24 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γλυφάδας Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη πάντων των εν Θεσσαλονίκη αγίων στη Πυλαία Πατριαρχικό και Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή Λαμπρό συλλείτουργο για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης Τουλάχιστον 35 χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Κ. Πιερρακάκης: Έρχεται πλατφόρμα για την πρωτοβάθμια υγεία και για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

πλατφόρμα για την πρωτοβάθμια υγεία και για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:12 από news_room

Σε διάστημα λίγων εβδομάδων θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ίδια με εκείνη του εμβολίου αρχικά για την πρωτοβάθμια υγεία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, η οποία θα επεκταθεί αργότερα και για τα νοσοκομεία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσει και μια πλατφόρμα και στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου με θέμα «Δημοκρατία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Big Data» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την «κουλτούρα του εμβολίου την αξιοποιούμε για να αλλάξουμε το κράτος συνολικά». Όσον αφορά στις μεταβιβάσεις των ακινήτων ο υπουργός επεσήμανε ότι «αυτό όλα θα λυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με μια πλατφόρμα που θα βάλουμε στους συμβολαιογράφους, αλλά εκεί δεν θα ψηφιοποιήσουμε απλά και μόνο την διαδικασία».

Στο επόμενο βήμα όπως τόνισε ο υπουργός είναι και η προληπτική ιατρική: «Έχουμε δηλαδή το μητρώο της συνταγογράφησης, για κάθε ΑΜΚΑ έχουμε ένα ιστορικό συνταγογράφησης περίπου μιας δεκαετίας. Μπορούμε λοιπόν αυτό, πάντα με σεβασμό σε θέματα ιδιωτικότητας και με την σύμφωνα γνώμη του πολίτη, να το παντρέψουμε με δωρεάν παραπεμπτικά εξετάσεων και να μπορούμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις, συγκεκριμένα παραπεμπτικά, με συγκεκριμένες στοχευμένες εξετάσεις ανάλογα με το ηλικιακό προφίλ ή το ευρύτερο προφίλ υγείας το οποίο απορρέει από το σύστημα. Είναι ένα τεράστιας σημασίας στοίχημα να το πετύχουμε και είναι το επόμενο βήμα».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην ονοματοδοσία και την βάφτιση παιδιών που θα γίνονται ψηφιακά, εξηγώντας την διαδικασία: «Ξεκινήσαμε με την διαδικασία απλούστευσης των ληξιαρχικών γεγονότων, όπως με την γέννηση ενός παιδιού. Προχωρήσαμε στην ονοματοδοσία, όπου και οι δυο γονείς να συμφωνήσουν στην δήλωση ονοματοδοσίας και σε ό,τι αφορά την βάφτιση – υπάρχουν μετά κάποια έγγραφα που υπογράφονται από τους νονούς και έναν εκ των γονέων. Η καταχώρηση αυτών των εγγράφων πλέον θα είναι ψηφιακή και θα διακινούνται με τον κατάλληλο τρόπο και στις σχετικές υπηρεσίες του κράτους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες καλύψαμε το χάσμα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μέρα με την μέρα θα το καλύπτει ολοένα και περισσότερο. Στην συνδεσιμότητα είμαστε μπροστά, ενώ το χάσμα είναι μεγάλο στην σταθερή τηλεφωνία». Όπως τόνισε μάλιστα, «δεν νοείται ψηφιοποίηση χωρίς αλλαγή διαδικασιών. Η ουσία είναι να αλλάξεις τον τρόπο που σχεδιάστηκαν οι υπηρεσίες εδώ και δεκαετίες». Ο σχεδιασμός του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να στηθούν υπηρεσίες σε πολιτοκεντρική βάση είπε, και τόνισε ότι στόχος είναι «μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα όπως την έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, κι όλες αυτές οι μικρές αλλαγές όταν συσσωρεύονται, γίνονται μια χιονοστιβάδα η οποία θα έρθει και θα σαρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα χθεσινό ή προχθεσινό status quo εξυπηρέτησης του πολίτη. Η ουσία είναι να αλλάξουμε το πώς δουλεύει το κράτος».

Αναφερόμενος στο gov.gr, σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρχει ένα σημείο που το κράτος να μπορεί να αλληλοεπιδρά με τον πολίτη. «Το κράτος είναι ένα, και ως ένα πρέπει να λειτουργεί».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός «έχουμε δημιουργήσει πάνω από μια νέα υπηρεσία την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ επανέλαβε τον τεράστιο αριθμό των 567 εκατομμυρίων ψηφιακών συναλλαγών το 2021. Πρόσθεσε δε, μιλώντας για το gov.gr, ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες που έφτασαν τις 1400, δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αλληλοεπιδρούν εύκολα με το κράτος για βασικά γεγονότα που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, «πάνω από τις μισές συναλλαγές, δεν είναι όπου μπήκε ο πολίτης για να κατεβάσει κάποιο πιστοποιητικό, αλλά συναλλαγές όπου το ίδιο το κράτος, με την σύμφωνη γνώμη του πολίτη, αντλεί τα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων. Η λέξη κλειδί είναι ‘διαλειτουργικότητα’».

Σχετικά με την εξοικείωση του κόσμου στις αλλαγές, ο κ. Πιερρακάκης είπε χαρακτηριστικά ότι με τον Covid 19 σε μια δύσκολη συνθήκη ο κόσμος εξοικειωνόταν στις νέες ψηφιακές προκλήσεις. «Η δουλειά μας είναι να φτιάξουμε πλατφόρμες όσο πιο απλές γίνεται, να μπορεί να τις προσεγγίσει κάποιος ο οποίος δεν είναι πρώτης τάξης προγραμματιστής. Από κει και πέρα, πρέπει να στήσουμε προγράμματα στοχευμένου εμπλουτισμού δεξιοτήτων».

Τέλος, αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης που «μας δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα να υλοποιήσουμε όχι το αναγκαίο αλλά και το επιθυμητό».

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ανήσυχος για τα εκκλησιαστικά θέματα στην Ιερουσαλήμ - Adologala.gr

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ανήσυχος για τα εκκλησιαστικά θέματα στην Ιερουσαλήμ – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 6 / 2022 , 4:01 από news_room Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ανήσυχος για τα εκκλησιαστικά θέματα στην Ιερουσαλήμ – Adologala.gr Ὁ Μακαριώτατος Πατριάρχης τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλος Γ’ ὑπεδέχθη εἰς τό Πατριαρχεῖον τήν Παρασκευήν, 10ην Ἰουνίου 2022, τόν ἐξοχώτατον κ. Hady Amr, Ἀναπληρωτήν Γραμματέα Ἰσραηλινῶν-Παλαιστινιακῶν Ὑποθέσεων […]

Αυτοί είναι οι τρείς που λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 12 / 2020 , 1:34 από news_room Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 29-9-2020 εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα και αφού ακινητοποίησαν την […]