22 °C Athens, GR
04/10/2022

Τελευταια Νέα
Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Music Escapades: Τριήμερο αφιέρωμα στην σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή με δωρεάν είσοδο στο ΚΠΙΣΝ Αυστραλίας Μακάριος: «Η αγάπη μάς οδηγεί στο φως, το μίσος μάς οδηγεί στο σκοτάδι και στη φθορά» Τα εγκαίνια του νέου διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων» τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος» Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Παρουσία πλήθους κόσμου η Στρατιωτική Παρέλαση για την 62η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις, οι βασικοί λόγοι για την ευρεία επισιτιστική κρίση Ο Υπουργός Εσωτερικών για την επέτειο της ανεξαρτησίας της 1ης Οκτωβρίου στην ομογένεια των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 3 / 2022 , 20:46 από news_room

Ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο, πέθανε δύο μήνες μετά την εγχείρησή του, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, πέθανε την Τρίτη, αφότου η κατάσταση της υγείας του “είχε αρχίσει να επιδεινώνεται πριν από μερικές ημέρες”, δήλωσε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ. “Όταν κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο να αναρρώσει, του παρασχέθηκε ανακουφιστική φροντίδα”, διευκρίνισε.

Η εγχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου, είχε δημιουργήσει μεγάλες ελπίδες, καθώς τέτοια ξενομοσχεύματα — από ζώο σε άνθρωπο — θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν να αντιμετωπιστεί η έλλειψη δωρεών οργάνων.

“Η καρδιά λειτούργησε πολύ καλά για αρκετές εβδομάδες, χωρίς καμιά ένδειξη απόρριψης”, δήλωσε το νοσοκομείο. Μετά την εγχείρηση, “ο ασθενής μπόρεσε να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες φυσικοθεραπείας για να τον βοηθήσουν να ανακτήσει δυνάμεις”.

Οι ερευνητές θεωρούν συνεπώς την εμπειρία ως επιτυχία.

“Αποσπάσαμε πολύτιμες πληροφορίες και μάθαμε ότι η καρδιά ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου μπορεί να λειτουργήσει σωστά μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Μοχιούντιν, ο επιστημονικός διευθυντής του προγράμματος ξενομεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου αυτού. “Παραμένουμε αισιόδοξοι και προβλέπουμε να συνεχίσουμε το έργο μας σε μελλοντικές κλινικές δοκιμές”.

Ο χοίρος από τον οποίον προέρχεται η καρδιά που μεταμοσχεύθηκε είχε τροποποιηθεί γενετικά προκειμένου να αποφευχθεί μια άμεση απόρριψη, η οποία πράγματι δεν έγινε.

Χωρίς αυτό το μόσχευμα, ο Ντέιβιντ Μπένετ ήταν καταδικασμένος. “‘Η θάνατος ή αυτή η μεταμόσχευση. Θέλω να ζήσω”, είχε δηλώσει την παραμονή της εγχείρησής του.

“Μέχρι το τέλος, ο πατέρας μου ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται για να ζήσει και να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του”, δήλωσε σε ανακοίνωση ο γιος του, ο Ντέιβιντ Μπένετ ο νεότερος. “Μπορέσαμε να περάσουμε πολύτιμες εβδομάδες μαζί όταν συνερχόταν από την εγχείρησή του, εβδομάδες που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε χωρίς αυτήν τη θαυματουργή προσπάθεια”.

Ο Μπένετ ήταν σε θέση να επικοινωνεί με την οικογένειά του τις τελευταίες ώρες της ζωής του, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Για τον Μπένετ η διαδικασία της μεταμόσχευσης ήταν η τελευταία του επιλογή. Πριν δώσει τη συγκατάθεσή του για να λάβει το μόσχευμα, ο Μπένετ είχε ενημερωθεί πλήρως για τους κινδύνους της διαδικασίας καθώς και ότι η διαδικασία ήταν πειραματική με άγνωστους κινδύνους και οφέλη”, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Στις 31 Δεκεμβρίου, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε επείγουσα άδεια για την εγχείρηση αυτή με την ελπίδα να σωθεί η ζωή του ασθενή.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συλλυπητήρια επιστολή του Φ-Β. Σταϊνμάιερ στην ΠτΔ για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:33 από news_room Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη έλαβε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. «Η ζωή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας και εμπνέει ανθρώπους […]

τραμ

Τραμ: Ξεκινούν την Τετάρτη τα δρομολόγια προς Πειραιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 12 / 2021 , 5:30 από news_room Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία και η επέκτασή του προς Πειραιά. Η λειτουργία της επέκτασης του τραμ προς Πειραιά, αρχικά περιλαμβάνει 11 νέες στάσεις: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλατεία Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Αγία Τριάδα, Πλατεία Ιπποδαμείας, […]

Pin It on Pinterest