18 °C Athens, GR
26/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Πατρών Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Μην χάνουμε το θάρρος και την υπομονή μας» SuperFoods Festival: Το πιο “υγιεινό φεστιβάλ” της πόλης ανοίγει τις πύλες του στο Ζάππειο Νεαρές γυναίκες αφηγούνται και στέλνουν μηνύματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης Το μνημείο-σύμβολο του Τορίνο φωτίστηκε με τη γαλανόλευκη Η 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας Εθνική ανάταση και υπερηφάνεια στην κορύφωση των εορτασμών για την Ελληνική Παλιγγενεσία στο Σύδνεϋ Θεσσαλονίκη: Στις Ιερές Ακολουθίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Σταύρος Καλαφάτης Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δέχθηκε τον αρχηγό του PP GERB Μπόικο Μπορίσοφ

Μπάιντεν από Ιαπωνία: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής

Μπάιντεν από Ιαπωνία Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 5 / 2022 , 1:51 από news_room

Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν, αν το Πεκίνο εισβάλει στην αυτόνομη νήσο, προειδοποίησε σήμερα από το Τόκιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι η Κίνα “φλερτάρει με τον κίνδυνο”.

“Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε αναλάβει”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα επέμβουν στρατιωτικά κατά μιας κινεζικής απόπειρας κατάληψης δια της βίας αυτού του εδάφους.

“Συμφωνήσαμε με την πολιτική της μίας Κίνας, το υπογράψαμε (…) αλλά η ιδέα ότι (η Ταϊβάν) θα μπορούσε να καταληφθεί δια της βίας απλώς δεν είναι αρμόζουσα”, πρόσθεσε.

Οι Κινέζοι “φλερτάρουν ήδη με τον κίνδυνο αυτή την στιγμή πετώντας τόσο κοντά (στην Ταϊβάν) και με όλους τους ελιγμούς που επιχειρούν”, σημείωσε.

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ “θα παρακολουθούν τις πρόσφατες δραστηριότητες του κινεζικού ναυτικού, όπως και τις κινήσεις που σχετίζονται με κοινές ασκήσεις της Κίνας και της Ρωσίας”, δήλωσε παράλληλα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα μετά την συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο.

“Αντιτιθέμεθα σθεναρά στις απόπειρες αλλαγής του στάτους κβο δια της βίας στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και στην Νότια Σινική Θάλασσα”, σημείωσε ο Κισίντα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Μπάιντεν.

“Επιπλέον, συμφωνήσαμε να ασχοληθούμε από κοινού με διάφορα ζητήματα που συνδέονται με την Κίνα, μεταξύ των οποίων αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, πρόσθεσε ο Κισίντα.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ότι “οφείλει να πληρώσει ένα τίμημα μακροπρόθεσμα” για “την βαρβαρότητά της στην Ουκρανία” με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

“Δεν πρόκειται μόνον για την Ουκρανία”, συνέχισε. Αν “οι κυρώσεις δεν διατηρούνταν από πολλές απόψεις, τότε τι μήνυμα θα έστελνε αυτό στην Κίνα για το κόστος μιας απόπειρας κατάληψης της Ταϊβάν δια της βίας;”, διερρωτήθηκε.

Σημειώνοντας ότι αναμένει πως μια εισβολή αυτού του είδους “δεν θα γίνει”, ο Μπάιντεν σημείωσε ωστόσο ότι αυτό θα εξαρτηθεί “από την ένταση με την οποία ο κόσμος θα κάνει” την Κίνα “να καταλάβει” το τίμημα που θα χρειαστεί να πληρώσει σε περίπτωση εισβολής.

Ωστόσο ο Μπάιντεν σημείωσε παράλληλα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης δασμολογικών φραγμών για την Κίνα, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί δεν επιβλήθηκαν από την κυβέρνησή του.

“Εμείς δεν επιβάλαμε αυτούς τους δασμολογικούς φραγμούς”, δήλωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πιθανότητα άρσης τους, προσθέτοντας ότι αυτή τελεί “υπό μελέτη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – ΦΩΤΟ EPA/Eugene Hoshiko

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εθνικό πένθος για τον παγκόσμιο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη – Πέθανε 96χρόνων – Η ζωή του Μίκη & Οι δηλώσεις των Επισήμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:14 από news_room Θρηνεί σήμερα η Ελλάδα. Ο άνθρωπος που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, ο αστείρευτος μουσικοσυνθέτης και ακατάβλητος αγωνιστής, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σε ηλικία 96 ετών για τη γειτονιά των […]

Η εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στα χωριά των Γρεβενών

Η εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου στα χωριά των Γρεβενών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 1 / 2023 , 19:11 από news_room Στο Ελεύθερο Α’ και στον Ταξιάρχη τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, την Τρίτη 17-1-2023. Την ημέρα της εορτής χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό […]

Pin It on Pinterest