17 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Επιτετραμμένο της Αγίας Έδρας στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Επιτετραμμένο της Αγίας Έδρας στην Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 2 / 2022 , 22:06 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Επιτετραμμένο της Αγίας Έδρας στην Κύπρο, Msgr. George Panamthundil.

Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Βουλής για την εγκάρδια εκ μέρους της υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας μνεία στη σχετική επιστολή του Ποντίφικα προς την κα Δημητρίου.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, ιδιαίτερα των νέων μας. Προσβλέπουμε, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Βουλής, στην επανέναρξη των συνομιλιών, το συντομότερο, από το σημείο που διακόπηκαν, προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι διχοτομικές αξιώσεις της τουρκικής πλευράς δεν θα γίνουν ποτέ αποδεικτές, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής. Οι απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις, επισήμανε η κα Δημητρίου, μας απομακρύνουν από τον στόχο της επανένωσης και η συνεχιζόμενη διαίρεση αποτελεί πλήγμα για ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών και Λατίνων, που αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες συνεπεία της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.

Ο Msgr. Panamthundil επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Αγίας Έδρας στις προσπάθειες ειρηνικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος.  Ενημέρωσε επίσης την Πρόεδρο της Βουλής για τις διαδικασίες ένταξης των πενήντα αιτητών ασύλου που μετεγκαταστάθηκαν, με απόφαση του Ποντίφικα, από την Κύπρο στην Ιταλία και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το ζήτημα αυτό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επίδειξης περισσότερης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών και πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Msgr. Panamthundil σημείωσε, παράλληλα, ότι η παραχώρηση κρατικής γης για την ανέγερση πρεσβείας της Αγίας Έδρας στην Κύπρο, θα συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κα Δημητρίου υπογράμμισε και ετοιμότητά της ίδιας και της Βουλής των Αντιπροσώπων για κάθε δυνατή στήριξη στο έργο της Αγίας Έδρας στην Κύπρο και για την ανάληψη πρωτοβουλιών, όπου κρίνεται αναγκαίο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κλείνουν για το κοινό Βιβλιοθήκες, Πινακοθήκη και το Μουσείο Αγώνος λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, η Κυπριακή Βιβλιοθήκη, η Ελπινίκειος Βιβλιοθήκη, η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, η Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης (χώροι: Majestic και ΣΠΕΛ) και το Μουσείο Αγώνος θα παραμείνουν κλειστά για το […]

Συνάντηση Πατριάρχη Θεόδωρου με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 1:48 από news_room Την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 , στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεώς του στην Κύπρο, η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρος Β’, είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, […]

Pin It on Pinterest