17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Χωρίς υποτροφίες μένουν δεκάδες φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου – Adologala.gr Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

O Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής επισκέφθηκε την Κοινότητα της Αυδήμου

O Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε την Κοινότητα της Αυδήμου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 2 / 2022 , 8:12 από news_room

O Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής επισκέφθηκε, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Κωνσταντίνου και άλλους υπηρεσιακούς του Υπουργείου, την Κοινότητα της Αυδήμου.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κοινοτάρχη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυδήμου και επιθεώρησε τουρκοκυπριακές οικίες και υποστατικά. Παρόντες ήταν και μέλη της  Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η επίσκεψη τους εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Εσωτερικών για Αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Μιλώντας για την Αυδήμου ο κ. Νουρής είπε πως το το Υπουργείο έχει όλη την καλή διάθεση και πρόθεση, αφού αξιολογήσει ανάλογες περιπτώσεις, όπως τη συγκεκριμένη που απαιτείται ολιστική παρέμβαση, να βοηθήσει.

«Άλλωστε το έχουμε αποδείξει ξεκάθαρα με τα γενναιόδωρα Στεγαστικά Σχέδια, τα οποία έχουμε» ανάφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να βοηθήσουμε τις κοινότητες, όπως είναι η Αυδήμου, για να αναβιώσουν.

«Αυτή η σημερινή αυτοψία επιτόπου αυτό τον σκοπό έχει», τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ευχαρίστησε τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για την παρουσία και το ενδιαφέρον τους και σημείωσε πως, πέραν της καταγραφής των υποστατικών, πρέπει να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί, σε συνεργασία με τον Κοινοτικό Συμβούλιο, η χρησιμότητα πολλών από αυτά τα υποστατικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα υποστατικά αφορούν σε τουρκοκυπριακές περιουσίες, ανάφερε ότι επίσης θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί η πολιτική, και συμπλήρωσε πως θα μελετηθεί η πιθανότητα μιας ολιστικής παρέμβασης στο χωριό, αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι πολύ καλύτερο και πολύ πιο ελκυστικό, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να επιλέγουν αυτό το χωριό και άλλα, για μόνιμη ιδιοκατοίκηση.

Ερωτηθείς για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ο Υπουργός σημείωσε πως υπάρχει η βούληση της Κυβέρνησης, η οποία εκφράζεται και μέσα από τη Στεγαστική Πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών. Ενημέρωσε πως η Στεγαστική Πολιτική για το 2022, θα ανακοινωθεί σε λίγες εβδομάδες και τη χαρακτήρισε ως άκρως αναβαθμισμένη.

Σημείωσε ότι, όπως ήταν και οι εξαγγελίες, με την ολοκλήρωση των Σχεδίων της περασμένης χρονιάς, έχει γίνει αξιολόγηση και έχουν εντοπιστεί σημεία που χρήζουν βελτίωσης. «Θα υπάρξει βελτίωση και μάλιστα θεωρώ πολύ γενναιόδωρη», υπογράμμισε ο κ. Νουρής.

Επανέλαβε πως «η σημερινή παρουσία μας εδώ, εντάσσεται κάτω από το πρίσμα της γενικότερης στεγαστικής πολιτικής» και ανάφερε πως το συγκεκριμένο χωριό έχει επιλεγεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που το κράτος έχει, θα αξιολογηθούν οι δυνατότητες προκειμένου να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις, πρόσθεσε.

«Σχεδιασμός υπάρχει, αποδεικνύεται περίτρανα και δεν είμαστε τυχαία εδώ», τόνισε ο Υπουργός.

Έχει ήδη γίνει η αποτύπωση και από ‘κει και έπειτα θα προχωρήσει η υλοποίηση σε συνεργασία και με την Τοπική Αρχή, σημείωσε.

Ο Υπουργός είπε πως δεν θα γίνουν βιαστικά βήματα και δεν πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις, αλλά για παρεμβάσεις εκατομμυρίων.

«Θα πρέπει να μελετηθούν», ανάφερε και πρόσθεσε ότι «ο σκοπός μας ακριβώς είναι σταδιακά, και σε βάθος χρόνου».

«Δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της υπαίθρου μας, ούτε τους επόμενους έξι μήνες, ούτε στα επόμενα πέντε χρόνια. Η αποψίλωση της κυπριακής υπαίθρου έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, άρα χρειάζεται υπομονή και σχεδιασμός. Και η Κυβέρνηση απόδειξε περίτρανα ότι έχει σχεδιασμό», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με την Ελλάδα

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λιβύη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με την Ελλάδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 4 / 2021 , 14:44 από news_room Την επανεκκίνηση των σχέσεων των δυο χωρών σηματοδοτεί το σημερινό ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λιβύη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την επίσημη επίσκεψη, για πρώτη φορά μάλιστα, που πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός στη γειτονική χώρα. Η πρόσκληση, σημειώνουν […]

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Σήμερα το πρωί η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρένα Δούρου και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των Βουλευτών Πειραιά πραγματοποίησαν περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου. Στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας και των εγκληματικών επιλογών […]

Pin It on Pinterest