29 °C Athens, GR
23/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας γιορτάζει τα 100 χρόνια στην κοινότητα Charlotte Άφιξη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων Νικήτα στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας Αγιασμός για την έναρξη της νέας Δικαστικής Χρονιάς στη Καστοριά Πειραιώς Σεραφείμ: Ο ΛΟΑΤΚΙ-σμός είναι μια σύγχρονη λυδία λίθος για την υποταγή στην «προοδευτική» παγκόσμια τάξη Η εορτή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Αγίους Τόπους Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Βρετανία στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπισκοπικός Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη – Γενικού Γραμματέα των ΗΕ στη Νέα Υόρκη – Οι δηλώσεις του Προέδρου Κρεμλίνο: Αναπόφευκτη η αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Κίεβο και τους Ευρωπαίους συμμάχους του

Ποιός μου φταίει; Σίγουρα ο δίπλα – Σκέψεις για την αύξηση της βίας

Ποιός μου φταίει; Σίγουρα ο δίπλα - Σκέψεις για την αύξηση της βίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 4 / 2022 , 1:19 από news_room

Κυριακή του Πάσχα μεσημέρι προς απόγευμα άλλες εποχές όλοι χαμογελούσαν στα σπίτια από το φαγητό τα ποτά και την καλή παρέα και πήρα το αυτοκίνητο να πάω να βάλω βενζίνη για να πάω μία βόλτα να χαρώ την άδεια Αθήνα, και εκεί που πήγαινα ακούω φασαρίες και ένας τσακωμός στα αριστερά του δρόμου. Ήταν ένας ηλικιωμένος γύρω στα 60 και ένα νέο παιδί κάπου στα 35 και να φωνάζει ο ένας στον άλλον δεν με σέβεσαι (ο μεγάλος στον μικρό) και να απαντάει ο μικρότερος της φασαρίας σε σεβόμουν τόσο καιρό. Κρίμα λέω, κοίτα μία μέρα, χαρά Θεού,  και αυτοί οι δύο τσακώνονται ανήμερα του Πάσχα για κάτι που ποιός ξέρει ενόχλησε τον η τον άλλον και είπαν να ¨τα βρούνε¨ την ημέρα αυτή. Σε λίγα δευτερόλεπτα που έκοψα λίγο γκάζι σαν δηλαδή να κοντοστάθηκα, θυμήθηκα ότι η τηλεόραση είναι γεμάτη με αστυνομικά δελτία από φασαρίες μικρών και μεγάλων που “μαλώνουν” μεταξύ τους, ενώ πλέον έχουμε στην Ελληνική κοινωνία το μόνιμο κοινωνικό μπούλινγκ του αγριοκοιτάγματος και της λογομαχίας χωρίς κανένα λόγο, με αφορμή μάλλον το ποιός είναι πιο ισχυρός; η μάλλον ποιός νιώθει πιο ανίσχυρος απέναντι στον άλλον για να δημιουργήσει και κάτι, να κάνει σαματά.  Αυτά τα δύο πράγματα μέσα στα 30-40 δευτερόλεπτα του γεγονότος αυτού και για να φτάσει η σκέψη αυτή να κλείσει από πού προέρχονται όλα αυτά;. Είναι οι εκκλησίες που φοβάται ο κόσμος να πάει; είναι ο εγκλεισμός των δύο χρόνων, και η ισχύς του μέτρου της μάσκας που τα κάνει όλα κάπως δυσκολότερα ή κρύβουμε σαν κοινωνία πράγματα εσωτερικά. Στο εξωτερικό πχ στην Ολλανδία που δεν υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας και οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες οι πολίτες και οι κάτοικοι της φαίνεται πώς είναι πιο ήρεμοι. Τι μου φταίει λοιπόν ο δίπλα, ο περαστικός, ο διερχόμενος;. Είναι σίγουρα ο δίπλα που πρέπει να την “πληρώσει” τη ζημιά;.

Σταματάνε στα σπίτια νεαροί και κοροϊδευουν τους ενοίκους ή πετούν νεράτζια όπως θυμάμαι την γυναίκα εκείνη στην Αγία Παρασκευή που δεν μπορούσε τίποτα να κάνει όταν κάθε βράδυ έπεφταν βροχή τα νεράτζια στο μπαλκόνι της. Νόμος 4000/1958 θυμάμαι και συζητάω για να δώσω μία απάντηση το ότι από κάπου προέρχονται αυτά αλλά τις δράσεις της κοινωνίας απέναντι στα φαινόμενα των νέων αυτών αλλά και κάποιων μεγαλύτερων που με την ισχύ της παρέας τους κάνουν τις ζωές μαύρες στους γείτονες. Φτώχεια ίσως και ανεργία αφού και αυτή φέρνει τα δεινά στους πολίτες που εξαγριώνονται από την ανέχεια που ζούν.

Ποιός μου φταίει; Σίγουρα ο δίπλα - Σκέψεις για την αύξηση της βίας

Στην Αμερική σε περιπτώσεις τέτοιες ξεκινούν οι αρχές και δίνουν άδεια οπλοφορίας και αν η βία εξαπλώνεται και δεν σταματά η οπλοφορία επιτρέπεται και με την εμφάνιση του όπλου στον πολίτη καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Τώρα μην κάνεις τέτοιες σκέψεις και μην παίρνεις αφορμές από χώρες που η εγκληματικότητα χτυπά υψηλά θα πρέπει να σκεφθείς αφού η Ελλαδίτσα είναι άλλη χώρα και υπάρχει αρκετή αστυνόμευση με αστυνομικούς με στολές και χωρίς στολές. Τι δεν υπάρχει όμως; αυτό όμως που δεν υπάρχει είναι το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχει και να αισθάνεται ο κάθε πολίτης. Οι εποχές αλλάζουν, δυστυχώς!

Τελικά αυτός ο τσακωμός των δύο αυτών με γέμισε σκέψεις, άσε θα φάω δύο αυγά λίγο τσουρέκι και θα κάνω τον σταυρό μου, θα δοξάσω τον Θεό και όταν θα κυκλοφορώ δεν θα κοιτώ μακριά γιατί κάποιος θα βρεθεί να σκέφτεται τα ίδια με εμένα για να περάσω καλά γιατί σε αντίθετη περίπτωση αν τον πειράξει και η ξαφνική ζέστη μπορεί να είμαι εγώ ο δεύτερος σε έναν ίδιο διαπληκτισμό!, άσε που κυκλοφορούν και τρελοί θα πώ για να ησυχάσω και προσοχή στις βόλτες, μην είναι σε μακρινές περιοχές και βράδυ και μας ληστέψουν κιόλας γιατί έχει και από αυτό!

Φυσικά το άρθρο αυτό δεν προτρέπει την αγορά όπλων για προσωπική ασφάλεια, τα όπλα σκοτώνουν και πρέπει να αποφεύγονται οι αγορές ακόμα και πλαστικών όπλων- παιχνιδιών σε παιδιά ενώ καλό θα ήταν και συγκεκριμένα σημεία με παρουσία παιδιών και εφήβων ακόμα και οι αστυνομικοί να είχαν άοπλη υπηρεσία αν αυτό είναι εφικτό. Η βία γεννά βία και η οπλοκατοχή ή και ειδικά οι βιαιοπραγίες μεταξύ ανθρώπων μεταφέρουν τον πολιτισμό μας σε προϊστορικά χρόνια που δεν είχαν οι άνθρωποι μάθει γράμματα. Τώρα, η παιδεία έχει αναπτυχθεί, και φαινόμενα διαπληκτισμών και τσακωμών πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγονται.

Σχετικά Άρθρα

Συνοδικές-εκδηλώσεις-Μνήμης-Mικρασιατικού-Ελληνισμού-1922-2022

Συνοδικές εκδηλώσεις Μνήμης Mικρασιατικού Ελληνισμού 1922-2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 1 / 2022 , 16:20 από news_room Στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνονται κατά τις επόμενες ημέρες οι εξής εκδηλώσεις. Κατ΄ αυτές θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα […]

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 12 / 2022 , 22:47 από news_room ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και προστάτου […]

Pin It on Pinterest