16 °C Athens, GR
25/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Σύμη: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Κωδωνοστασίου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εύχομαι η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να βρει και άλλους μιμητές» Μπάιντεν: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου Πυροσβεστική: Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας Παρίσι – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του προγράμματος Εθελοντισμού Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξετάζει τρόπους για να προστατεύσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 5 / 2022 , 14:46 από news_room

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξετάζει να εκδώσει εκτελεστικά διατάγματα και να υιοθετήσει άλλα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, αν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανατρέψει την απόφασή του του 1973 με την οποία νομιμοποιήθηκε η άμβλωση στις ΗΠΑ.

Μετά την πρωτοφανή διαρροή του σχεδίου γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Μπάιντεν ζήτησε από τρεις αρμόδιες υπηρεσίες του Λευκού Οίκου να καταρτίσουν σχέδιο για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών, δήλωσε χθες Τρίτη η εκπρόσωπός του Τζεν Ψάκι.

Πηγή που συμβουλεύει τον Λευκό Οίκο για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος δήλωσε ότι πολλά από τα βήματα που εξετάζονται αφορούν ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να πιέσει την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αρμόδια για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, να διευρύνει την πρόσβαση στα σκευάσματα που προκαλούν άμβλωση, δήλωσε η πηγή αυτή.

Οι μισές από τις αμβλώσεις που γίνονται στις ΗΠΑ πραγματοποιούνται με τη λήψη ειδικών σκευασμάτων, τα οποία διαθέτουν γιατροί σε πολλές πολιτείες.

Ο Λευκός Οίκος συζητά επίσης τα χάπια αυτά να είναι διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου από παρόχους που βρίσκονται σε άλλες πολιτείες ή ακόμη και σε άλλες χώρες και να ζητήσει από την FDA να δημοσιεύσει έναν κατάλογο με εγκεκριμένους παρόχους.

Μια τρίτη επιλογή είναι να επιτραπούν πόροι του Medicaid να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης γυναικών με χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίες θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε άλλη πολιτεία για να υποβληθούν σε άμβλωση.

Παράλληλα γίνονται συζητήσεις για την προετοιμασία του υπουργείου Δικαιοσύνης ώστε να υπερασπιστεί γιατρούς, φαρμακοποιούς, κλινικές όπου γίνονται αμβλώσεις και διαθέτουν φάρμακα αλλά και τις γυναίκες που κάνουν άμβλωση σε περίπτωση που τους ασκηθούν διώξεις.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) όπως και η υπηρεσία αρμόδια για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ ενδέχεται να κληθούν να δημοσιεύσουν έκθεση για «τις σοβαρές σωματικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας», σημείωσε η πηγή.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα»

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος: «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 21:10 από news_room Το μήνυμα της αγάπης και της ενότητας εξέπεμψε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατά την εισήγησή του στην Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αδελαΐδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στη Νότιο Αυστραλία. Στην […]

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μπράλου-Ροδίτσας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 17:10 από news_room Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Μπράλου-Ροδίτσας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων (Α/Κ) Μπράλου και Ροδίτσας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών σήμανσης και ασφάλισης. Ειδικότερα, από την Τετάρτη 14 έως την Παρασκευή […]

Pin It on Pinterest