27 °C Athens, GR
16/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών των Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Έφτασε στν Ουάσιγκτον ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Αναμένεται συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάϊντεν και Γερουσία Επίθεση στο Μπάφαλο: «Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν Το Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Στην Κύπρο ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας – Επισκέφθηκε τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου – Είχε συνάντηση & με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Η Εύβοια πανηγύρισε με λαμπρότητα την Σύναξη πάντων των Ευβοέων Αγίων Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Το ρατσιστικό μίσος στην Αμερική είναι μακροχρόνιο μόρφωμα Η ενθρόνιση της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Άξιον Εστίν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Επίσκεψη του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ της Ελλάδος Ιωάννη Δρυμούση στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Μέσω Zoom θα πραγματοποιηθεί η Κληρικολαϊκή συνέλευση της Ι.Μ. Σαν Φρανσίσκο – Το πρόγραμμα

Μέσω Zoom θα πραγματοποιηθεί η Κληρικολαϊκή συνέλευση της Ι.Μ. Σαν Φρανσίσκο - Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 2 / 2022 , 21:07 από news_room

Μέσω Zoom θα πραγματοποιηθεί η Κληρικολαϊκή συνέλευση της Ι.Μ. Σαν Φρανσίσκο – Το πρόγραμμα

Η Μητροπολιτική Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2022 της Ι.Μ. Αγίου Φραγκίσκου ( Σαν Φρανσίσκο) θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Zoom. Αυτή η ετήσια συνάντηση παρέχει ένα φόρουμ για την ηγεσία όλων των κοινοτήτων μας για να συζητήσουν σημαντικά θέματα για τη Μητρόπολη μας και την Αρχιεπισκοπή μας και να συμμετάσχουν σε διάλογο και συναναστροφή για να εμπλουτίσουν την κοινή μας διακονία. Η Συνέλευση θα ξεκινήσει στη 1:00 μ.μ. PDT την Παρασκευή 18 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 3:00 μ.μ. το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Το θέμα της φετινής Συνέλευσης είναι « ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ: Οικοδομώντας το Σώμα του Χριστού » (Εφεσίους 4:12) και θα παρέχει πρακτικές ιδέες για το πώς οι ενορίες μας μπορούν να οικοδομήσουν τις εκκλησίες τους εν μέσω των συνεχιζόμενων προκλήσεων της πανδημίας και ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή σε λατρεία και τις διακονίες. Επίσης, θα γίνει η ετήσια αναθεώρηση των οικονομικών της Μητρόπολης, η παρουσίαση και έγκριση του Προϋπολογισμού της Μητρόπολης για το 2022 και η εκλογή μελών Μητροπόλεως και Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι πλέον ανοιχτή και ζητάμε πλήρη εκπροσώπηση από κάθε ενορία μας. Η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους τους εκπροσώπους της ενορίας μας καθώς θα είναι μια εικονική εκδήλωση.

Διαβάστε την ατζέντα και εγγραφείτε ηλεκτρονικά σήμερα . Ζητείται η έγκαιρη απάντησή σας έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 . Παρακαλούμε να προγραμματίσετε τα προγράμματά σας ανάλογα, ώστε να μπορέσετε να συμμετάσχετε πλήρως σε αυτή τη Συνέλευση και να επωφεληθείτε από τις πολύτιμες παρουσιάσεις και πληροφορίες που θα προσφερθούν.

Παρακαλώντας τον Κύριο να συνεχίσει να σας ευλογεί με τη χάρη Του, την ειρήνη και την αγάπη Του, προστατεύοντάς σας πάντα με το δυνατό χέρι Του, παραμένω,

Με Αγάπη εν Χριστώ,
+ Γ Ε Ρ Α Σ Ι Μ Ο Σ
Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο

 

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

 • 12:30 μ.μ. Διαδικτυακό check-in (Ζουμ)
 • 1:00 μ.μ. Καλωσόρισμα – Αρχιερατικός Χαιρετισμός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος – Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Προτεινόμενη Παρουσίαση: «ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ: Οικοδομώντας το Σώμα του Χριστού»
 • 4:00  Λήξη και Χαιρετισμός – Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

 • 10:00 π.μ. Παράκληση έναρξης
 • Κεντρική Ομιλία – Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος
 • Διορισμός Προέδρου και Γραμματέα
 • Προστασία των Νέων
 • Έγκριση Πρακτικών
 • Οικονομική Έκθεση Metropolis: Τέλος έτους 2021
 • ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
 • Βιογραφικά της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης
 • Έκθεση Μητροπολιτικού Συμβουλίου
 • Metropolis Financial Presentation 2022 – Total
  Commitment
  – 2022 Metropolis Budget – Review
  Engagement –
  Εκλογή δύο μελών για Ελεγκτική Επιτροπή
 • Εκλογή Μελών Μητροπόλεως και Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου
 • Νέα επιχείρηση
 • 3:00 μ.μ. Λήξη
  Χαιρετισμός και Αναβολή – Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος

Ποιος μπορεί να παρευρεθεί;

Όπως ορίζεται στον Ενιαίο Κανονισμό του 2019 της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κάθε ενορία αναμένεται να έχει τέσσερις αντιπροσώπους παρόντες στη Συνέλευση Κληρικών-Λαϊκών, που αποτελείται από τους εξής:

 1. Ο Ιερέας της Ενορίας.
 2. Ο Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου και κατά την απουσία του ο Αντιπρόεδρος ή κατά την απουσία του οποιοδήποτε μέλος του Ενοριακού Συμβουλίου ορίζεται από αυτό.
 3. Δύο μέλη της Ενορίας εκλεγμένα από την Ενοριακή Συνέλευση.

Δεν υπάρχει κόστος για να παρακολουθήσετε τη φετινή εικονική Κληρικολαϊκή Συνέλευση, ωστόσο απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή για να αποκτήσετε ασφαλή διαπιστευτήρια σύνδεσης στο Zoom. Προθεσμία Εγγραφής: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022. Ένα πακέτο πληροφοριών και ο σύνδεσμος Zoom θα σταλούν με email σε όλους τους εγγεγραμμένους το αργότερο τη Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με το [email protected] ή καλέστε στο 415-753-3075.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εορτή Πάντων των εν Λεμεσώ Αγίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου (Β΄ Κυριακή Οκτωβρίου) η Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού εορτάζει και πανηγυρίζει τους Αγίους που έζησαν και μαρτύρησαν στην επαρχία της Λεμεσού. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο μητροπολιτικός ναός Παναγίας Παντανάσσης. Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην Αθήνα – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 3 / 2021 , 0:13 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μετέβη στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ελληνική Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα […]

Pin It on Pinterest