30 °C Athens, GR
23/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό Αστυνομικός σωματοφύλακας κατηγορείται για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και σχέση με τη δήμαρχο της Νέας Ορλεάνης Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974 Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου & Ακολουθία του Μ. Μηνύματος των νέων Χωρεπισκόπων Καϊρο: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση ηρωϊκώς αγωνισαμένων και πεσόντων Κυπρίων Συγχαρητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου προς τον Νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Άγιον Όρος Oι Θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου επιστρέφουν στην Αστυπάλαια Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο συμπλήρωσης πενήντα ετών Αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου

O Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής επισκέφθηκε την Κοινότητα της Αυδήμου

O Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε την Κοινότητα της Αυδήμου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 2 / 2022 , 8:12 από news_room

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής επισκέφθηκε, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Κωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς του Υπουργείου, την Κοινότητα της Αυδήμου.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κοινοτάρχη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυδήμου και επιθεώρησε τουρκοκυπριακές οικίες και υποστατικά. Παρόντες ήταν και μέλη της  Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η επίσκεψη τους εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών για Αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Μιλώντας για την Αυδήμου ο κ. Νουρής είπε πως το το Υπουργείο έχει όλη την καλή διάθεση και πρόθεση, αφού αξιολογήσει ανάλογες περιπτώσεις, όπως τη συγκεκριμένη που απαιτείται ολιστική παρέμβαση, να βοηθήσει.

«Άλλωστε το έχουμε αποδείξει ξεκάθαρα με τα γενναιόδωρα Στεγαστικά Σχέδια, τα οποία έχουμε» ανάφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να βοηθήσουμε τις κοινότητες, όπως είναι η Αυδήμου, για να αναβιώσουν.

«Αυτή η σημερινή αυτοψία επιτόπου αυτό τον σκοπό έχει», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ευχαρίστησε τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους και σημείωσε πως, πέραν της καταγραφής των υποστατικών, πρέπει να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί, σε συνεργασία με τον Κοινοτικό Συμβούλιο, η χρησιμότητα πολλών από αυτά τα υποστατικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα υποστατικά αφορούν σε τουρκοκυπριακές περιουσίες, ανάφερε ότι επίσης θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί η πολιτική, και συμπλήρωσε πως θα μελετηθεί η πιθανότητα μιας ολιστικής παρέμβασης στο χωριό, αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλύτερο και πολύ πιο ελκυστικό, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να επιλέγουν αυτό το χωριό και άλλα, για μόνιμη ιδιοκατοίκηση.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ο Υπουργός σημείωσε πως υπάρχει η βούληση της Κυβέρνησης, η οποία εκφράζεται και μέσα από τη Στεγαστική Πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών. Ενημέρωσε πως η Στεγαστική Πολιτική για το 2022, θα ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες και τη χαρακτήρισε ως άκρως αναβαθμισμένη.

Σημείωσε ότι, όπως ήταν και οι εξαγγελίες, με την ολοκλήρωση των Σχεδίων της περασμένης χρονιάς, έχει γίνει αξιολόγηση και έχουν εντοπιστεί σημεία που χρήζουν βελτίωσης. «Θα υπάρξει βελτίωση και μάλιστα θεωρώ πολύ γενναιόδωρη», υπογράμμισε ο κ. Νουρής.

Επανέλαβε πως «η σημερινή παρουσία μας εδώ, εντάσσεται κάτω από το πρίσμα της γενικότερης στεγαστικής πολιτικής» και ανάφερε πως το συγκεκριμένο χωριό έχει επιλεγεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που το κράτος έχει, θα αξιολογηθούν οι δυνατότητες προκειμένου να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις, πρόσθεσε.

«Σχεδιασμός υπάρχει, αποδεικνύεται περίτρανα και δεν είμαστε τυχαία εδώ», τόνισε ο Υπουργός.

Έχει ήδη γίνει η αποτύπωση και από ‘κει και έπειτα θα προχωρήσει η υλοποίηση σε συνεργασία και με την Τοπική Αρχή, σημείωσε.

Ο Υπουργός είπε πως δεν θα γίνουν βιαστικά βήματα και δεν πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις, αλλά για παρεμβάσεις εκατομμυρίων.

«Θα πρέπει να μελετηθούν», ανάφερε και πρόσθεσε ότι «ο σκοπός μας ακριβώς είναι σταδιακά, και σε βάθος χρόνου».

«Δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της υπαίθρου μας, ούτε τους επόμενους έξι μήνες, ούτε στα επόμενα πέντε χρόνια. Η αποψίλωση της κυπριακής υπαίθρου έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, άρα χρειάζεται υπομονή και σχεδιασμός. Και η Κυβέρνηση απόδειξε περίτρανα ότι έχει σχεδιασμό», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τον Πατριάρχη της υποδέχθηκε η Ομογένεια της Νοτίου Αφρικής – Νέα ποιμαντική περιοδεία του Πατριάρχη Θεόδωρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 11 / 2021 , 21:52 από news_room Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, η Α.Θ. Μακαριότης Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, αφίχθη στον Διεθνή Αερολιμένα O.R. Tambo, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, για να ξεκινήσει την ποιμαντική του […]

Ινδία Ο Μόντι άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο ινδουιστικό ναό

Ινδία: Ο Μόντι άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο ινδουιστικό ναό (Εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 1 / 2024 , 5:50 από news_room Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι άνοιξε έναν αμφιλεγόμενο ινδουιστικό ναό, εκπληρώνοντας μια κρίσιμη ινδουιστική εθνικιστική υπόσχεση που ελπίζει ότι θα εκτοξεύσει το κυβερνών Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) σε μια τρίτη διαδοχική θητεία ρεκόρ στις επερχόμενες γενικές εκλογές. Ο Μόντι, ντυμένος με παραδοσιακό χιτώνα κούρτα, […]