17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Κ. Πιερρακάκης: Έρχεται πλατφόρμα για την πρωτοβάθμια υγεία και για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

πλατφόρμα για την πρωτοβάθμια υγεία και για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:12 από news_room

Σε διάστημα λίγων εβδομάδων θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ίδια με εκείνη του εμβολίου αρχικά για την πρωτοβάθμια υγεία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, η οποία θα επεκταθεί αργότερα και για τα νοσοκομεία, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσει και μια πλατφόρμα και στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου με θέμα «Δημοκρατία, Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Big Data» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την «κουλτούρα του εμβολίου την αξιοποιούμε για να αλλάξουμε το κράτος συνολικά». Όσον αφορά στις μεταβιβάσεις των ακινήτων ο υπουργός επεσήμανε ότι «αυτό όλα θα λυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με μια πλατφόρμα που θα βάλουμε στους συμβολαιογράφους, αλλά εκεί δεν θα ψηφιοποιήσουμε απλά και μόνο την διαδικασία».

Στο επόμενο βήμα όπως τόνισε ο υπουργός είναι και η προληπτική ιατρική: «Έχουμε δηλαδή το μητρώο της συνταγογράφησης, για κάθε ΑΜΚΑ έχουμε ένα ιστορικό συνταγογράφησης περίπου μιας δεκαετίας. Μπορούμε λοιπόν αυτό, πάντα με σεβασμό σε θέματα ιδιωτικότητας και με την σύμφωνα γνώμη του πολίτη, να το παντρέψουμε με δωρεάν παραπεμπτικά εξετάσεων και να μπορούμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις, συγκεκριμένα παραπεμπτικά, με συγκεκριμένες στοχευμένες εξετάσεις ανάλογα με το ηλικιακό προφίλ ή το ευρύτερο προφίλ υγείας το οποίο απορρέει από το σύστημα. Είναι ένα τεράστιας σημασίας στοίχημα να το πετύχουμε και είναι το επόμενο βήμα».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην ονοματοδοσία και την βάφτιση παιδιών που θα γίνονται ψηφιακά, εξηγώντας την διαδικασία: «Ξεκινήσαμε με την διαδικασία απλούστευσης των ληξιαρχικών γεγονότων, όπως με την γέννηση ενός παιδιού. Προχωρήσαμε στην ονοματοδοσία, όπου και οι δυο γονείς να συμφωνήσουν στην δήλωση ονοματοδοσίας και σε ό,τι αφορά την βάφτιση – υπάρχουν μετά κάποια έγγραφα που υπογράφονται από τους νονούς και έναν εκ των γονέων. Η καταχώρηση αυτών των εγγράφων πλέον θα είναι ψηφιακή και θα διακινούνται με τον κατάλληλο τρόπο και στις σχετικές υπηρεσίες του κράτους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «στις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες καλύψαμε το χάσμα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και μέρα με την μέρα θα το καλύπτει ολοένα και περισσότερο. Στην συνδεσιμότητα είμαστε μπροστά, ενώ το χάσμα είναι μεγάλο στην σταθερή τηλεφωνία». Όπως τόνισε μάλιστα, «δεν νοείται ψηφιοποίηση χωρίς αλλαγή διαδικασιών. Η ουσία είναι να αλλάξεις τον τρόπο που σχεδιάστηκαν οι υπηρεσίες εδώ και δεκαετίες». Ο σχεδιασμός του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να στηθούν υπηρεσίες σε πολιτοκεντρική βάση είπε, και τόνισε ότι στόχος είναι «μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα όπως την έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, κι όλες αυτές οι μικρές αλλαγές όταν συσσωρεύονται, γίνονται μια χιονοστιβάδα η οποία θα έρθει και θα σαρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα χθεσινό ή προχθεσινό status quo εξυπηρέτησης του πολίτη. Η ουσία είναι να αλλάξουμε το πώς δουλεύει το κράτος».

Αναφερόμενος στο gov.gr, σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρχει ένα σημείο που το κράτος να μπορεί να αλληλοεπιδρά με τον πολίτη. «Το κράτος είναι ένα, και ως ένα πρέπει να λειτουργεί».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός «έχουμε δημιουργήσει πάνω από μια νέα υπηρεσία την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ επανέλαβε τον τεράστιο αριθμό των 567 εκατομμυρίων ψηφιακών συναλλαγών το 2021. Πρόσθεσε δε, μιλώντας για το gov.gr, ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες που έφτασαν τις 1400, δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες να αλληλοεπιδρούν εύκολα με το κράτος για βασικά γεγονότα που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο, «πάνω από τις μισές συναλλαγές, δεν είναι όπου μπήκε ο πολίτης για να κατεβάσει κάποιο πιστοποιητικό, αλλά συναλλαγές όπου το ίδιο το κράτος, με την σύμφωνη γνώμη του πολίτη, αντλεί τα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων. Η λέξη κλειδί είναι ‘διαλειτουργικότητα’».

Σχετικά με την εξοικείωση του κόσμου στις αλλαγές, ο κ. Πιερρακάκης είπε χαρακτηριστικά ότι με τον Covid 19 σε μια δύσκολη συνθήκη ο κόσμος εξοικειωνόταν στις νέες ψηφιακές προκλήσεις. «Η δουλειά μας είναι να φτιάξουμε πλατφόρμες όσο πιο απλές γίνεται, να μπορεί να τις προσεγγίσει κάποιος ο οποίος δεν είναι πρώτης τάξης προγραμματιστής. Από κει και πέρα, πρέπει να στήσουμε προγράμματα στοχευμένου εμπλουτισμού δεξιοτήτων».

Τέλος, αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης που «μας δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα να υλοποιήσουμε όχι το αναγκαίο αλλά και το επιθυμητό».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δείτε τον χιονισμένο Παρθενώνα σε κατάλευκο τοπιό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 0:33 από news_room Ο Σταύρος Πετρόπουλος για λογαριασμό του Ιδρύματος της Στέγης Ωνάση κλήθηκε να αποθανατίσει τον χιονισμένο Παρθενώνα στο κατάλευκο τοπίο που η Αθήνα βρίσκεται τις τελευταίες ώρες. Απολαύστε την! Ακολουθήστε μας :

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ προς το συνέδριο με θέμα: Ο Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος: Οκτακόσια Χρόνια από την Κοίμηση του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 10 / 2020 , 17:02 από ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ: ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 16 Οκτωβρίου 2020.   Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου που […]

Pin It on Pinterest