21 °C Athens, GR
26/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών Έναρξη εργασιών Μικτής επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου στην Αίγυπτο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την επίκληση του ονόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε πανεπιστημιακές διαδικασίες Γ΄ Πανελλήνιο συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων Συναντήσεις 23ης Μαϊου 2024, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Ιράν: Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει στην Αίγυπτο Ο ποδηλάτης δρόμου Αλέξανδρος Αγρότης, επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου Ο Β. Πούτιν θέλει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία στις σημερινές γραμμές του μετώπου, δηλώνουν πηγές στο Reuters Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023

Επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών

Επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 3 / 2022 , 1:27 από news_room

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή με τον Επίτροπο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέα Κυπριανού.

Ο Επίτροπος καλωσόρισε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον Οργανισμό και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την άψογη και αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Γεωργίας. Πρόσθεσε ότι στόχος και σκοπός είναι να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να διατηρηθεί στο ψηλότερο δυνατό σημείο. Στη σύσκεψη που παρακάθησαν, παρευρέθηκαν ανώτερα στελέχη του Υπουργείου και του Οργανισμού, όπου ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα και τις αγωνίες που εισέπραξε από τους ίδιους τους αγρότες, μετά και από τις πρόσφατες περιφερειακές συγκεντρώσεις που είχε σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου. Στη συνέχεια συζήτησαν θέματα που αφορούν τον ΚΟΑΠ, όπως κεφαλικές επιδοτήσεις, χρηματοδότηση τραπεζών για τα επενδυτικά προγράμματα, τιμές των ζωοτροφών, χρηματοδότηση για το Μέτρο 14, κ.ά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, του πόλεμου στην Ουκρανία και τις συνέπειες του στον πρωτογενή τομέα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής. Οι δυο πλευρές ανάφεραν ότι παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν έγιναν και γίνονται πολύ σημαντικά βήματα για στήριξη των αγροτών  και διαβεβαίωσαν ότι η στήριξη και η βοήθεια προς τους αγρότες, είναι από τους πρώτους στόχους της Κυβέρνησης και κατ’ επέκταση και του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών  Πληρωμών. Διαβεβαίωσαν, επίσης, την άμεση και άοκνη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, για την  ετοιμασία, υλοποίηση και χρηματοδότηση όλων των προγραμματισμένων μέτρων και ότι αξιοποιούνται όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Τέλος, ο Επίτροπος ανέφερε ότι ο Οργανισμός εργάζεται συνεχώς με εντατικούς ρυθμούς και με ιδιαίτερο ζήλο ώστε να εκτελούνται όλες οι πληρωμές έγκαιρα και έγκυρα στον αγροτικό κόσμο της Κύπρου.

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον Επίτροπο για την πρόσκληση και γενικότερα για τη άψογη συνεργασία του Οργανισμού με το Υπουργείο Γεωργίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη που υπάρχει στις δράσεις που εφαρμόζει το Υπουργείο του και τη θετική αντίδραση και ετοιμότητα των στελεχών του Οργανισμού να βοηθήσουν.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΑ: Παγιώνεται η άνοδος στη διακίνηση επιβατών και στις αφίξεις από το εξωτερικό

Σημαντικά βελτιωμένη και με σταθερή ανοδική πορεία είναι η διακίνηση επιβατών (+) 140,6%, ενώ και οι αφίξεις από το εξωτερικό παρουσιάζουν αύξηση (+) 146,8% τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Παράλληλα, τα συνολικά στατιστικά στοιχεία πρώτου επταμήνου […]

Κύπρος: Τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2020 ΕΣΣΟ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 22:01 από Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Νοεμβρίου 2020, στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ», η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2020 ΕΣΣΟ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών. Η απονομή του πράσινου μπερέ για τους καταδρομείς, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής […]