17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Χωρίς υποτροφίες μένουν δεκάδες φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου – Adologala.gr Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Διορισμός δύο νέων Πατριαρχικών Επιτρόπων στις νεοσύστατες Επισκοπές Κισανγκάνι & Γκόματον

Δύο νέους Πατριαρχικούς Επιτρόπους από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 3 / 2022 , 2:47 από news_room

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο πλαίσιο της ποιμαντικής επίσκεψής του στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στις Ιερές Μητροπόλεις του Αλεξανδρινού Θρόνου, Κινσάσα και Κανάνγκα, σήμερα το πρωί εντός της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας ανακοίνωσε τον διορισμό δύο νέων Πατριαρχικών Επιτρόπων στις νεοσύστατες Επισκοπές Κισανγκάνι και Γκόμα.

Πρόκειται για τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Πολύκαρπο Διαμαντόπουλο, διορισθέντα ως Πατριαρχικό Επίτροπο της Επισκοπής Κισανγκάνι και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Ντούμπα, διορισθέντα ως Πατριαρχικό Επίτροπο της Επισκοπής Γκόμα.

Ο Μακαριώτατος κατά την ομιλία του απευθυνόμενος προς τους νέους Πατριαρχικούς Επιτρόπους τόνισε: «Σήμερα παιδιά μου, από την νέα θέση που σας αναθέτει ο Πατριάρχης σας, καλείσθε να διακονήσετε τον παλαίφατο Θρόνο του Αγίου Μάρκου. Όπως είπε και ο Ιεραπόστολος των Εθνών, ο Μέγας Παύλος, το πολύτιμο σκεύος του Χριστού, έτσι κι εγώ δεν έχω να σας δώσω ούτε χρυσό, ούτε άργυρο αλλά την αγάπη και την ευλογία του Ιησού Χριστού, για να κυβερνά και να κατευθύνει την ζωή και το έργο σας».

Ωσαύτως, διόρισε ως Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Κινσάσα τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Γεράσιμο Μπελέσι και ως Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο τον Πρεσβύτερο κ. Κλαύδιον Μπάι.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ευχαρίστησε θερμότατα την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου και τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Εφραίμ, ο οποίος θα ανεγείρει εξ ολοκλήρου Ιερό Ναό στην Επισκοπή Γκόμας.

Ο Πατριάρχης ανακοίνωσε πως θα αφιερωθεί προς τιμήν του νέου Οσίου Ιωσήφ τον Ησυχαστού και εις μνημόσυνον αιώνιον του οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΟΣΙΟΛ. ΑΡΧΙΜ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΙΣΑΝΓΚΑΝΙ

Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1973 στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές. Εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα των ΗΜΜΗΥ της Πολυτεχνικής Σχολής, του οποίου κάτοχος BSC και MASTER τυγχάνει. Στην Σκήτη της Αγίας Άννης Αγίου Όρους εκάρη μοναχός το 1995. Είναι κάτοχος Bachelor Ορθόδοξης Θεολογίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Euraka University of Switzerland και κάτοχος Master στην Ορθόδοξη Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου.

Εργάζεται στο χώρο της Ιεραποστολής από το 2010 αρχικά στην Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης έως το 2018, ως Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Το 2017 εργάσθηκε στο Ιεραποστολικό κλιμάκιο της Ι.Μ. Κινσάσας του Κογκό. Έχει εργαστεί επί εξαμήνου και στην Ιερά Μονή και Θεολογική Σχολή της Χάλκης πλησίον του τότε ηγουμένου της και νυν Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Το μοναχικό ιδεώδες και η Ιεραποστολή είναι το αντικείμενο της διπλωματικής του διατριβής. Στις 6 Μαρτίου 2022, διορίσθηκε ως Πατριαρχικός Επίτροπος της Ιεράς Επισκοπής Κισανγκάνι, υπό της Α.Θ.Μ. του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΟΣΙΟΛ. ΑΡΧΙΜ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΚΟΜΑΣ

Ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος (TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI) κατάγεται από το Κονγκό. Γεννήθηκε στη Κανάνγκα στις 18.11.1972. Το 1985 βαπτίστηκε Ορθόδοξος από τον αείμνηστο Ιεραπόστολο Αρχιμανδρίτη πατέρα Χαρίτωνα Πνευματικάκη.

Τυγχάνει απόφοιτος των Σχολείων «Φώς Εθνών» της Ιεραποστολής στην Κανάνγκα, της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας του Αγίου Όρους, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Δογματική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και συνεχίζει το Διδακτορικό κύκλο των σπουδών του.

Εκάρη μοναχός από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο Κοντομέρκο στις 08.09. 1999. Κατά την διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών στην Ελλάδα, με την έγκριση των Μακαριστών Μητροπολιτών κ. Τιμοθέου Κεντρώας Αφρικής και κ. Μελετίου Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κοινοβίασε στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης. Το 2007 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής και μετ’ έπειτα Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο Μανδελίδη. Δίδαξε 6 χρόνια στο Λύκειο αρρένων «Φώς Εθνών» στην Κανάνγκα και αργότερα στην Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου της Κινσάσας όπου ήταν επί 4 συναπτά έτη και Γενικός Διοικητικός Γραμματέας.

Με Σεπτή Εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στις 26.06.2011 χειροτονείται Ιερέας στην Αλεξάνδρεια. Την επομένη ημέρα, 27.06.2011, ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τον προχειρίζει σε Αρχιμανδρίτη.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος στις 08.07.2011 τον διορίζει Υπεύθυνο Ιεραποστολικού Έργου στο Ανατολικό Congo με Έδρα την πόλη Bunia του Ανατολικού Congo, όπου εργάστηκε Ιεραποστολικώς επί 11 συναπτά έτη. Στις 24.02.2013 ο Μακαριώτατος κατά την Ποιμαντορική Του Επίσκεψη στην Ι. Επισκοπή Burundi και Rwanda, τον προχειρίζει σε Πνευματικό-Εξομολόγο. Στις 6/3/2022 ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την Ποιμαντορική Του Επίσκεψη στην Ι. Μητρόπολη Κινσάσα, τον διορίζει Πατριαρχικό Επίτροπο της νεοπαγούς Ι. Επισκοπής Γκόμας.

Ο π. Τιμόθεος ομιλεί Γαλλικά, Ελληνικά και τοπικές γλώσσες του Κονγκό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Νέος Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής ο Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Λιούμας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 15:30 από news_room Την τοποθέτηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Μιχαήλ Λιούμα στην θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κατόπιν εισηγήσεως του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου ενέκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την συνεδρίαση της […]

Πατριαρχικό Συλλυπητήριο Γράμμα για την εκδημία του Δούκα του Εδιμβούργου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:35 από news_room Πατριαρχικό Συλλυπητήριο Γράμμα για την εκδημία του Δούκα του Εδιμβούργου Ἐπί τῷ θανάτῳ τῆς Α.Β.Ὑψηλότητος τοῦ Πρίγκηπος Φιλίππου, Δουκός τοῦ Ἐδιμβούργου, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἀπέστειλε συλλυπητήριον ἐπιστολήν πρός τήν σύζυγον αὐτοῦ Μεγαλειοτάτην Βασίλισσαν τοῦ Ἡνωμένου […]

Pin It on Pinterest