20 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί – Με τον Λευκορώσο ομόλογό του συναντήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 1:41 από news_room

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι οι προσπάθειες να απομονωθεί η Μόσχα θα αποτύχουν, επικαλούμενος την επιτυχία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος ως απόδειξη ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει εντυπωσιακά άλματα προς τα μπροστά σε δύσκολες συνθήκες.

Η Ρωσία λέει ότι ποτέ δεν θα βασιστεί ξανά στη Δύση αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της επέβαλαν σαρωτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για να τιμωρήσουν τον Πούτιν για την εντολή που έδωσε στις 24 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, στην Ουκρανία.

Πριν από 61 χρόνια σαν σήμερα, ο Σοβιετικός Γιούρι Γκαγκάριν μπήκε στα βιβλία της Ιστορίας καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Πούτιν μετέβη στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στη ρωσική Άπω Ανατολή, σε απόσταση 5.550 χλμ, ανατολικά της Μόσχας.

«Οι κυρώσεις ήταν ολοκληρωτικές, η απομόνωση ήταν ολοκληρωτική αλλά η Σοβιετική Ένωση ήταν και πάλι πρώτη στο Διάστημα», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Δεν σκοπεύουμε να απομονωθούμε», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι αδύνατον να απομονώσουμε σοβαρά τον οποιοδήποτε στον σύγχρονο κόσμο -ειδικά μια τόσο μεγάλη χώρα όπως τη Ρωσία».

Οι ρωσικές επιτυχίες στο Διάστημα κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως η πτήση του Γκαγκάριν και η εκτόξευση το 1957 του Sputnik 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου από τη Γη, έχουν μια ιδιαίτερη σημασία για τη Ρωσία: και τα δύο γεγονότα προκάλεσαν σοκ στις ΗΠΑ. Η εκτόξευση του Sputnik 1 οδήγησε τις ΗΠΑ στο να συστήσει τη NASA σε μια προσπάθεια να καλύψει τη διαφορά της από τη Μόσχα.

Ο Πούτιν λέει ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι απαραίτητη διότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να απειλήσουν τη Ρωσία –και μέσω της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ– και ότι η Μόσχα έπρεπε να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους πολίτες στην Ουκρανία απέναντι σε διώξεις.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία –μια σύγκρουση που ο ίδιος χαρακτήρισε αναπόφευκτη και απαραίτητη για την υπεράσπιση της Ρωσίας μακροπρόθεσμα.

«Οι στόχοι της είναι απολύτως σαφείς και ευγενείς», δήλωσε ο Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν ισχυρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Ο Πούτιν περιηγήθηκε στο Κοσμοδρόμιο Βοστότσνι μαζί με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Για ποιο λόγο ανησυχούμε τόσο πολύ γι’ αυτές τις κυρώσεις;», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Λουκασένκο, που κάποιες φορές έχει κάνει δηλώσεις που φαίνονται να είναι αντίθετες προς τις δεδηλωμένες θέσεις του στενότερου συμμάχου του σε μια σειρά από θέματα, έχει επιμείνει ότι η Λευκορωσία πρέπει να έχει ανάμειξη στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και έχει δηλώσει ότι η Λευκορωσία αδίκως έχει χαρακτηριστεί «συνένοχος του επιτιθέμενου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Απορρόφησε την ΑΝΕΚ η Attica Group

Απορρόφησε την ΑΝΕΚ η Attica Group

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 9 / 2022 , 16:55 από news_room Σε συμφωνία με τους πιστωτές και τους μετόχους της ΑΝΕΚ προχώρησε η Attica Group, με στόχο την πλήρη συγχώνευση και απορρόφηση της κρητικής εταιρείας από τον Όμιλο της Attica. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας  «ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» επετεύχθη […]

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου – Βόλος : Έκκληση για την στήριξη του «Δος Ημίν Σήμερον» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 11 / 2021 , 2:59 από news_room Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου των εμπερίστατων αδελφών μας, στο Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ», παρά τους περιορισμούς που επέφερε η πανδημία στην καθημερινή μας ζωή. Κύρια […]

Pin It on Pinterest