19 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια

Έρευνα Beat σε συνεργασία με το ΕΜΠ: Οδηγώντας ταξί στην Ελλάδα

Έρευνα Beat σε συνεργασία με το ΕΜΠ: Οδηγώντας ταξί στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 5 / 2022 , 6:58 από news_room

Δώδεκα ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Τόσο εργάζεται ένας στους δύο οδηγούς στην Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η BEAT/FREE NOW σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την επίβλεψη του αναπλ. καθηγητή Κ. Κεπαπτσόγλου.

Με το κόστος χρήσης των υπηρεσιών ταξί στην Ελλάδα να είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, η ραγδαία αύξηση των καύσιμων, σε συνδυασμό με τις σωρευμένες υποχρεώσεις από την υπερδεκαετή οικονομική κρίση, έχουν συρρικνώσει τα εισοδήματα των οδηγών ταξί.

Σήμερα, με τη ζήτηση για υπηρεσίες ταξί να έχει εκτοξευθεί κατά 61% σε σχέση με το 2019, εκατοντάδες οχήματα παραμένουν εκτός λειτουργίας, λόγω του υψηλού λειτουργικού κόστους. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν ταξί τις ώρες αιχμής.

Η έρευνα του ΕΜΠ με τίτλο “Διερεύνηση και Αξιολόγηση της Υφισταμένης Κατάστασης και των Πολιτικών Ανάπτυξης της Αγοράς Ταξί στην Αθήνα (2020)” για λογαριασμό της BEAT/FREE NOW, παρουσιάζει μια σειρά από δεδομένα, που αποτυπώνουν μια ζοφερή πραγματικότητα, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης της Πολιτείας στους επαγγελματίες του κλάδου, μέσα από την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 67% των οδηγών ταξί της Αθήνας εργάζεται για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, κάνοντας το 20% των χιλιομέτρων του κενά δίχως επιβάτη. Μάλιστα το 96,3% των οδηγών απάντησαν πως εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα, με το 55,3% να δηλώνουν επταήμερη εργασία, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Αυτή η δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, έχει ως συνέπεια ο υφιστάμενος στόλος να μην ανανεώνεται σημαντικά, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους και θόρυβο στην πόλη. Πρακτικά, για να μπορεί ένας οδηγός να εξασφαλίσει αξιοπρεπή έσοδα, πρέπει να διαταράξει σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία της επαγγελματικής και της προσωπικής του ζωής.

Τα βασικά σημεία της Έρευνας αποτυπώνονται στην Έκθεση “Οδηγώντας ταξί στην Ελλάδα (2022)”, ενώ το πλήρες κείμενο θα αποσταλεί το επόμενο διάστημα σε όλους τους θεσμικούς φορείς των αστικών μετακινήσεων.

Με αφορμή την έκδοση της Έκθεσης, η Γενική Διευθύντρια της ΒΕΑΤ/FREE NOW στην Ελλάδα Άσπα Τοπαλίδου, τόνισε:
«Συνηθίζουμε ως πολίτες να έχουμε παράπονα από τους οδηγούς, όμως για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας μια μελέτη που αποδεικνύει τις δυσχερείς συνθήκες μέσα στις οποίες επιχειρούν καθημερινά στους δρόμους.
Τα αποτελέσματα της Έρευνας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας. Χρειάζεται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας και το Υπουργείο Μεταφορών να ενσκήψουν στην αγορά και να υποστηρίξουν τους οδηγούς. Η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, καθώς και τα υψηλά κόστη λειτουργίας που οφείλονται σε κρίσιμες στρεβλώσεις της λειτουργίας της αγοράς, καταλήγουν στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών καθημερινά. Ως η Νο. 1 εφαρμογή εύρεσης ταξί στην Ελλάδα, στηρίζουμε στην πράξη το έργο των οδηγών, προσφέροντας τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα κινήτρων έως και 460 ευρώ το μήνα επιπλέον, για όσους συνεργαστούν μαζί μας το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα πιστότητας & επιβράβευσης ”BEAT DRIVERS CLUB” που ανακοινώσαμε πρόσφατα, συμβάλλουμε στην καλύτερη ισορροπία της προσωπικής και της επαγγελματικής τους ζωής, μέσα από παροχές που περιλαμβάνουν υπηρεσίες υγείας, εστίασης, απόκτησης και συντήρησης των οχημάτων τους. Παραμένουμε δίπλα τους και στηρίζουμε με συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες την καθημερινή τους εργασία.»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Φανάρι

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 12 / 2022 , 16:10 από news_room Τα παραδοσιακά κάλαντα έψαλαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη νέοι και νέες της Ομογένειας από τον Μορφωτικό και Καλλιτεχνικό Σύνδεσμο Φερίκιοϊ – ΕΡ.Θ.Ο, αλλά και Καθηγητές και μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου και της Ζαππείου Σχολής. Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του προς […]

Ανακοίνωση για την προκήρυξη των 300.000€ για την υπόθεση ληστείας μετά φόνου της 20χρονης στα Γλυκά Νερά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 6:03 από news_room Ανακοίνωση σχετικά με προκήρυξη χρηματικής αμοιβής για στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης στα Γλυκά Νερά Αττικής Με χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή […]

Pin It on Pinterest