16 °C Athens, GR
04/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ Χοροστασία του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Τετραήμερη πανελλαδική απεργία στα ταξί από σήμερα – Χωρίς ταξί η Αττική Τρίτη-Τετάρτη Πλήγμα των ΗΠΑ «σε άμυνα» στο Ιράκ – Νεκροί 5 ε φιλοϊρανοί μαχητές 9 νεκροί και 23 τραυματίες σε επίθεση εναντίον χρυσωρυχείου στο Περού Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινούνται όλες οι μεγαλουπόλεις του κόσμου – Φωταγωγήθηκε το Έλατο στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης Απόψεις: Σαράκι η ακρίβεια στην αγορά αγαθών ενόψει Χριστουγέννων Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

47η Πορεία Χριστοδούλας

47η Πορεία Χριστοδούλας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 22:19 από news_room

Άρχισε την Τρίτη, 5 Απριλίου η εκστρατεία για οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, στο πλαίσιο της Πορείας Χριστοδούλας, την οποία οργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό στο θέμα του καρκίνου, για συμπαράσταση στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, καθώς και για να συλλεγούν εισφορές για υποστήριξη του έργου του, του οποίου κορυφαίο είναι το Ίδρυμα Αροδαφνούσα, το οποίο εδώ και δεκαετίες προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς.

Από το πρωί της Πέμπτης, 14 Απριλίου 2022, με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, άρχισε η διεξαγωγή του οδικού εράνου, στο πλαίσιο της 47ης Πορείας Χριστοδούλας, η οποία έγινε για πρώτη φορά το 1976, με σύσσωμη την ηγεσία του τόπου να καλεί το κοινό να στηρίξει για ακόμη μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πορείας Χριστοδούλας, εισφορές θα γίνονται μέχρι την Κυριακή, 17 Απριλίου 2022.

Την Κυριακή, 17 Απριλίου θα γίνει σειρά φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, με κορυφαία την Πορεία Χριστοδούλας, η οποία θα διεξαχθεί σε διάφορα μέρη της Κύπρου, όπως τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα, την Πάφο και την Επαρχία Αμμοχώστου. Η εκκίνηση της Πορείας, 10:30 π.μ., στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό η πορεία θα ξεκινήσει από το Δυτικό Άκρο του Μώλου. Στη Λάρνακα η εκκίνηση θα γίνει από την εξέδρα στις Φοινικούδες. Στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Δερύvειας. Τέλος, στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Πάφου. Επίσης, κατά την περίοδο 9 Απριλίου – 1 Μαΐου, έχουν προγραμματιστεί και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Η Πορεία Χριστοδούλας γίνεται σε ανάμνηση της πορείας της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας, η οποία έφυγε πρόσφυγας από τις κατεχόμενες περιοχές και πήγε στις ελεύθερες περιοχές. Έτσι, η Πορεία γίνεται για να τονωθεί το ενδιαφέρον, η αγάπη και η συμπαράσταση σ’ όσους πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους και οι εκδηλώσεις της σκοπό έχουν να ενισχύσουν τις προσπάθειες πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου και αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Όσοι θέλουν να εισφέρουν, για να βοηθήσουν το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, αλλά δεν έχουν συναντήσει εθελοντές του εράνου, μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά με εισφορές στο www.stimaxi.com.cy και μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.

Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αδάμος Αδάμου, σε δηλώσεις του κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, έστειλε το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια ανίκητη. Σημείωσε ότι το ποσοστό επιβίωσης καρκινοπαθών από τις 200 διαφορετικές μορφές καρκίνου που είναι γνωστοί σήμερα ξεπερνά το 50%.

Υπενθύμισε ότι ο καρκίνος στην Κύπρο είναι η δεύτερη αιτία θανάτου και όχι η πρώτη όπως είναι σε άλλες χώρες και ότι δεν πρέπει να φοβίζει η διάγνωση του καρκίνου, γιατί όσο πιο έγκαιρα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο καλά αποτελέσματα αναμένεται να φέρει η θεραπευτική αγωγή. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια όπως τις άλλες, την οποία παλεύει ο άνθρωπος. Έστειλε το μήνυμα ότι η συμπαράσταση στον ασθενή από την οικογένειά του είναι ό,τι καλύτερο, πέραν από τη συμβολή της επιστήμης στη θεραπεία του καρκίνου.

Ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμβολή του, προκειμένου ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εντελώς δωρεάν στους πολίτες που θα τους αγγίξει αυτή η ασθένεια, τόσο μέσω του Κέντρου Αροδαφνούσα, όσο και με αλλά προγράμματά του.

Με την έναρξη του εράνου το πρωί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας, του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής (η Πρόεδρός της), κομμάτων, του Δήμου Λευκωσίας, της Αστυνομίας και της Τράπεζας Κύπρου, κύριου υποστηρικτή της Πορείας Χριστοδούλας, έκαναν τις εισφορές τους και κάλεσαν το κοινό να συνεισφέρει και να συνεργασθεί για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Την εισφορά της Εκκλησίας της Κύπρου κατέθεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ανέφερε ότι σήμερα γίνεται πράξη για ακόμη μια φορά αυτό που γίνεται καθημερινά αθόρυβα και απληροφόρητα στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, σύμφωνα με το αγιογραφικό «ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με» (Ματθ. 25, 36). Επίσης, σε ανοικτό ζωντανό τηλεοπτικό δίκτυο, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, των Ιεραρχών, του κλήρου και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Εκκλησίας της Κύπρου σε όλους τους παρευρισκόμενους, στους εθελοντές συμπολίτες μας και ιδιαίτερα έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στους ανθρώπους που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου.

Ακόμη, ο Μεσαορίας Γρηγόριος τόνισε ότι, πέρα από την προσπάθεια των ιατρών και των νοσηλευτών για θεραπεία του καρκίνου και συμπαράσταση στους ασθενείς, μέσα από τις γνώσεις, την επιστημοσύνη και την ανθρώπινη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική συμβολή για τη θεραπεία η Πίστη, η θέληση για ζωή και η συνεργασία με αγάπη και διάκριση του ασθενή και του οικογενειακού περιβάλλοντός του. Ο Επίσκοπος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι είναι μεγάλη η αξία της εσωτερικής δύναμης που έχει ο καθένας, με την προσευχή, την αγάπη και τη συμπάθεια, ώστε να είναι κοντά στους ασθενείς, και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους.

Τέλος, o Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος με την ευκαιρία των επικείμενων εορτών ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, τα μέλη του Συνδέσμου και τους εθελοντές, τους ασθενείς και τους οικείους τους, καθώς και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ καλό Πάσχα να φθάσουμε.

Με το κατανυκτικό περιεχόμενο της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών, του Σταυρού και του οικειοθελούς θανάτου του Σωτήρος Χριστού να αξιωθούμε της Αναστάσεως της ελπίδας και της χαράς.

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Πάρκου του Προφήτη Ηλία στον δήμο Γερμασόγειας

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Πάρκου του Προφήτη Ηλία στον δήμο Γερμασόγειας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 2 / 2023 , 3:43 από news_room Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος παρεβρέθηκε και τέλεσε τον Αγιασμό στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Πάρκου του παλαιοχριστιανικού ναού Προφήτη Ηλία στον δήμο Γερμασόγειας. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο έντιμος Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάνης Καρούσος και ο Δήμαρχος Γερμασόγειας κ. Κυριάκος […]

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στο OPEN

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 17:55 από Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο OPEN σήμερα το πρωί, τονίζοντας ότι όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, θα έχουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε δηλαδή τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. «Να […]