18 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Ρωσικής Εκκλησίας στη Δαμασκό τέλεσε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας

Митрополит Волоколамский Иларион совершил Литургию на подворье Русской Церкви в Дамаске

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 3 / 2022 , 23:31 από news_room

Στις 6 Μαρτίου 2022, Κυριακή της Τυρινής ή Κυριακή της Συγγνώμης, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου στο Μετόχι της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό.

Επίσης συλλειτούργησαν ο βοηθός του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ επίσκοπος Δαράι Μωυσής, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω πατριαρχικώ θρόνω της Αντιοχείας ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ κ.ά.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας προσφώνησε τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα ο ηγούμενος Αρσένιος, ο οποίος ειδικότερα τόνισε:

«Κατά την πολεμική περίοδο, όταν στον αυλόγυρό μας συχνά έπεφταν φυσίγγια, δεν πτοηθήκατε και προσήλθατε και από κοινού με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιωάννη τελέσατε τη Θεία Λειτουργία, γεμίζοντας με την ευχαριστιακή χαρά τις καρδιές μας.

Σήμερα και πάλι μοιραζόμαστε την αρχιερατική σας προσευχή. Και πάλι σε μια εποχή δύσκολη, διότι ο κόσμος ευρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Όλα είναι στα χέρια του Θεού, αλλά πιστεύουμε ότι οι προσευχές της Εκκλησίας επίσης σημαίνουν πολλά. Ο Κύριος εισακούεται τις προσευχές της Εκκλησίας Του και ανταποκρίνεται κατά τη φιλανθρωπία Του. Η θεία Αυτού δικαιοσύνη ισοσταθμείται με το έλεος Αυτού».

Ο πατήρ Αρσένιος ευχαρίστησε τον κ. Ιλαρίωνα για τις προσευχές και την επίσκεψη στο Μετόχι, ζητώντας τις αρχιερατικές προσευχές.

Αντιφωνώντας ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας ανέφερε:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους σας την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Ο Αγιώτατος κατ’ επανάληψιν έχει επισκεφθεί το Μετόχι της Ρωσικής Εκκλησίας, έχει τελέσει εδώ τη Θεία Λειτουργία και νουθετώντας με πριν αυτό το ταξίδι, ζήτησε να μεταφέρω την ευλογία και την αγάπη του.

Προχθές, αφού καταφθάσαμε σε αυτά τα ευλογημένα χώματα, είχαμε τη δυνατότητα να συναντηθούμε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη Ι΄, να συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών μας, τις εξελίξεις στον κόσμο, χαράσσοντας τις οδούς της περαιτέρω συνεργασίας».

Στη συνέχεια ο ιεράρχης ανέλυσε τη σημασία του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας για την Εκκλησία και τις προϋποθέσεις τής ακατάκριτης συμμετοχής του πιστού σε αυτό. Ακολούθως ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας μίλησε για το ασκητικό στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όταν «η Εκκλησία κατά τρόπο ιδιαίτερο θα μας διδάσκει και καθοδηγεί στην οδό της μετανοίας».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ιλαρίωνας επεσήμανε: «Σήμερα, καθώς ζούμε σε αυτό τον κόσμο και βιώνοντες βαριές δοκιμασίες, που αντιμετωπίζει κάθε ένας άνθρωπος ξεχωριστά, ολόκληρες οικογένειες, λαοί και χώρες, ενθυμούμαστε ότι η σωστική χάρη του Θεού δεν εγκαταλείπει κανένα άνθρωπο με τη συμφορά του. Ελπίζουμε για τη συναντίληψη, το έλεος και τη χάρη του Θεού. Ερχόμαστε σε ναούς, μαζευόμαστε γύρω από την Αγία Τράπεζα και κοινωνούμε των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων, προκειμένου ο Κύριος να μας ενδυναμώνει, να βοηθά να διατηρούμε την ειρήνη ψυχής σε αυτό τον κόσμο, που σπαράζεται από τις συγκρούσεις, την κακία, τις στρεβλώσεις και τους πολέμους».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ ευχήθηκε ο Θεός να προστατεύει τους παρόντες και να τους βοηθά να πορεύονται την οδό προς την Βασιλεία του Θεού.

Ο επίσκοπος Δαράι Μωυσής ευχαρίστησε τον κ. Ιλαρίωνα για την κοινή προσευχή και του ζήτησε να μεταφέρει στον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο τον σεβασμό και την μετάνοιά του και ταυτοχρόνως προσέφερε στον Ρώσο ιεράρχη ένα αναμνηστικό δώρο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

ΗΠΑ: Η Τζεν Ψάκι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 4 / 2022 , 1:44 από news_room Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση της, προκειμένου να εργαστεί για το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, μετέδωσαν σήμερα ο ιστότοπος Axios, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και οι New York Times. Ο Λευκός […]

Μόρφου Νεόφυτος: Το βέβαιο ραντεβού της αιώνιας ζωής μας με τον Χριστό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 2 / 2021 , 21:22 από news_room Μόρφου Νεόφυτος: Το βέβαιο ραντεβού της αιώνιας ζωής μας με τον Χριστό Κηρύγματα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ καὶ στὴ Θεία Λειτουργία  τῆς  ἑορτῆς τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου, ποὺ τελέσθηκαν στὸν πανηγυρίζοντα ἱερὸ ναὸ Παναγίας Σκουριώτισσας στὴ […]

Pin It on Pinterest