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Kashveti, ο ενθρονισμένος Πατριάρχης Γεωργίας, Μητροπολίτης Senaki και Chkhorotsku Shio (Mujiri) έκανε προσευχή, μετά την οποία οργανώθηκε πομπή προς την Εκκλησία της Σιών.

Τους συμμετέχοντες της ακολουθίας ευλόγησε από την Πατριαρχική κατοικία ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β’.

Στον Καθεδρικό Ναό της Σιών μεταφέρθηκαν τα μεγαλύτερα λείψανα: το ιερό μέρος του μάρτυρα Γεωργίου και η «Πέτρα της Χάριτος» του σεβαστού David Garejeli και οι ενορίτες είχαν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν και άλλα κειμήλια.

Η πορεία προσευχής και προσευχής ήταν αφιερωμένη αφενός στην Ημέρα της Οικογένειας και, αφετέρου, στην ειρήνη στη Γεωργία, την Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αυλή του Καθεδρικού Ναού της Σιών υπήρχε έκθεση με έργα παιδιών, αφιερωμένη στα θέματα της οικογένειας και της ειρήνης.

Η διατήρηση της αγνότητας και της δύναμης της οικογένειας είναι ύψιστης σημασίας τόσο για τους Χριστιανούς όσο και για τους οπαδούς άλλων θρησκειών. Λόγω της πανδημίας, η ημέρα αυτή δεν γιορτάζεται σε μεγάλη κλίμακα τα τελευταία χρόνια. Φέτος αποκαταστάθηκε η παράδοση και έγινε η λιτανεία με πολυάριθμους ενορίτες.

Συγχαρητήρια για την Οικογενειακή Ημέρα Ιερότητας και Δύναμης!

Είθε ο Θεός και η Μητέρα του Θεού να χαρίσουν ειρήνη στον κόσμο!

*Ανεπίσημη μετάφραση

Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΣ: Αλλάζουμε το Κράτος με πράξεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 15:31 από news_room Με πράξεις αλλάζουμε το Κράτος, δίνοντας έμφαση στις θεσμικές και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις και τομές στη λειτουργία του, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας, ότι με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις, που έχουν ληφθεί, το Κράτος […]

Καζακστάν Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πτώματα 225 ανθρώπων μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία της χώρας

Καζακστάν: Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πτώματα 225 ανθρώπων μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία της χώρας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 1 / 2022 , 20:47 από news_room Τα πτώματα 225 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στο Καζακστάν την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσά τους και 19 μελών των δυνάμεων ασφαλείας, μεταφέρθηκαν στα νεκροτομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Ο αριθμός […]

Pin It on Pinterest