12 °C Athens, GR
29/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Ο Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Γηροκομείο των Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων στο Φανάρι – Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Νοέμβριο Ομιλία π. Ευάγγελου Παπανικολάου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος: «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα» Συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή» παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου Περικόσμηση του Έλληνος Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στην παράσταση «ο Καστανάς» του Θεατρικού Εργαστηρίου Καμεράνο Χειροτονία Διακόνου Πέτρου Γεωργιάδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Tον Δεκέμβριο ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεμίζει μουσική

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 10 / 2 / 2022 , 10:24 από news_room

Υπογραφή Συμβολαίου για την παροχή υπηρεσιών για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ευρύτερη αστική περιοχή της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου

Υπογράφηκε σήμερα, 10 Φεβρουαρίου 2022, στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας, το Συμβόλαιο για την Παροχή Υπηρεσιών για την Εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ευρύτερη αστική περιοχή της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου (Consultancy Services for the Development of a Sustainable Urban Mobility Plan (SUMP) for the Greater Urban Area of the Famagusta District).

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Έργων, ο κ. Ελευθέριος Ελευθερίου και, εκ μέρους της Κοινοπραξίας “Mobilityinchain Srl + A.L.A. Planning Partnership Consultancy LLC”, η κα Άννα Καραμοντάνη. Η τελετή υπογραφής του Συμβολαίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρου Μιχαήλ και των Δημάρχων και Κοινοταρχών της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Η εκπόνηση του Σχεδίου θα έχει δαπάνη ύψους €91.630 (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) και διάρκεια ολοκλήρωσης 12 μηνών. Σημειώνεται ότι το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών για την ανάπτυξη ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη όλα τα σχετικά ολοκληρωμένα έργα και σχέδια, τις μελέτες και τα έργα που προωθούνται, καθώς και αυτά που έχουν υλοποιηθεί. Θα δοθεί, επίσης, έμφαση στην ανάπλαση για την αναζωογόνηση των αστικών πυρήνων, μέσα από συγκεκριμένα μέτρα βιώσιμης κινητικότητας. Η εκπόνηση του ΣΒΑΚ της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου θα βασίζεται στις νέες οδηγίες του ELTIS (2019).

Η βιώσιμη κινητικότητα συνδέεται με τους ευρύτερους στόχους, στους οποίους η Κύπρος έχει δεσμευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για βιώσιμες πόλεις, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση αέριων εκπομπών και εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την αποδοτικότερη χρήση ενέργειας.

Σχεδιασμός βιώσιμης αστικής κινητικότητας σημαίνει την αλλαγή στην καθημερινότητα και την κουλτούρα των πολιτών. Βασικοί άξονες στα θέματα αστικής κινητικότητας είναι ο ενιαίος χωροταξικός, πολεοδομικός και συγκοινωνιακός σχεδιασμός, η αξιοποίηση και η ανάπτυξη της συγκοινωνιακής υποδομής των πόλεων και η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οι αναπλάσεις του αστικού χώρου, με προώθηση των ήπιων/ενεργών μορφών μετακίνησης και με την υποστήριξη και την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Βασικός στόχος του ΣΒΑΚ είναι η ικανοποίηση των διαφορετικών αναγκών κινητικότητας όλων των συμπολιτών μας και η δημιουργία ενός σύγχρονου, ελκυστικού και πράσινου συστήματος αστικών μεταφορών με την εξασφάλιση της προσβασιμότητας για όλους τους χρήστες, ενίσχυση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και του αστικού σχεδιασμού, προωθώντας την ενεργή μετακίνηση, τη διασφάλιση της προσωπικής ασφάλειας και της ασφάλειας στο σύστημα μεταφορών, τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου, της κατανάλωσης ενέργειας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και τη μείωση του θορύβου. Η προαγωγή της βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις μας βελτιώνει την ποιότητα ζωής και ενισχύει την πράσινη ανάπτυξη.

Με την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης του ΣΒΑΚ ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου κάνουμε ένα μεγάλο βήμα που θα μας φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση έργων και δράσεων για την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, που θα την αναβαθμίσουν ευρύτερα και θα την μετατρέψουν σε πιο βιώσιμη και αναμφίβολα πιο οικολογική, πιο ανθεκτική, και με κοινωνικά ισότιμες δομές. Σκοπός είναι να βελτιωθούν οι όροι διαβίωσης και η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, προσφέροντας στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

«Η υλοποίηση του ΣΒΑΚ της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου θα συνεισφέρει τα μέγιστα και στην ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς είναι γνωστό ότι πλέον οι τουρίστες όταν ταξιδεύουν κάπου προτιμούν επιλέγουν κατά προτεραιότητα τις Πράσινες Πόλεις, πόλεις που έχουν ή περιοχές που έχουν μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι κάτι που θα βοηθήσει με τον δικό του τρόπο και ρόλο και στην ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε τέλος ο Υπουργός Μεταφορών.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιατρική Αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως στην Κολομβία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 7 / 2021 , 6:05 από news_room Ιατρική Αποστολή Ιεράς Μητροπόλεως στην Κολομβία Μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, διοργανώθηκε από 4-11 Ιουνίου ε.ε. Αποστολή της Μητροπόλεώς μας στην Κολομβία, αποτελούμενη από 6μελές […]

Νέα “ψήφος” εμπιστοσύνης για τα ελληνικά ομόλογα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 16:58 από news_room Νέα «ψήφο» εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έδωσαν σήμερα οι αγορές, καθώς εκδηλώθηκε υψηλή προσφορά για την επανέκδοση 5ετών και 30ετών ομολόγων. Οι προσφορές για τα 5ετή και για τα 30ετή ανήλθαν στα 19 δισ. ευρώ, με το Ελληνικό Δημόσιο […]

Pin It on Pinterest