15 °C Athens, GR
26/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΠΑΒΟ Πάφου Γεώργιος: «Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της παιδείας» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα Ακόμη ένας πρωθυπουργός παραιτήθηκε στο Περού Ο Πρόξενος του Βελγίου στην Πόλη Tim Van Anderlecht επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολεία της Μητροπόλεως επισκέφθηκε ο Καστορίας Καλλίνικος Θυρανοίξια Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Στυλιανού στο Γκύζη (Φωτορεπορτάζ) Δικαίωση για την Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα “Αγία Λυδία” – Δελτίο Τύπου Στη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης ο Σταύρος Καλαφάτης

Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος

Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 17 / 4 / 2022 , 21:56 από news_room

Το ιερό Λείψανο της χειρός του Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου, το οποίο ευρίσκεται αποτεθησαυρισμένο στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προερχόμενο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νικομηδείας της Μικράς Ασίας, υπεδέχθη η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με αφορμή, αφενός μεν τα λειτουργικά θυρανοίξια του νέου ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Σερρών, τα οποία εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των ιερών ακολουθιών και εκδηλώσεων ιστορικής μνήμης, επ’ ευκαιρία της πικράς, αλλά και ιδιαιτέρως διδακτικής, εφετεινής επετείου συμπληρώσεως 100 χρόνων από της Μικρασιατικής καταστροφής (1922), αφετέρου δε την είσοδό μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου.

Συγκεκριμένως, εχθές, Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022, στις 6:30 το απόγευμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, επικεφαλής του ιερού κλήρου, υπεδέχθη, στα προπύλαια του νεόδμητου ιερού Ναού Αγ. Βασιλείου Κάτω Λευκώνος, το θαυματόβρυτο Λείψανο του Μεγάλου Καπαδόκου Ιεράρχου, το οποίο εκόμισε ο Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Πάπαρης. Παρόντες κατά την υποδοχή ήταν μεταξύ άλλων και οι Βουλευτές του Νομού Σερρών κ. κ. Φ. Αραμπατζή, Αν. Χατζηβασιλείου, Θ. Λεονταρίδης και Κ. Μπούμπας, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, ο τέως Νομάρχης Σερρών κ. Στ. Φωτιάδης, μέλη πολιτιστικών Συλλόγων και ο φιλάγιος λαός του Θεού.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε η ακολουθία των θυρανοιξίων του ως είρηται ιερού Ναού, του μοναδικού στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, που τιμάται επ’ ονόματι του μεγάλου αυτού Αγίου της πίστεώς μας και οικουμενικού διδασκάλου της Εκκλησίας μας. Ο Ναός του Αγ. Βασιλείου θεμελιώθηκε το έτος 2008 από τον Σεβ. κ. Θεολόγο, πλησίον του παλαιού μικρού ιερού Ναού Κοιμ. Θεοτόκου, ο οποίος δεν εκάλυπτε επαρκώς τις αυξημένες λειτουργικές και λατρευτικές ανάγκες της ραγδαίως αναπτυσσομένης αυτής ενορίας, η οποία αποτελείται από ευλαβείς Ποντίους, Βλάχους και γηγενείς κατοίκους.

Προ της απολύσεως της Δοξολογίας επί τη υποδοχή του ιερού Λειψάνου, το οποίο θα ευρίσκεται προς τιμητική προσκύνηση στο νεότευκτο ιερό ναό Κάτω Λευκώνος έως το πρωΐ του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, ευχαρίστησε καταλλήλως, διά θερμών λόγων τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Πανοσιολ. π. Δωρόθεο, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Κυριακής των Βαΐων, προ της απολύσεως του οποίου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιορδάνης Θεμελίδης, ομίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στο ιστορικό γεγονός των θυρανοιξίων, στο χρονικό ανεγέρσεως και ολοκληρώσεως του ιερού έργου. Ευχαρίστησε δε υιϊκώς και καθηκόντως για την πατρική επιστασία, το συνεχές ενδιαφέρον, την συνεχή και έμπρακτη, πνευματική και οικονομική μέριμνα και συνεισφορά του τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Θεολόγο, καθώς και όλους τους δωρητές, οι οποίοι συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στην ολοκλήρωση του έργου.

Στην ομιλία του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, μεθ’ ιεράς συγκινήσεως αναφέρθηκε στην απαρχή και την πρόοδο του ιερού αυτού έργου, που υλοποιείται προς εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών του θρησκεύοντος λαού μας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα θυρανοίξια αυτού του Ναού είναι μία συγκλονιστική μαρτυρία της βαθιάς πίστεως του λαού μας. Είναι ένα πραγματικό θαύμα! Υποκλινόμεθα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη στην πηγαία ευσέβεια του λαού μας και δοξάζουμε το πανάγιο όνομα του Θεού.

Στη ζωή μας είναι ανάγκη να εργαζόμεθα με όραμα, να είμεθα μέσα σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και ενότητος, συνδημιουργοί όλων των μεγάλων, αγίων και ευγενών έργων, που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να προοδεύσει. Δοξάζομεν με βαθειά ευγνωμοσύνη το υπερύμνητο Όνομα του Τρισαγίου Θεού μας διότι στην πατρίδα μας ακόμη ανοικοδομούνται νέοι ιεροί Ναοί, διότι ο λαός μας θρησκεύεται με ευλάβεια και περιβάλλει με πολλή εμπιστοσύνη και αγάπη την φιλόστοργη μητέρα του, αγία Ορθόδοξο Εκκλησία.

Όλα τα έργα της Εκκλησίας είναι συνέργεια και συλλειτουργία του Θεού με τον άνθρωπο και γίνονται από τον λαό του Θεού για τον λαό του Θεού. Ο κάθε ορθόδοξος Ναός είναι ένας φωτεινός φάρος, που ακτινοβολεί το Φως του Χριστού μέσα στο ταξίδι αυτής της ζωής, μία εστία θαλπωρής, πνευματικότητος και ουρανοδρόμων αναβάσεων, όπου εν Χριστώ συγκεντρώνεται η οικογένεια του Θεού.

Ο τιτάνιος και σκληρός αυτός αγώνας για την ανοικοδόμηση του νέου ιερού Ναού, χωρητικότητος 1.000 και πλέον πιστών, επ’ ονόματι του Αγ. Βασιλείου του Μεγάλου, παρά τις εξωτερικές δυσμενείς συνθήκες (οικονομική και υγειονομική κρίσις), που διέρχεται ο τόπος μας και ο κόσμος, ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρις και στην συγκινητική στήριξη, ηθική και υλική, των αρχόντων του τόπου μας, Σερραίων επιχειρηματιών, κυρίως δε του φιλοχρίστου και φιλαγίου λαού του Θεού.

Γι’ αυτό λοιπόν δοξάζουμε τον Θεό με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, γιατί πράγματι εθαυμάστωσε Εκείνος τα ελέη και τους οικτιρμούς Του στην ταπεινή μας διακονία μέσα στην Εκκλησία. Είναι ένα θαύμα αλλά και ένας διηνεκής έπαινος της ευσέβειας του ευγενικού λαού μας, η οποία στέκεται ως κυματοθραύστης απέναντι στις προκλήσεις των καιρών.

Ευχόμεθα ολοψύχως με την παντοδύναμη χάρη του αγίου Θεού, τις ολόθυμες πρεσβείες του Μεγάλου και οικουμενικού Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας μας Βασιλείου και πάντων των Αγίων να αξιωθούμε να τελέσουμε συντόμως και τα λειτουργικά του εγκαίνια».

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος προσέφερε σε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς, που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στα έργα ολοκληρώσεως του ιερού Ναού, μία εικόνα του Αγ. Βασιλείου, ως ευλογία και αγαθή ανάμνηση της ημέρας των θυρανοιξίων.

Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος Λαμπρά τα θυρανοίξια του νεόδμητου ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου Κάτω Λευκώνος

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 1:23 από news_room Ἡ Ἱερὰ Μονὴ Χοζεβᾶ εἶναι μία ἐκ τῶν ἀρχαιοτέρων Ἱερῶν Μονῶν τῆς Παλαιστίνης, σύγχρονος τῶν μεγάλων Μοναστικῶν Κέντρων τοῦ Ἁγίου Σάββα, καὶ τῆς Λαύρας τοῦ Ἁγίου Θεοδοσίου τοῦ Κοινοβιάρχου τὸν 6ον αἰῶνα. Εἶναι ἐκτισμένη εἰς τὸν δρόμον, ὁ ὁποῖος […]

Αλ. Τσίπρας : Ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 5:59 από news_room Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον φίλων του κ. Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, […]

Pin It on Pinterest