26 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών

Завершилась Православная предассамблея ВСЦ, в которой участвовала делегация Русской Церкви

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 5 / 2022 , 0:18 από news_room

Στις 15 Μαΐου 2022 στο Παραλίμνι της Κύπρου ολοκληρώθηκε η συνεδρία της Ορθοδόξου Προσυνελεύσεως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) σεβ. μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Κατά τις εργασίες της Προσυνελεύσεως, στην οποία έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών-μελών του Π.Σ.Ε, συντονίσθηκε η κοινή θέση τους έναντι των επίκαιρων ζητημάτων της διαχριστιανικής ημερήσιας διατάξεως ενόψει της Συνελεύσεως του Π.Σ.Ε, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου στην Καρλσρούη Γερμανίας.

Στις 11 Μαΐου ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Ο σκοπός της αγάπης του Θεού, της ενσαρκωμένης στον Ιησού Χριστό, είναι η συμφιλίωση και η ενότητα». Ο ιεράρχης υπενθύμισε τις συγκρούσεις, που σπαράσσουν τον σύγχρονο κόσμο, την ανάγκη να ανταποκρίνονται οι χριστιανοί στις συμφορές, που πλήττουν τους ανθρώπους. Θίγοντας την ένοπλη αντιπαράθεση στην Ουκρανία, ο εισηγητής ειδικότερα υπογράμμισε: «με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σε όλο το ευρύτερο κανονικό έδαφός της προσεύχεται καθημερινώς για την ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης, αντιλαμβανόμενη ότι αυτή πρέπει να είναι σταθερή και μακρά, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να στηρίζεται επί της αρχής της δικαιοσύνης». Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε για το διεξαγόμενο από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καθημερινό ανθρωπιστικό έργο για την παροχή βοήθειας σε όσους υπέφεραν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Με αυτό το θέμα ασχολήθηκε σε ξεχωριστή συνεδρία η Προσυνέλεση, όπου μέλη της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα προηγηθέντα γεγονότα και τις αιτίες της ένοπλης αντιπαράθεσης στην Ουκρανία, καθώς και για τις ειρηνευτικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει η Ρωσική Εκκλησία σε σχέση με αυτή τη σύγκρουση.

Στα τελικά κείμενα της Προσυνελεύσεως τονίσθηκε η σπουδαιότητα της προσευχής για την τάχιστη εγκαθίδρυση της ειρήνης στην Ουκρανία, την ανάγκη δημιουργίας των θεμελίων της ασφαλούς συνυπάρξεως της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Στο περιθώριο της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο, τον μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), τον μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), τον μητροπολίτη Τιργκόβιστε Νήφωνα (Πατριαρχείο Ρουμανίας), σειρά ιεραρχών άλλων κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επίσης είχε συνομιλίες με εκπρόσωπο του Καθολικοσάτου Κιλικίας της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας αρχιεπίσκοπο Τεχεράνης Σεπούχ Σαρκισιάν, τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ της Εκκλησίας Μαλανκάρ της Ινδίας μητροπολίτη Αμερικής Ζαχαρία μαρ Νικολοβός, ο οποίος τυγχάνει συμπρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Εκκλησίας Μαλανκάρ, με την ηγεσία της διαχριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης ACT Alliance (Συμμαχία «Εκκλησίες σε Κοινή Δράση») τον γενικό γραμματέα Ρουντελμάρ Μπουένο ντε Φαρία και τον συντονιστή Έρικ Λιουσιέν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη μεγαλόνησο ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέβη στον υπό κατασκευή ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αριχεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στη Λεμεσό, όπου ο εφημέριος του ναού πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγεφ τον ενημέρωσε για την πορεία των οικοδομικών εργασιών. Πριν αναχωρήσει ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας προσκύνησε στον ναό της Παναγίας Αγγελοκτίστης Κιτίου πλησίον της Λάρνακας και στον ναό του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου, όπου ασπάσθηκε τα τιμία λείψανα του Αγίου.

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα υποδέχθηκε κατά την άφιξη και προέπεμψε κατά την αναχώρηση ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία Σ. Οσάντσι, με τον οποίο ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε επίσης ξεχωριστή συνάντηση.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ευχές του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Ekrem Imamoglu στον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 7:26 από news_room Ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων αντάλλαξαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος της Πόλης Ekrem İmamoğlu και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020, παραμονή […]

Σαν Σήμερα στην Εκκλησία - Εκκλησιαστικό Σαν Σήμερα - Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

3 Φεβρουαρίου – Σαν σήμερα στην Εκκλησία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 2 / 2021 , 1:49 από news_room Σαν σήμερα 3 Φεβρουαρίου 1895 εκάρη μοναχός Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης κυρός Ευλόγιος. (1868-1946 -Οικουμενικό Πατριαρχείο). Ο Μητροπολίτης Ευλόγιος ήταν εκείνος όπου το 1920 μαζί με άλλους Επισκόπους διέφυγε στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στο Βελιγράδι. Στη συνέχεια […]

Pin It on Pinterest