20 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών

Завершилась Православная предассамблея ВСЦ, в которой участвовала делегация Русской Церкви

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 0:18 από news_room

Στις 15 Μαΐου 2022 στο Παραλίμνι της Κύπρου ολοκληρώθηκε η συνεδρία της Ορθοδόξου Προσυνελεύσεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) σεβ. μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Κατά τις εργασίες της Προσυνελεύσεως, στην οποία έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών-μελών του Π.Σ.Ε, συντονίσθηκε η κοινή θέση τους έναντι των επίκαιρων ζητημάτων της διαχριστιανικής ημερήσιας διατάξεως ενόψει της Συνελεύσεως του Π.Σ.Ε, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου στην Καρλσρούη Γερμανίας.

Στις 11 Μαΐου ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Ο σκοπός της αγάπης του Θεού, της ενσαρκωμένης στον Ιησού Χριστό, είναι η συμφιλίωση και η ενότητα». Ο ιεράρχης υπενθύμισε τις συγκρούσεις, που σπαράσσουν τον σύγχρονο κόσμο, την ανάγκη να ανταποκρίνονται οι χριστιανοί στις συμφορές, που πλήττουν τους ανθρώπους. Θίγοντας την ένοπλη αντιπαράθεση στην Ουκρανία, ο εισηγητής ειδικότερα υπογράμμισε: «με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλο το ευρύτερο κανονικό έδαφός της προσεύχεται καθημερινώς για την ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης, αντιλαμβανόμενη ότι αυτή πρέπει να είναι σταθερή και μακρά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να στηρίζεται επί της αρχής της δικαιοσύνης». Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για το διεξαγόμενο από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καθημερινό ανθρωπιστικό έργο για την παροχή βοήθειας σε όσους υπέφεραν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Με αυτό το θέμα ασχολήθηκε σε ξεχωριστή συνεδρία η Προσυνέλεση, όπου μέλη της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα προηγηθέντα γεγονότα και τις αιτίες της ένοπλης αντιπαράθεσης στην Ουκρανία, καθώς και για τις ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η Ρωσική Εκκλησία σε σχέση με αυτή τη σύγκρουση.

Στα τελικά κείμενα της Προσυνελεύσεως τονίσθηκε η σπουδαιότητα της προσευχής για την τάχιστη εγκαθίδρυση της ειρήνης στην Ουκρανία, την ανάγκη δημιουργίας των θεμελίων της ασφαλούς συνυπάρξεως της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Στο περιθώριο της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο, τον μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), τον μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), τον μητροπολίτη Τιργκόβιστε Νήφωνα (Πατριαρχείο Ρουμανίας), σειρά ιεραρχών άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επίσης είχε συνομιλίες με εκπρόσωπο του Καθολικοσάτου Κιλικίας της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας αρχιεπίσκοπο Τεχεράνης Σεπούχ Σαρκισιάν, τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ της Εκκλησίας Μαλανκάρ της Ινδίας μητροπολίτη Αμερικής Ζαχαρία μαρ Νικολοβός, ο οποίος τυγχάνει συμπρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Εκκλησίας Μαλανκάρ, με την ηγεσία της διαχριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ACT Alliance (Συμμαχία «Εκκλησίες σε Κοινή Δράση») τον γενικό γραμματέα Ρουντελμάρ Μπουένο ντε Φαρία και τον συντονιστή Έρικ Λιουσιέν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη μεγαλόνησο ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέβη στον υπό κατασκευή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αριχεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στη Λεμεσό, όπου ο εφημέριος του ναού πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγεφ τον ενημέρωσε για την πορεία των οικοδομικών εργασιών. Πριν αναχωρήσει ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας προσκύνησε στον ναό της Παναγίας Αγγελοκτίστης Κιτίου πλησίον της Λάρνακας και στον ναό του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου, όπου ασπάσθηκε τα τιμία λείψανα του Αγίου.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα υποδέχθηκε κατά την άφιξη και προέπεμψε κατά την αναχώρηση ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία Σ. Οσάντσι, με τον οποίο ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε επίσης ξεχωριστή συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 9 / 2023 , 6:51 από news_room Στην παρουσίαση του Βιβλίου «Ο π. Πολύκαρπος Επίσκοπος Τανάγρας» παρευρέθη σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Ανάληψη του Κυρίου» στα Σκούρτα Βοιωτίας. Παρέστησαν οι Μητρoπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Νέας Ιωνίας, […]

Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη copernicus thermotero kalokairi ston planiti gi 2024 eidiseis nea ellada adologala.gr world

Το καλοκαίρι του 2024 το πιο ζεστό που καταγράφτηκε ποτέ στη Γη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 9 / 2024 , 6:59 από news_room Οι μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες τους τρεις μήνες του καλοκαιριού (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος) ήταν οι υψηλότερες που έχουν μετρηθεί ποτέ, κατέρριψαν το ρεκόρ του 2023, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus. «Τους τελευταίους τρεις μήνες, η υφήλιος γνώρισε τον πιο θερμό Ιούνιο και τον πιο […]