16 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Επιστροφή του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στα εκκλησιαστικά – Νέα συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα – Τι αναφέρει

Μητροπολίτης Τυάνων Παίσιος_αρχειο_ευαγγελος_καρπαθάκης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 5 / 2022 , 11:18 από news_room

Επιστροφή του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στα εκκλησιαστικά – Νέα συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα – Τι αναφέρει

Τον πρ. Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παϊσιο φιλοξενεί ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Ο πρώην Μητροπολίτης κ. Παϊσιος στην συνέντευξη του αυτή μιλά και σπάει την σιωπή του μετά από πολλά χρόνια και  περιγράφει τον χαρακτήρα του πρώην Απαμείας κυρού Βικέντιου ο οποίος πρόσφατα εξεδήμησε προς Κύριον και στου οποίου την κηδεία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. Ο πρ. Μητροπολίτης Τυάνων επίσης αναφέρθηκε και στην μεγάλη περιουσία την οποία είχαν αποκτήσει από κοινού (σσ Απαμείας κυρός Βικέντιος & πρ, Τυάνων Παϊσιος) και την οποία παραχώρησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (Το σχολείο και την Ιερά Μονής της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας και περί τα 10 ιερά μετόχια που υπάγονταν σε εκείνη) ενώ κ. Παϊσιος αναφέρεται και στην πτωχεία την οποία ζεί στον Πειραιά και την οποία την αντιμετωπίζει ώς δοκιμασία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του πρ. Μητροπολίτη Παϊσιου στον Εθνικό Κήρυκα έρχεται λίγες ημέρες μετά την κηδεία αλλά και την επιθυμία πολλών να αρθεί το επιτίμιο του πρώην Απαμείας κυρού Βικεντίου και να ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία του αλλά και να ταφεί ώς Επίσκοπος, πράγμα που δεν έγινε αλλά η τελική απόφαση ήταν η εξόδιος ακολουθία να ψαλλεί και να ταφεί ώς ιερομόναχος. Πολλοί παλαιοί συνεργάτες και ομογενείς της Νέας Υόρκης επιθυμούν να δούν την άρση του επιτιμίου του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου αφού όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος υπήρχαν καταγγελίες αλλά όχι ποινικά αδικήματα.

Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο ο ερευνητής-δημοσιογράφος Alex Stefanopoulos αναφέρει σε αναρτήσεις του αυτές τις ημέρες ότι ετοιμάζει βιβλίο με αποδεικτικά και νέα ηχητικά στοιχεία για την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου ενώ σημειώνει ότι οι μάρτυρες των κατηγοριών του πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιου έφθασαν τους εβδομήντα.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρ. Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στον Εθνικό Κήρυκα:

Ο πρ. Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος αποκλειστικά στον «Ε.Κ.» για τον Βικέντιο, την κηδεία, τη Μονή

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μητροπολίτη Παϊσίου έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυκας»: Θα μας λέγατε τις σκέψεις σας για την εκδημία του αειμνήστου Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου;

Μητρ. Παϊσιος: Ευχαρίστως κ. Καλμούκο, ευχαρίστως, είναι καθήκον μου, είναι χρέος μου αν και περίλυπος η ψυχή μου και εντείνει τη λύπη και τη θλίψη μου το γεγονός ότι δεν ήμουν παρών να δώσω τον τελευταίο ασπασμό εις το πνευματικό μου παιδί, το οποίο από 18 ετών ήλθε κοντά μου.

«Ε.Κ.»: Πότε και που γνωρισθήκατε;

Μητρ. Παϊσιος: Γνωρισθήκαμε στα Ιεροσόλυμα όταν τελείωνε την Εκκλησιαστική Σχολή στα Ιεροσόλυμα, δεν ήθελε να παραμείνει εκεί και είχε στο πρόγραμμά του να επανέλθει και πάλι εις τα ίδια, δηλαδή στην Ελλάδα και με παρακάλεσε αν μπορέσει να με συναντήσει. Με γνώρισε σε μία Θεία Λειτουργία που τελέσαμε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στα Ιεροσόλυμα.

«Ε.Κ.»: Εσείς τότε ήσασταν ιερεύς;

Μητρ. Παϊσιος: Οχι, αρχιερεύς, ήμουν ακόμη με τους ΓΟΧ. Οταν επανήλθε εκείνος στην Ελλάδα εγώ ήδη προ ολίγων ημερών είχα αναχωρήσει για την Αμερική. Επικοινώνησε μαζί μου και του είπα αν ήθελε να έλθει στην Αμερική όπερ και εγένετο. Ηλθε κοντά μου ως Δόκιμος Μοναχός. Εγώ τον έκειρα Μοναχό επάνω στον χρόνο, του έδωσα το όνομα Βικέντιος. Βασίλειος ήταν το βαφτιστικό του όνομα. Και μαζί ξεκινήσαμε μία κοινή πορεία δημιουργίας. Ξεκινήσαμε από το Mount Vernon υπηρετών εγώ εκεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου τότε με τους ΓΟΧ και από εκεί μετοικήσαμε στην Αστόρια, έγινε η αγορά του πρώτου οικήματος με πολλή στέρηση, με πολύν αγώνα. Ξεκινήσαμε με τη σύσταση του Ελληνικού Σχολείου, του Παιδικού Σταθμού, οι δυο μας, και έπρεπε να εργαζόμεθα πολυσχιδώς και πολυπλεύρως. Είχαμε πολλά και ποικίλα καθήκοντα και υποχρεώσεις, αλλά ο Βικέντιος ήταν συνεπής. Εργάσθηκε ασμένως, με όλη του την ψυχή, άνευ ανταλλάγματος, άνευ αμοιβής, αμισθί και οι δύο στερούμενοι των πάντων προκειμένου να δημιουργήσουμε. Και ο σκοπός μας ήταν να δημιουργηθεί ο Ναός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου όπως και της το είχαμε υποσχεθεί, το είχαμε τάξει στην Αγία να μεγαλυνθεί το όνομά της και στην Αμερική. Ο Γέροντας μάς έφερε και την θαυματουργό εικόνα, εκείνος ο οποίος έδωσε την πρώτη εικόνα της Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση ήταν Γέροντας της Μονής εκεί, και δικός μας Γέροντας.

«Ε.Κ.»: Ποιο ήταν το όνομά του;

Μητρ. Παϊσιος: Παϊσιος Μικραγιαννίτης, ήταν και νυμφαγωγός του Γέροντος Γερασίμου του Υμνογράφου, ο οποίος έγινε μοναχός στο κελίο του Γέροντός μας και εκεί εγκαταβίωσε διά βίου. Ο Γέροντάς μας μας έδωσε αυτό το θησαύρισμα της θαυματουργού εικόνος της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο ξεκίνημα της δημιουργίας. Ολοι εργαζόμεθα για έναν σκοπό, οι δυο μας και κάποιοι Δόκιμοι οι οποίοι προσήλθαν, όπως ήταν ο νυν π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, ο π. Κύριλλος Μαρκόπουλος και κάποιοι άλλοι, ήλθαν κοντά μας και προσέφεραν κι εκείνοι τον οβολό τους επί τω σκοπώ να δημιουργηθεί το Μοναστήρι της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, με πολλή στέρηση, με πολλή αγώνα, αλλά με πολλή φλόγα.

«Ε.Κ.»: Πώς ήταν ο Βικέντιος;

Μητρ. Παϊσιος: Ο Βικέντιος ήταν πραγματικά ένας φλογερός αγωνιστής, τολμώ ειπείν ότι ήταν τολμώτερος εμού. Εγώ ήμουν λίγο συγκρατημένος, εκείνος όμως υπερμαχούσε και μάλιστα υπέρ της αληθείας. Ηθελε μία Ορθοδοξία καθαρά, γνήσια Ορθοδοξία. Τον ενοχλούσαν κάποιες εκκοσμικεύσεις κάτι που το χαιρόμουν διότι εργαζόταν με συνέπεια ως Ορθόδοξος και Μοναχός και κληρικός. Ηταν αφιλάργυρος, και οι δύο μας και όσοι υπηρετούσαμε, υπηρετούσαμε αμισθί κι αυτό ήταν γνωστό τοις πάσι. Το έβλεπαν οι άνθρωποι γι’ αυτό και συνέβαλαν αγογγύστως και δημιουργήθηκε ό,τι δημιουργήθηκε από την αμισθία ημών των υπηρετούντων στη Μονή. Και τα Μετόχια που δημιουργήθηκαν, δημιουργήθηκαν από τον ιδρώτα, τον αγώνα αλλά και την θερμή προσευχή και το δάκρυ όλων ημών.

Ο μακαριστός αδελφός μας Βικέντιος ήταν οραματιστής, όμως μετά από την υπαγωγή μας στη Μητέρα Εκκλησία ο διάβολος δεν ξέρω πως θέλησε να ταράξει αυτό το αχείμαστο λιμάνι της Μονής μας και δημιούργησε όλον αυτόν τον πειρασμό. Εγώ και στη φάση αυτή τον αισθανόμουν αδελφό, πνευματικό τέκνο και αδελφό εν Κυρίω και πάντοτε μακροθυμούσα και πάντοτε έλεγα «Κύριε μη στήσεις αυτώ την αμαρτίαν ταύτην». Πάντα προσπαθούσα να ζητώ από τον Κύριο να μη αμειφθεί για τα λάθη τέλος πάντων, αλλά να συγχωρεθεί. Από εμένα ήταν συγκεχωρημένος.

«Ε.Κ.»: Είχατε επικοινωνία με τον αείμνηστο Βικέντιο;

Μητρ. Παϊσιος: Είχαμε μόνο μία επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από το 2010 και εντεύθεν. Οταν εκοιμήθη ο αδελφός του θεώρησα καθήκον μου να τον συλλυπηθώ και με ευχαρίστησε. Προσπάθησα και κατόπιν να επαναληφθεί και πάλι μία επικοινωνία να του υποδείξω να προστρέξει προς το Πατριαρχείο και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή να εξαιτήσει συγνώμη, αλλά έμεναν τα τηλεφωνήματά μου αναπάντητα δυστυχώς.

«Ε.Κ.»: Οταν το 1998 υπαχθήκατε στο Πατριαρχείο όλο αυτό το δημιούργημα του Ναού της Χρυσοβαλάντου, του κτιρίου της Μονής, των Μετοχίων υπό ποίες συνθήκες δόθηκαν στην κυριότητα του Πατριαρχείου;

Μητρ. Παϊσιος: Εκουσίως. Δεν εβιάσθημεν.

«Ε.Κ.»: Δεν σας το ζήτησε το Πατριαρχείο σε αντάλλαγμα της αναγνώρισής σας;

Μητρ. Παϊσιος: Οχι, δεν έγινε μία τοιαύτη συναλλαγή, ενταχθήκαμε μετά της περιουσίας. Αλλά το Πατριαρχείο επέμενε εις την πράξη αυτή της αναχειροτονίας. Εγώ βεβαίως είχα προτείνει να παραμείνω ως Μοναχός και παρέδινα όλη την εξουσία στον αδελφό Βικέντιο, αλλά αυτό δεν το δεχόταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο οπότε έπρεπε να κύψω τον αυχένα και να πως όπως δόξει τη Μητρί Εκκλησία.

«Ε.Κ.»: Ολο αυτό το οικοδόμημα είχε κάποια χρηματική αξία τότε που τα δώσατε στο Πατριαρχείο.

Μητρ. Παϊσιος: Και τότε, αλλά πρέπει να τα υπολογίσουμε στο σήμερα γιατί δεν συγκρίνεται το τότε με το σήμερα.

«Ε.Κ.»: Εντάξει, πείτε μας για σήμερα πόσο αξίζει;

Μητρ. Παϊσιος: Σήμερα βεβαίως όλη η περιουσία πρέπει να προσεγγίζει τα εβδομήντα εκατομμύρια, όλα μαζί.

«Ε.Κ.»: Μετανιώσατε ποτέ που υπαχθήκατε στο Πατριαρχείο και τα δώσατε όλα;

Μητρ. Παϊσιος: Ουδέποτε, ακόμα και κατά την περίοδο του επιτιμίου μας ουδέποτε εσκέφθην εγώ προσωπικώς ότι εσφαλμένως έπραξα ό,τι έπραξα, διότι αυτό που με απασχολούσε ήταν να παραμείνουν τα έργα αυτά για την Ομογένεια και μόνο η επίσημος κανονική Εκκλησία θα μπορούσε αυτά να τα κρατήσει, όχι βέβαια ο Παλαιοημερολογιτισμός στις κάστες του οποίου ευρέθημεν εν αγνοία μας.

«Ε.Κ.»: Εχετε κάποιο σχόλιο για το γεγονός ότι ο συνιδρυτής της Μονής Χρυσοβαλάντου ο Επίσκοπος Βικέντιος δεν κηδεύθηκε από τον Ναό της Οσίας Ειρήνης, αλλά της Αγίας Αικατερίνης;

Μητρ. Παϊσιος: Εχω την αίσθηση ότι κι ένα μικρό παιδί το βλέπει αυτό ως μία βοώσα αδικία διότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν με αγώνες και θυσίες όχι μόνον εμού, αλλά και του Επισκόπου Βικεντίου παράλληλα. Αγωνίσθηκε, κουράσθηκε, στερήθηκε, με πολλή στέρηση έγιναν όλα αυτά τα έργα.

«Ε.Κ.»: Πως σχολιάζετε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και του Επισκόπου Ευκαρπίας Ιεροθέου στην Εξόδιο Ακολουθία; Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Μητρ. Παϊσιος: Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου νομίζω πως ήταν ένα μέρος του μεγάλου χρέους που έχει η Μητέρα Εκκλησία προς το πρόσωπο του Επισκόπου Βικεντίου, διότι από ό,τι γνωρίζω η πράξις του επιτιμίου θεωρείται έωλος.

«Ε.Κ.»: Τι εννοείτε; Πείτε το πιο απλά να μην τα καταλαβαίνουν μόνο οι θεολόγοι αλλά κι ο κόσμος.

Μητρ. Παϊσιος: Δεν υπάρχουν τα ερείσματα εκείνα, οι αιτίες που θα έπρεπε να επιβληθεί.

«Ε.Κ.»: Θεωρείται έωλος η καθαίρεση του Βικεντίου αλλά και η δική σας;

Μητρ. Παϊσιος: Βεβαίως, διότι υπήρχαν καταγγελίες, αλλά δεν υπήρχαν ποινικά αδικήματα.

«Ε.Κ.»: Θα μας μιλούσατε γι’ αυτό κάποια στιγμή εκτεταμένως;

Μητρ. Παϊσιος: Βεβαίως, ολίγον χρόνον να μου δώσετε και μελλοντικώς θα αναφερθώ λεπτομερώς.

«Ε.Κ.»: Δεν θα μπορούσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ως Εξαρχος του Οικουμενικού Θρόνου να πει ότι η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα γίνει στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου την οποία ίδρυσε ο Βικέντιος κι όχι στην Αγία Αικατερίνη;

Μητρ. Παϊσιος: Δεν γνωρίζω τι διημείφθη μεταξύ Ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου και του Αρχιεπισκόπου. Δεν είμαι ενήμερος αλλά νομίζω ότι ήταν άξιο και δίκαιο να γίνει εκεί η Εξόδιος Ακολουθία. Ηταν χρέος αμφοτέρων και του Αρχιεπισκόπου και του Καθηγουμένου και νομίζω ότι αδικήθηκε ο Επίσκοπος Βικέντιος, πολλώ μάλλον αδικήθηκε να ταφεί ως απλούς Μοναχός. Ναι μεν εστράφη εναντίον ως πολέμιος της Μητρός Εκκλησίας, αλλά δεν παύει η Εκκλησία να είναι μητέρα και να θεραπεύει.

«Ε.Κ.»: Εσείς πώς περνάτε στην Αθήνα;

Μητρ. Παϊσιος: Εν αγία πτωχεία;

«Ε.Κ.»: Πως ζείτε; Με τι χρήματα;

Μητρ. Παϊσιος: Εχω δηλώσει στον Παναγιώτατο ότι χαίρομαι ότι τώρα δοκιμάζομαι, ενώ εδοκιμάσθην εν ευμαρεία και εν ανέσει στην Αμερική, τώρα δοκιμάζομαι στην Ελλάδα εν εσχάτη πενία. Είναι αγία δοκιμή για μένα. Είναι μεγάλος μου ευεργέτης αυτή η φτωχεία.

«Ε.Κ.»: Τον είδατε τελευταία τον Πατριάρχη;

Μητρ. Παϊσιος: Βεβαίως τον είδα.

«Ε.Κ.»: Θα μας λέγατε τι διημείφθη στη συνάντησή σας;

Μητρ. Παϊσιος: Να το αφήσουμε για τη μέλλουσα συνέντευξη που θα σας παραχωρήσω.

«Ε.Κ.»: Σκέπτεσθε να επιστρέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Μητρ. Παϊσιος: Εχω το ελεύθερο που μπορώ να κινούμαι και ως Αμερικανός πολίτης, αλλά και ως κληρικός έχω και την έγκριση του Παναγιωτάτου.

«Ε.Κ.»: Σας έχουν πλησιάσει κάποιες άλλες Ορθόδοξες Κανονικές Δικαιοδοσίες για να υπαχθείτε στο Κληρικολόγιό τους;

Μητρ. Παϊσιος: Κύριε Καλμούκο, εγώ είμαι μέχρι μυελού οστέων Ελληνας, ποτέ δεν θα προδώσω αυτό από το οποίο είμαι διαποτισμένος. Είμαι Ελληνας και Ελληνας θα πεθάνω.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας. Επιμέλεια: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Στην Μάλτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Οι συναντήσεις του

Στην Μάλτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Οι συναντήσεις του

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 12 / 2022 , 15:29 από news_room Φωτογραφίες: Γρ. Τύπου του Οικ. Πατριαρχείου : Ν. Παπαχρήστου  Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαῖος κατόπιν ἐπισήμου προσκλήσεως ἀνεχώρησε σήμερον, Κυριακήν, 4ην Δεκεμβρίου 2022, εἰς Μάλταν δι᾿ ἀεροσκάφους τῶν Τουρκικῶν ἀερογραμμῶν, συνοδευόμενος ὑπό τῶν Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Θυατείρων καί Μεγάλης Βρεταννίας κ. […]

Τον Ιδρυτή της Ελλαδικής Εκκλησίας, Άγιο Απόστολο Παύλο γιόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου 1

Τον Ιδρυτή της Ελλαδικής Εκκλησίας, Άγιο Απόστολο Παύλο γιόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 6 / 2023 , 15:02 από news_room Με την Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, συνεχίστηκαν με λαμπρότητα οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «ΙΖ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2023». Από νωρίς το πρωί, σήμερα 29 Ιουνίου 2023, ανήμερα της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, συγκεντρώθηκε πλήθος […]