38 °C Athens, GR
13/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη Πειραιώς Σεραφείμ: «Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της Ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα»

Παρουσίαση του βιβλίου «Μύθοι και Αλήθειες για τα ζώα της Κύπρου» στο Υπουργείο Παιδείας

Παρουσίαση του βιβλίου «Μύθοι και Αλήθειες για τα ζώα της Κύπρου» στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 1:43 από news_room

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας το βιβλίο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Ζώα της Κύπρου». Στο πλαίσιο της παρουσίασης συντόμους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Η παρουσίαση του περιεχομένου του βιβλίου πραγματοποιήθηκε από τον Λειτουργό του Κλάδου Βιοποικιλότητας του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Χάρη Νικολάου, ενώ το παιδαγωγικό πλαίσιο που διέπει την έκδοση παρουσίασε η Προϊστάμενη της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη κ. Αραβέλλα Ζαχαρίου.

Αναφορικά με το βιβλίο σημειώνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχοντας διαχρονικά ως προτεραιότητα των πολιτικών του τα θέματα του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, έχει προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου «Μύθοι και Αλήθειες για τα Ζώα της Κύπρου». Η παρούσα έκδοση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΥΠΠΑΝ με το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ). Για την έκδοσή του εργάσθηκαν λειτουργοί της Μονάδας για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΠΑΑ) στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπως επίσης και λειτουργοί του ΥΓΑΑΠ.

Μέσα από απλά κείμενα, πλαισιωμένα από παραστατική εικονογράφηση, αλλά και μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, το βιβλίο εξετάζει έξι «παρεξηγημένα» είδη ζώων που ζουν στην Κύπρο, το ανθρωποπούλι, την αράχνη, την αλεπού, τη νυχτερίδα, το φίδι και τον σκαντζόχοιρο, επιχειρώντας να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους στην κατάργηση στρεβλώσεων και λανθασμένων αντιλήψεων που επικρατούν σε σχέση με αυτά. Ζητούμενό του είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια του σεβασμού και στη μείωση των κινδύνων εξαφάνισής τους.

Το βιβλίο έχει δοθεί σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Β’, Γ’ και Δ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους στο σχολείο, στο σπίτι, στο πεδίο κ.λπ. παρέχοντας μοναδικές εμπειρίες δημιουργικής μάθησης και ευαισθητοποίησης σε μικρούς και μεγάλους, που σχετίζονται με την προστασία της βιοποικιλότητας του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρούσα έκδοση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διεπιστημονικής συνεργασίας επιστημόνων από ποικίλα πεδία (βιοποικιλότητας, προστασίας και διατήρησης της φύσης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης), αλλά και κοινής προσπάθειας φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου για παραγωγή εκπαιδευτικών και μαθησιακών εργαλείων υψηλής ποιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16 έως 18 Απριλίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 4 / 2021 , 18:10 από news_room Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή, 16  Απριλίου 2021, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Παρασκευή, 16  Απριλίου 2021, θα […]

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Τζο Μπάιντεν

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας από τον Τζο Μπάιντεν

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 7 / 2022 , 0:29 από news_room Ο Αλέξανδρος Καρλούτσος είναι ο τρίτος ελληνοαμερικανός που τιμάται με το προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας. Είχε προηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος και ο επικεφαλής της CIA Τζορτζ Τένετ. Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο π. Αλέξανδρος αναφέρεται ως εξής: «Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος είναι ο […]