17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Χωρίς υποτροφίες μένουν δεκάδες φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου – Adologala.gr Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά (Εικόνες)

kastella_agios_xaralampos_esperinos_mitropolitis_peiraios_adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 2 / 2022 , 23:29 από news_room

Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά

NewsRoom| Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2022 ο μέγας εσπερινός της ιεράς μνήμης του αγίου Χαραλάμπους στον ομώνυμο ιερό ναό που τιμάται επ΄ονόματι του Αγίου στον λόφο της Καστέλλας του Πειραιά.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος του προϊσταμένου του ιερού ναού π. Βασιλείου και άλλων ιερέων της μητροπολιτικής περιφέρειας του Πειραιά με την συμμετοχή κόσμου από όλον την περιοχή.

Στο κήρυγμα του ο σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ένα από τα μυρίπνοα πρόσωπα όπου αιώνες τώρα εμπνέουν και οδηγούν την ζωή μας είναι και ο ιερός Χαράλαμπος. Ο γέροντας πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Μαγνησίας ο οποίος έζησε επί 113 χρόνια, αιωνόβιος, λάτρης του Χριστού σε εκείνους τους σκληρούς πρώτους αιώνες του Ευαγγελικού μηνύματος όταν την πίστη καταδίωκε με φανατισμό και μίσος, και κακότητα, και εμπάθεια η Ρωμαϊκή εξουσία”.

Συνεχίζοντας επίσης σημείωσε: «Ο άγιος Χαράλαμπος ήταν πρεσβύτερος της εκκλησίας, ποιμένας του λαού του Θεού, εργάτης του Ευαγγελίου, μύστης των μυστηρίων της Θείας Χάριτος. Μέσα σε εκείνη τη σκληρή και βάναυση εποχή όπου δεν επιτρέπονταν ο άνθρωπος να αυτοπροσδιορίζεται και να έχει προσωπική ελευθερία. Θεωρείτο προδοσία του κράτους να πιστεύει κανείς τον θεό που πιστεύει και αγαπά. Επιβάλλονταν σκληρότατα η κρατική εξουσία και η δυναστεία, και η δύναμης με τον θάνατο σε όποιον τολμούσε να αντιστρατευτεί στα θέσματα της αυτοκρατορίας. Ο ιερός λοιπόν αυτός γέροντας ο οποίος επί 113 χρόνια προσκυνούσε και δόξαζε τον αληθινό κύριο, Ιησού Χριστό, οδηγήθηκε με εντολή του αυτοκράτορος Ευθυμίου κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ.  από τον έπαρχο της περιοχής, ενώπιων του κριτηρίου και εκεί πραγματοποιήθηκε ένας καταπληκτικός διάλογος ό οποίος ο ποιμένας αυτός της εκκλησίας κατέδειξε ο άνθρωπος όποιες και αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες, έχει την δυνατότητα να εφαρμόζει αυτό που είπε ο Κύριος “Η ψυχή του ανθρώπου είναι ελεύθερη χωρίς να υπολογίζει την σκληρότητα και την βαναυσότητα του κόσμου”.

Και συνεχίζοντας ο κ. Σεραφείμ τόνισε κλείνοντας ότι: «Ο διάλογος αυτός με τον έπαρχο Λουκιανό ήταν μία επική νίκη του γέροντος Χαράλαμπου. Μπροστά στα βάσανα, και στα βασανιστήρια που απειλούσαν την ζωή του, ο γέροντας αυτός ο ιερέας προέβαλε την σχέση του με τον Χριστό η οποία κρατούσε τόσα χρόνια, λέγοντας του ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, πάντοτε με άπειρη αγάπη και στοργή περιέβαλε την ζωή μου επί μακράν και τώρα είναι αδύνατο να προδώσω αυτή του την αγάπη, αυτή την σχέση, αυτή την κοινωνία, και τότε άρχισαν τα βάσανα του γέροντα Χαράλαμπου όπως καταγράφει ο ιερός συναξαριστής με το φρικώδες μαρτύριο της εκδοράς του δέρματος.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η έξοδος της ιεράς εικόνας του αγίου Χαράλαμπου και των ιερών λειψάνων όπου φυλάσσονται στον Ι.Ν. και τελέστηκε η περιφορά τους πέριξ του ιερού ναού παρουσία κόσμου.

Στην ακολουθία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού τα οποία έχει θεσπίσει η πολιτεία.

Στην συνέχεια ξεκίνησε ιερά αγρυπνία η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου 2022 ενώ την 10η του μηνός Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεστεί ο Όρθρος της εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετάβαση με Μ.Μ.Μ: Τρόλεϊ 20, Στάση:  Ναυτικός Όμιλος

Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του ΠειραιάΜέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά Μέγας Εσπερινός Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στη Καστέλλα του Πειραιά

Πηγή: adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας ο κ. Μητσοτάκης»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 1 / 2022 , 2:14 από news_room Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για «κυνικότητα» και ότι «απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα είναι η δεύτερη του φύση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας το τελευταίο […]

Ο Ντ. Τρίφονοφ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ο Ντανιίλ Τρίφονοφ ανεβαίνει στη σκηνή του Ηρωδείου στις 24 Ιουνίου μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ο βραβευμένος με Grammy 30χρονος Ρώσος βιρτουόζος πιανίστας ερμηνεύει το θυελλώδες Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο και Ορχήστρα σε ντο ελάσσονα του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο οποίος είναι ένας από τους αγαπημένους του συνθέτες. Η […]

Pin It on Pinterest