18 °C Athens, GR
30/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Λευκό Οίκο η επέτειος της 25ης Μαρτίου Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αλεξάνδρεια

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 4 / 2022 , 7:38 από news_room

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε, το απόγευμα της Κυριακής, 3 Απριλίου 2022, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, κατά τον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Ραϊλάκης-Βρανάς, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Βαφεοχωρίου.

Παρέστησαν, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, Προύσης κ. Ιωακείμ, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμίδης (Diyarbakır) κ. Ramzi Garmou, επί κεφαλής της Χαλδαιο-Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, o Θεοφιλ. Επίσκοπος των εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικών κ. Massimiliano Palinuro με ιερείς, μοναχούς και μοναχές της Κοινότητάς του, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, καλωσορίζοντας τους Ρωμαιοκαθολικούς Επισκόπους και πιστούς, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Πολωνία, κατόπιν προσκλήσεως του Εξοχ. Προέδρου αυτής κ. Andrzej Duda, όπου συνάντησε πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι κατέφυγαν εκεί μετά τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα τους. Ο Παναγιώτατος επαίνεσε τις Αρχές και τον λαό της Πολωνίας για την θερμή υποδοχή, την φιλοξενία και την χριστιανική αγάπη που επιδεικνύουν προς τους πρόσφυγες και επανέλαβε: “Αυτός ο πόλεμος, όπως είπα και στην Πολωνία, δεν είναι ένας πόλεμος ιερός και ευλογημένος, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Είναι ένας διαβολικός πόλεμος, ανίερος πόλεμος. Πρέπει να προσευχόμαστε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Προσευχόμαστε για την ειρήνη. Οργανώσαμε [στην Πολωνία] μία προσευχή για την ειρήνη στον Καθολικό Ναό του Πανεπιστημίου Stefan Wyszyński. Πρέπει να προσευχόμαστε διαρκώς για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.”

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα εμπεριστατωμένη ομιλία του Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχου κ. Αετίου, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, με τίτλο “Συνοδικότητα: Κοινή αρχή της Ανατολικής και Δυτικής Κανονικής Παραδόσεως και η εφαρμογή της στήν Ορθόδοξη Εκκλησία σήμερα”.

Πριν τον Κατανυκτικό Εσπερινό, ο Πατριάρχης εγκαινίασε το ρολόι που τοποθετήθηκε, στον αυλόγυρο του περικαλλούς Ναού, με πρωτοβουλία της  Εφοροεπιτροπής της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου που θέλησε να του το αφιερώσει, τιμώντας και με το έργο αυτό την επέτειο 30 ετών Πατριαρχικής διακονίας του Παναγιωτάτου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος, Εντιμ. κ. Γεώργιος Παπαλιάρης, ανέφερε ότι πρόκειται για παλαιό Ελβετικό ρολόι, το οποίο αφού συντηρήθηκε τοποθετήκε στην παλαιά ιστορική καμινάδα που υπήρχε στον αυλόγυρο του Ναού, ενώ ο χώρος διαμορφώθηκε με πέτρες που προσέφερε ο Μητροπολιτικός Δήμος της Πόλεως. 

“Εντός του ρολογιού, για να σημαίνει την ώρα, υπάρχει μια μικρή καμπάνα που μας προσέφεραν οι καθολικοί κληρικοί του Ναού Αγίου Αντωνίου της Παδούης. Ίσως ο ήχος της να Σας ακουστεί οικείος, και μάλλον θα έχετε δίκιο. Η καμπάνα συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, που αφορά και Εσάς προσωπικά, Παναγιώτατε. Πρόκειται για καμπάνα που ανήκε στο πρώτο φέρυ – μποτ που μπήκε στην γραμμή της Ίμβρου, το Gökçeada του 1974, πλοίο που ταξίδευε για πολλά χρόνια και σφράγισε μια εποχή για την Ίμβρο μας. Εύλογη η συγκίνηση όλων μας, πόσο μάλλον η δική Σας, Παναγιώτατε. Τέλος, στο πάνω μέρος του ρολογιού υπάρχει ένα μετάλλιο με δύο όψεις από το αναμνηστικό μετάλλιο για την επέτειο των 30 χρόνων, ενώ πάνω στην βάση υπάρχει μία επιγραφή σε τέσσερις γλώσσες που θυμίζει το σημερινό γεγονός.”

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εφοροεπιτροπής της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου για τις θερμές εκδηλώσεις αγάπης και τιμής προς το πρόσωπό του, αλλά και για το συνολικό τους έργο, και τους προσέφερε ένα επιτραπέζιο ρολόι.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά την Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. M. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, Αρχειοφύλακας του Πατριαρχείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Honda Αποκαλύπτει την Επόμενη Γενιά του Πεντάθυρου Civic

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 1:19 από news_room Η HONDA ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΘΥΡΟΥ CIVIC Η Honda αποκαλύπτει την πρώτη φωτογραφία της επόμενης γενιάς του κορυφαίου hatchback μοντέλου της Το Civic γίνεται το επόμενο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί το υβριδικό κινητήριο σύνολο e:HEV της Honda […]

Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος : Όταν ο πόνος γεννά Αγίους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 21 / 5 / 2021 , 16:12 από news_room Κηρύγμα Ἀρχιμανδρίτου Ἰακώβου Καλογήρου, τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν ἁγίων θεοστέπτων καὶ ἰσαποστόλων Μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης , ποὺ τελέσθηκε στὸν  ἱερὸ ναὸ Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης  τῆς κοινότητος Σαραντίου  τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας […]

Pin It on Pinterest