26 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Λαμπρό Συλλείτουργο για τους Αγίους Ιαματικούς Αναργύρους στην Έδεσσα – Adologala.gr Τζορτζ Τσούνης: «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά μας» Νέα Υόρκη: Από 3 έως 7 Ιουλίου η Κληρικολαϊκή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής – Το πρόγραμμα Η μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος – Adologala.gr

Επιστροφή του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στα εκκλησιαστικά – Νέα συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα – Τι αναφέρει

Μητροπολίτης Τυάνων Παίσιος_αρχειο_ευαγγελος_καρπαθάκης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 5 / 2022 , 11:18 από news_room

Επιστροφή του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στα εκκλησιαστικά – Νέα συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα – Τι αναφέρει

Τον πρ. Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παϊσιο φιλοξενεί ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Ο πρώην Μητροπολίτης κ. Παϊσιος στην συνέντευξη του αυτή μιλά και σπάει την σιωπή του μετά από πολλά χρόνια και  περιγράφει τον χαρακτήρα του πρώην Απαμείας κυρού Βικέντιου ο οποίος πρόσφατα εξεδήμησε προς Κύριον και στου οποίου την κηδεία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. Ο πρ. Μητροπολίτης Τυάνων επίσης αναφέρθηκε και στην μεγάλη περιουσία την οποία είχαν αποκτήσει από κοινού (σσ Απαμείας κυρός Βικέντιος & πρ, Τυάνων Παϊσιος) και την οποία παραχώρησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Το σχολείο και την Ιερά Μονής της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας και περί τα 10 ιερά μετόχια που υπάγονταν σε εκείνη) ενώ κ. Παϊσιος αναφέρεται και στην πτωχεία την οποία ζεί στον Πειραιά και την οποία την αντιμετωπίζει ώς δοκιμασία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του πρ. Μητροπολίτη Παϊσιου στον Εθνικό Κήρυκα έρχεται λίγες ημέρες μετά την κηδεία αλλά και την επιθυμία πολλών να αρθεί το επιτίμιο του πρώην Απαμείας κυρού Βικεντίου και να ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία του αλλά και να ταφεί ώς Επίσκοπος, πράγμα που δεν έγινε αλλά η τελική απόφαση ήταν η εξόδιος ακολουθία να ψαλλεί και να ταφεί ώς ιερομόναχος. Πολλοί παλαιοί συνεργάτες και ομογενείς της Νέας Υόρκης επιθυμούν να δούν την άρση του επιτιμίου του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου αφού όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος υπήρχαν καταγγελίες αλλά όχι ποινικά αδικήματα.

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο ο ερευνητής-δημοσιογράφος Alex Stefanopoulos αναφέρει σε αναρτήσεις του αυτές τις ημέρες ότι ετοιμάζει βιβλίο με αποδεικτικά και νέα ηχητικά στοιχεία για την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου ενώ σημειώνει ότι οι μάρτυρες των κατηγοριών του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιου έφθασαν τους εβδομήντα.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρ. Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στον Εθνικό Κήρυκα:

Ο πρ. Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος αποκλειστικά στον «Ε.Κ.» για τον Βικέντιο, την κηδεία, τη Μονή

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μητροπολίτη Παϊσίου έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυκας»: Θα μας λέγατε τις σκέψεις σας για την εκδημία του αειμνήστου Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου;

Μητρ. Παϊσιος: Ευχαρίστως κ. Καλμούκο, ευχαρίστως, είναι καθήκον μου, είναι χρέος μου αν και περίλυπος η ψυχή μου και εντείνει τη λύπη και τη θλίψη μου το γεγονός ότι δεν ήμουν παρών να δώσω τον τελευταίο ασπασμό εις το πνευματικό μου παιδί, το οποίο από 18 ετών ήλθε κοντά μου.

«Ε.Κ.»: Πότε και που γνωρισθήκατε;

Μητρ. Παϊσιος: Γνωρισθήκαμε στα Ιεροσόλυμα όταν τελείωνε την Εκκλησιαστική Σχολή στα Ιεροσόλυμα, δεν ήθελε να παραμείνει εκεί και είχε στο πρόγραμμά του να επανέλθει και πάλι εις τα ίδια, δηλαδή στην Ελλάδα και με παρακάλεσε αν μπορέσει να με συναντήσει. Με γνώρισε σε μία Θεία Λειτουργία που τελέσαμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στα Ιεροσόλυμα.

«Ε.Κ.»: Εσείς τότε ήσασταν ιερεύς;

Μητρ. Παϊσιος: Οχι, αρχιερεύς, ήμουν ακόμη με τους ΓΟΧ. Οταν επανήλθε εκείνος στην Ελλάδα εγώ ήδη προ ολίγων ημερών είχα αναχωρήσει για την Αμερική. Επικοινώνησε μαζί μου και του είπα αν ήθελε να έλθει στην Αμερική όπερ και εγένετο. Ηλθε κοντά μου ως Δόκιμος Μοναχός. Εγώ τον έκειρα Μοναχό επάνω στον χρόνο, του έδωσα το όνομα Βικέντιος. Βασίλειος ήταν το βαφτιστικό του όνομα. Και μαζί ξεκινήσαμε μία κοινή πορεία δημιουργίας. Ξεκινήσαμε από το Mount Vernon υπηρετών εγώ εκεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου τότε με τους ΓΟΧ και από εκεί μετοικήσαμε στην Αστόρια, έγινε η αγορά του πρώτου οικήματος με πολλή στέρηση, με πολύν αγώνα. Ξεκινήσαμε με τη σύσταση του Ελληνικού Σχολείου, του Παιδικού Σταθμού, οι δυο μας, και έπρεπε να εργαζόμεθα πολυσχιδώς και πολυπλεύρως. Είχαμε πολλά και ποικίλα καθήκοντα και υποχρεώσεις, αλλά ο Βικέντιος ήταν συνεπής. Εργάσθηκε ασμένως, με όλη του την ψυχή, άνευ ανταλλάγματος, άνευ αμοιβής, αμισθί και οι δύο στερούμενοι των πάντων προκειμένου να δημιουργήσουμε. Και ο σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί ο Ναός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου όπως και της το είχαμε υποσχεθεί, το είχαμε τάξει στην Αγία να μεγαλυνθεί το όνομά της και στην Αμερική. Ο Γέροντας μάς έφερε και την θαυματουργό εικόνα, εκείνος ο οποίος έδωσε την πρώτη εικόνα της Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση ήταν Γέροντας της Μονής εκεί, και δικός μας Γέροντας.

«Ε.Κ.»: Ποιο ήταν το όνομά του;

Μητρ. Παϊσιος: Παϊσιος Μικραγιαννίτης, ήταν και νυμφαγωγός του Γέροντος Γερασίμου του Υμνογράφου, ο οποίος έγινε μοναχός στο κελίο του Γέροντός μας και εκεί εγκαταβίωσε διά βίου. Ο Γέροντάς μας μας έδωσε αυτό το θησαύρισμα της θαυματουργού εικόνος της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο ξεκίνημα της δημιουργίας. Ολοι εργαζόμεθα για έναν σκοπό, οι δυο μας και κάποιοι Δόκιμοι οι οποίοι προσήλθαν, όπως ήταν ο νυν π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ο π. Κύριλλος Μαρκόπουλος και κάποιοι άλλοι, ήλθαν κοντά μας και προσέφεραν κι εκείνοι τον οβολό τους επί τω σκοπώ να δημιουργηθεί το Μοναστήρι της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, με πολλή στέρηση, με πολλή αγώνα, αλλά με πολλή φλόγα.

«Ε.Κ.»: Πώς ήταν ο Βικέντιος;

Μητρ. Παϊσιος: Ο Βικέντιος ήταν πραγματικά ένας φλογερός αγωνιστής, τολμώ ειπείν ότι ήταν τολμώτερος εμού. Εγώ ήμουν λίγο συγκρατημένος, εκείνος όμως υπερμαχούσε και μάλιστα υπέρ της αληθείας. Ηθελε μία Ορθοδοξία καθαρά, γνήσια Ορθοδοξία. Τον ενοχλούσαν κάποιες εκκοσμικεύσεις κάτι που το χαιρόμουν διότι εργαζόταν με συνέπεια ως Ορθόδοξος και Μοναχός και κληρικός. Ηταν αφιλάργυρος, και οι δύο μας και όσοι υπηρετούσαμε, υπηρετούσαμε αμισθί κι αυτό ήταν γνωστό τοις πάσι. Το έβλεπαν οι άνθρωποι γι’ αυτό και συνέβαλαν αγογγύστως και δημιουργήθηκε ό,τι δημιουργήθηκε από την αμισθία ημών των υπηρετούντων στη Μονή. Και τα Μετόχια που δημιουργήθηκαν, δημιουργήθηκαν από τον ιδρώτα, τον αγώνα αλλά και την θερμή προσευχή και το δάκρυ όλων ημών.

Ο μακαριστός αδελφός μας Βικέντιος ήταν οραματιστής, όμως μετά από την υπαγωγή μας στη Μητέρα Εκκλησία ο διάβολος δεν ξέρω πως θέλησε να ταράξει αυτό το αχείμαστο λιμάνι της Μονής μας και δημιούργησε όλον αυτόν τον πειρασμό. Εγώ και στη φάση αυτή τον αισθανόμουν αδελφό, πνευματικό τέκνο και αδελφό εν Κυρίω και πάντοτε μακροθυμούσα και πάντοτε έλεγα «Κύριε μη στήσεις αυτώ την αμαρτίαν ταύτην». Πάντα προσπαθούσα να ζητώ από τον Κύριο να μη αμειφθεί για τα λάθη τέλος πάντων, αλλά να συγχωρεθεί. Από εμένα ήταν συγκεχωρημένος.

«Ε.Κ.»: Είχατε επικοινωνία με τον αείμνηστο Βικέντιο;

Μητρ. Παϊσιος: Είχαμε μόνο μία επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από το 2010 και εντεύθεν. Οταν εκοιμήθη ο αδελφός του θεώρησα καθήκον μου να τον συλλυπηθώ και με ευχαρίστησε. Προσπάθησα και κατόπιν να επαναληφθεί και πάλι μία επικοινωνία να του υποδείξω να προστρέξει προς το Πατριαρχείο και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή να εξαιτήσει συγνώμη, αλλά έμεναν τα τηλεφωνήματά μου αναπάντητα δυστυχώς.

«Ε.Κ.»: Οταν το 1998 υπαχθήκατε στο Πατριαρχείο όλο αυτό το δημιούργημα του Ναού της Χρυσοβαλάντου, του κτιρίου της Μονής, των Μετοχίων υπό ποίες συνθήκες δόθηκαν στην κυριότητα του Πατριαρχείου;

Μητρ. Παϊσιος: Εκουσίως. Δεν εβιάσθημεν.

«Ε.Κ.»: Δεν σας το ζήτησε το Πατριαρχείο σε αντάλλαγμα της αναγνώρισής σας;

Μητρ. Παϊσιος: Οχι, δεν έγινε μία τοιαύτη συναλλαγή, ενταχθήκαμε μετά της περιουσίας. Αλλά το Πατριαρχείο επέμενε εις την πράξη αυτή της αναχειροτονίας. Εγώ βεβαίως είχα προτείνει να παραμείνω ως Μοναχός και παρέδινα όλη την εξουσία στον αδελφό Βικέντιο, αλλά αυτό δεν το δεχόταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο οπότε έπρεπε να κύψω τον αυχένα και να πως όπως δόξει τη Μητρί Εκκλησία.

«Ε.Κ.»: Ολο αυτό το οικοδόμημα είχε κάποια χρηματική αξία τότε που τα δώσατε στο Πατριαρχείο.

Μητρ. Παϊσιος: Και τότε, αλλά πρέπει να τα υπολογίσουμε στο σήμερα γιατί δεν συγκρίνεται το τότε με το σήμερα.

«Ε.Κ.»: Εντάξει, πείτε μας για σήμερα πόσο αξίζει;

Μητρ. Παϊσιος: Σήμερα βεβαίως όλη η περιουσία πρέπει να προσεγγίζει τα εβδομήντα εκατομμύρια, όλα μαζί.

«Ε.Κ.»: Μετανιώσατε ποτέ που υπαχθήκατε στο Πατριαρχείο και τα δώσατε όλα;

Μητρ. Παϊσιος: Ουδέποτε, ακόμα και κατά την περίοδο του επιτιμίου μας ουδέποτε εσκέφθην εγώ προσωπικώς ότι εσφαλμένως έπραξα ό,τι έπραξα, διότι αυτό που με απασχολούσε ήταν να παραμείνουν τα έργα αυτά για την Ομογένεια και μόνο η επίσημος κανονική Εκκλησία θα μπορούσε αυτά να τα κρατήσει, όχι βέβαια ο Παλαιοημερολογιτισμός στις κάστες του οποίου ευρέθημεν εν αγνοία μας.

«Ε.Κ.»: Εχετε κάποιο σχόλιο για το γεγονός ότι ο συνιδρυτής της Μονής Χρυσοβαλάντου ο Επίσκοπος Βικέντιος δεν κηδεύθηκε από τον Ναό της Οσίας Ειρήνης, αλλά της Αγίας Αικατερίνης;

Μητρ. Παϊσιος: Εχω την αίσθηση ότι κι ένα μικρό παιδί το βλέπει αυτό ως μία βοώσα αδικία διότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν με αγώνες και θυσίες όχι μόνον εμού, αλλά και του Επισκόπου Βικεντίου παράλληλα. Αγωνίσθηκε, κουράσθηκε, στερήθηκε, με πολλή στέρηση έγιναν όλα αυτά τα έργα.

«Ε.Κ.»: Πως σχολιάζετε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου στην Εξόδιο Ακολουθία; Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Μητρ. Παϊσιος: Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου νομίζω πως ήταν ένα μέρος του μεγάλου χρέους που έχει η Μητέρα Εκκλησία προς το πρόσωπο του Επισκόπου Βικεντίου, διότι από ό,τι γνωρίζω η πράξις του επιτιμίου θεωρείται έωλος.

«Ε.Κ.»: Τι εννοείτε; Πείτε το πιο απλά να μην τα καταλαβαίνουν μόνο οι θεολόγοι αλλά κι ο κόσμος.

Μητρ. Παϊσιος: Δεν υπάρχουν τα ερείσματα εκείνα, οι αιτίες που θα έπρεπε να επιβληθεί.

«Ε.Κ.»: Θεωρείται έωλος η καθαίρεση του Βικεντίου αλλά και η δική σας;

Μητρ. Παϊσιος: Βεβαίως, διότι υπήρχαν καταγγελίες, αλλά δεν υπήρχαν ποινικά αδικήματα.

«Ε.Κ.»: Θα μας μιλούσατε γι’ αυτό κάποια στιγμή εκτεταμένως;

Μητρ. Παϊσιος: Βεβαίως, ολίγον χρόνον να μου δώσετε και μελλοντικώς θα αναφερθώ λεπτομερώς.

«Ε.Κ.»: Δεν θα μπορούσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ως Εξαρχος του Οικουμενικού Θρόνου να πει ότι η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα γίνει στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου την οποία ίδρυσε ο Βικέντιος κι όχι στην Αγία Αικατερίνη;

Μητρ. Παϊσιος: Δεν γνωρίζω τι διημείφθη μεταξύ Ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου και του Αρχιεπισκόπου. Δεν είμαι ενήμερος αλλά νομίζω ότι ήταν άξιο και δίκαιο να γίνει εκεί η Εξόδιος Ακολουθία. Ηταν χρέος αμφοτέρων και του Αρχιεπισκόπου και του Καθηγουμένου και νομίζω ότι αδικήθηκε ο Επίσκοπος Βικέντιος, πολλώ μάλλον αδικήθηκε να ταφεί ως απλούς Μοναχός. Ναι μεν εστράφη εναντίον ως πολέμιος της Μητρός Εκκλησίας, αλλά δεν παύει η Εκκλησία να είναι μητέρα και να θεραπεύει.

«Ε.Κ.»: Εσείς πώς περνάτε στην Αθήνα;

Μητρ. Παϊσιος: Εν αγία πτωχεία;

«Ε.Κ.»: Πως ζείτε; Με τι χρήματα;

Μητρ. Παϊσιος: Εχω δηλώσει στον Παναγιώτατο ότι χαίρομαι ότι τώρα δοκιμάζομαι, ενώ εδοκιμάσθην εν ευμαρεία και εν ανέσει στην Αμερική, τώρα δοκιμάζομαι στην Ελλάδα εν εσχάτη πενία. Είναι αγία δοκιμή για μένα. Είναι μεγάλος μου ευεργέτης αυτή η φτωχεία.

«Ε.Κ.»: Τον είδατε τελευταία τον Πατριάρχη;

Μητρ. Παϊσιος: Βεβαίως τον είδα.

«Ε.Κ.»: Θα μας λέγατε τι διημείφθη στη συνάντησή σας;

Μητρ. Παϊσιος: Να το αφήσουμε για τη μέλλουσα συνέντευξη που θα σας παραχωρήσω.

«Ε.Κ.»: Σκέπτεσθε να επιστρέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Μητρ. Παϊσιος: Εχω το ελεύθερο που μπορώ να κινούμαι και ως Αμερικανός πολίτης, αλλά και ως κληρικός έχω και την έγκριση του Παναγιωτάτου.

«Ε.Κ.»: Σας έχουν πλησιάσει κάποιες άλλες Ορθόδοξες Κανονικές Δικαιοδοσίες για να υπαχθείτε στο Κληρικολόγιό τους;

Μητρ. Παϊσιος: Κύριε Καλμούκο, εγώ είμαι μέχρι μυελού οστέων Ελληνας, ποτέ δεν θα προδώσω αυτό από το οποίο είμαι διαποτισμένος. Είμαι Ελληνας και Ελληνας θα πεθάνω.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας. Επιμέλεια: Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με ηγέτες των Ποντίων των ΗΠΑ

Συνάντηση Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με ηγέτες των Ποντίων των ΗΠΑ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 6 / 2022 , 21:24 από news_room Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων με τους ηγέτες των Ποντίων της Αμερικής, η οποία έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2022 στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια. Πρόκειται για τα μέλη της Ειδικής […]

Επευφημίες χωρίς μάσκες για την αθώωση του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 10 / 2020 , 10:49 από Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο, που δικαζόταν, για δύο υποθέσεις. Η πρώτη αφορούσε την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη […]

Pin It on Pinterest