26 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ.

Νατάσα Πηλείδου: Φεβρουάριο και Μάρτιο προκηρύσσονται τα πρώτα σχέδια χορηγιών για στήριξη των επιχειρήσεων

Νατάσα Πηλείδου: Φεβρουάριο και Μάρτιο προκηρύσσονται τα πρώτα σχέδια χορηγιών για στήριξη των επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 2 / 2022 , 11:47 από news_room

Επίσκεψη της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σε βιομηχανίες εντός των Βρετανικών Βάσεων

Δρομολογούνται επαφές και συναντήσεις για την εξεύρεση τρόπων επέκτασης και δημιουργίας νέων βιοτεχνικών περιοχών στις κοινότητες εντός των Βάσεων, σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια Υπουργεία.

Βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται εγκατεστημένες εντός Βρετανικών Βάσεων στην περιοχή Ελεύθερης Αμμοχώστου επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) κα Νατάσα Πηλείδου. Οι επαφές της κας Υπουργού, τόσο με τους επιχειρηματίες όσο και με τους κοινοτάρχες και εκπροσώπους κοινοτικών συμβουλίων, εστιάστηκαν στην παράθεση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, στην αναζήτηση λύσεων και στις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά και στη μετάβασή της στην πράσινη ανάπτυξη.

Την κα Πηλείδου συνόδευσε ο κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, ο κ. Θεοδόσης Τσιόλας, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπ. Οικονομικών, ο κ. Μάριος Παναγίδης, Γενικός Διευθυντής του ΥΕΕΒ, ο κ. Χρίστος Φωτιάδης, Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, οι βιομηχανίες που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση σε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό κατοίκων από την περιφέρεια, μεταξύ τους και αρκετοί νέοι, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια συγκράτησης του πληθυσμού στην ύπαιθρο και διατήρησης του κοινωνικού ιστού στις κοινότητες.

Βασικό αίτημα των κοινοτήτων και των επιχειρηματιών αποτελεί η επέκταση ή και δημιουργία νέων βιοτεχνικών περιοχών, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία εξασφάλισης χώρου, αφενός σε μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται διάσπαρτες στις κοινότητες για να εγκαταστήσουν τις μονάδες τους και αφετέρου σε ήδη εγκατεστημένες βιομηχανίες ώστε να επεκταθούν και να μεγαλώσουν. Όπως επεσήμανε η Υπουργός, ο στόχος του ΥΕΕΒ είναι, σε συνεργασία με όλους τους εταίρους, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε ο τομέας της βιομηχανίας να συνεχίσει να αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή. Ήδη δρομολογούνται επαφές και συναντήσεις για την εξεύρεση τρόπων επέκτασης και δημιουργίας νέων βιοτεχνικών περιοχών σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια Υπουργεία.

Η κα Πηλείδου κάλεσε επίσης τους βιομήχανους και επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και τις κοινοτικές αρχές, να προχωρήσουν στις μελέτες τους, ώστε, όταν τον επόμενο μήνα προκηρυχθούν τα σχέδια χορηγιών του ΥΕΕΒ για ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων με προϋπολογισμό €35 εκατ. και για ενεργειακή αναβάθμιση τοπικών αρχών με προϋπολογισμό €9 εκατ., να είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Η κα Υπουργός αναφέρθηκε, εξάλλου, και στην προκήρυξη ειδικού σχεδίου χορηγιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, για τη χρήση φωτοβολταϊκών στον γεωργικό τομέα. Κύριος στόχος του σχεδίου είναι η μείωση του κόστους άντλησης νερού άρδευσης. Το σχέδιο θα εξαγγελθεί φέτος.

Η κα Πηλείδου ενημέρωσε ότι, εντός Φεβρουαρίου, το ΥΕΕΒ προχωρεί και στην προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών για τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή αναβάθμιση μονάδων μεταποίησης ή και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της προκήρυξης ανέρχεται στα €25 εκατ. Το Σχέδιο θα παρουσιαστεί σε διαδικτυακή εκδήλωση την προσεχή Τετάρτη 16/2/2022, την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν από το κανάλι του Υπουργείου στο YouTube.

Η κα Πηλείδου επισκέφθηκε τέσσερις βιομηχανίες εντός των Βρετανικών Βάσεων. Την ‘Κουζάρης και Υιοί’ στη βιοτεχνική περιοχή Ορμήδειας, που δραστηριοποιείται στον τομέα των μαρμάρων και των γρανιτών, τη ‘Γεώργιος Τσαππής’ στην Άχνα, η οποία επεξεργάζεται υποπροϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης για την παραγωγή ζωοτροφών, τη μονάδα παραγωγής γάλακτος, χαλλουμιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων ‘Αχναγάλ’ στο Δασάκι Άχνας και την ‘Τσιμεντοτεχνική’ στην Ξυλοτύμπου, βιομηχανία παραγωγής προκατασκευασμένων προϊόντων από τσιμέντο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 2 / 2021 , 3:40 από news_room Συζητήθηκαν οι εξαγωγές κυπριακών γεωργικών προϊόντων στην Κίνα Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής. Η συνάντηση, που αποτέλεσε μια πρώτη ευκαιρία […]

16η Επέτειος Εκλογής στον Πατριαρχικό Θρόνο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 10 / 2020 , 17:27 από Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την 9η Οκτωβρίου 2020 Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. «Το μήνυμα της ειρήνης στη Μεσόγειο, που με όλες τους τις δυνάμεις στηρίζουν η Ελλάδα, η […]

Pin It on Pinterest