26 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ.

Επαφές της Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κας Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην Ουάσιγκτον

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 3 / 2022 , 19:23 από news_room

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, πραγματοποίησε χθες συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπία Μελών του Προεδρείου της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με ειδικούς αναλυτές για θέματα Μεσογείου, η οποία διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον, η κα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στη Μεσόγειο και τις αναθεωρητικές της βλέψεις, οι οποίες τροφοδοτούν συνεχώς την περιοχή με ένταση. Αναφέρθηκε δε σχετικά στην κλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης το καλοκαίρι του 2020 και τον κίνδυνο πρόκλησης θερμού επεισοδίου. Εξέφρασε, σε αυτό το πλαίσιο, ευχαριστίες για τον γενικότερο εξισορροπητικό ρόλο της Γαλλίας στη Μεσόγειο και τη συνδρομή που παρείχε στην περίπτωση εκείνη. Η κα Χαραλαμπίδου στηλίτευσε, επίσης, την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει ως προς την Κύπρο την Συμφωνία Επανεισδοχής που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντιπροσωπία είχε, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Επιτροπή Ελσίνκι) του Αμερικανικού Κογκρέσου κ. Benjamin Cardin, τον Συμπρόεδρο κ. Steve Cohen και τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Joe Wilson, Roger Wicker και Richard Hudson. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και οι δυνατότητες περαιτέρω συμβολής της ΚΣ ΟΑΣΕ αλλά και των Εθνικών Κοινοβουλίων στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή των κυρώσεων. Η κα Χαραλαμπίδου προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης και γενικευμένης ανάφλεξης στην περίπτωση θετικής ανταπόκρισης στο αίτημα του Προέδρου της Ουκρανίας για έλεγχο του εναερίου χώρου της από τρίτα κράτη, ενώ υποστήριξε ότι η ΚΣ ΟΑΣΕ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως πλατφόρμα διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς. Σε ό,τι αφορά στη στάση της Τουρκίας, η κα Χαραλαμπίδου επεσήμανε ότι η χώρα αυτή δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις που υιοθέτησε η ΕΕ ως οφείλει ως υποψήφια για ένταξη χώρα, με αποτέλεσμα να της δίδεται η δυνατότητα αποκόμισης οφελών σε βάρος των κρατών που το έχουν πράξει.

Η Πρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ κα Cederfelt και οι δύο Αντιπρόεδροι κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου και κ. Pascal Allizard, συμμετείχαν σε συνεδρία της Επιτροπής Ελσίνκι με θέμα την καταπολέμηση της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκαν μαρτυρίες ως προς τον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της παραπληροφόρησης. Η κα Χαραλαμπίδου έθιξε με σχετική ερώτησή της το ζήτημα του ρόλου των τεχνολογικών κολοσσών και των δυνατότητων συμβολής τους στην καταπολέμηση των εν λόγω φαινομένων, ενώ επισήμανε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αντέδρασαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Στο πλαίσιο γεύματος εργασίας με μέλη του Κογκρέσου στο οποίο παρέστη και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κα Nancy Pelosi, η κα Χαραλαμπίδου τόνισε τη σημασία καταπολέμησης της διαφθοράς προς διασφάλιση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών και αναφέρθηκε στη διοργάνωση συνεδρίου της ΚΣ ΟΑΣΕ στην Κύπρο, τον ερχόμενο Μάιο, με θέμα το ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς, στο οποίο προσκάλεσε την αμερικανική αντιπροσωπία να συμμετάσχει.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οι υπέρ της δημοκρατίας νομοθέτες του Χονγκ Κονγκ θα παραιτηθούν μαζικά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 11 / 2020 , 13:03 από Μαζικές παραιτήσεις έγιναν όταν η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ απέκλεισε τέσσερις νομοθέτες για ισχυρισμούς ότι απειλούν την ασφάλεια. Οι πολιτικοί υπέρ της δημοκρατίας του Χονγκ Κονγκ έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν μαζικά από το νομοθετικό σώμα της πόλης αφού η […]

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, Τρίκορφου Φωκίδας

Ο Εσπερινός της Συγνώμης στο Ιερό Ησυχαστήριο των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, Τρίκορφου Φωκίδας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 3 / 2022 , 2:14 από news_room Κατάνυξη, περισυλλογή, προσευχή, δάκρυα, τα κύρια χαρακτηριστικά που βιώσαμε μέσα στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος, το απόγευμα της Κυριακής στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό ή αλλιώς στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως. […]

Pin It on Pinterest