27 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ.

Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:44 από news_room

Στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες Λυκείων, η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Πρεσβείες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

Η εκδήλωση διεξήχθη την 1η Φεβρουαρίου 2022, στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασούπολης, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, τηρουμένων όλων των υφιστάμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου από το κανάλι του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στο Youtube.

Στη βάση των επιδιώξεων της Διάσκεψης, στόχος της εκδήλωσης ήταν να δώσει βήμα σε μαθητές να εκφράσουν τις ιδέες, τις προσδοκίες και το όραμά τους, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της Ευρώπης του μέλλοντος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της αλλά και κάθε ένα από κράτη ξεχωριστά:

α) Αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια, ευρωπαϊκή δημοκρατία

β) Μετανάστευση

γ) Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κόσμος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 40 μαθητές/μαθήτριες – εκπρόσωποι 20 λυκείων από όλη την Κύπρο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να αναπτύξουν τις θέσεις τους μέσω διαλόγου, επί των τριών θεματικών, ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, της Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κας Μυρτούς Ζαμπάρτα, του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κεττή και των Πρέσβεων της Γερμανίας κας Anke Schlimm, της Γαλλίας, κας Salina Grenet Catalano, και της Ολλανδίας κας Elke Paula Merks. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος, κα Βίβιαν Κανάρη.

Την παραμονή της εκδήλωσης, στις 31 Ιανουαρίου 2022, είχαν προηγηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, προπαρασκευαστικές συναντήσεις ομάδων των μαθητών/τριών των υπό αναφορά 20 λυκείων, για συζήτηση με τις Πρέσβεις Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας και εξαγωγή συμπερασμάτων και ιδεών.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τηλε-διάσκεψη Αρχηγών Εκκλησιών Ιεροσολύμων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 1 / 2021 , 21:41 από news_room Τήν πρωΐαν τῆς Δευτέρας, 29ης Δεκεμβρίου 2020/ 11ης Ἰανουαρίου 2021, ἔλαβε χώραν ἡ καθιερωμένη συνάντησις τῶν Ἀρχηγῶν τῶν Ἐκκλησιῶν Ἱεροσολύμων ἐπί τῷ Νέω Ἔτει ἠλεκτρονική συνάντησις μέσῳ τοῦ προγράμματος Zoom, λόγῳ τῶν μέτρων covid 19. Κατ’ αὐτήν, ἡ Α.Θ.Μ. ὁ Πατήρ […]

Ή τέταρτη εβδομάδα της Μ.Τεσσαρακοστής στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 20:00 από news_room Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κατά την τέταρτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος τελέσθηκαν όλες οι ιερές ακολουθίες της κατανυκτικής αυτής περιόδου, έστω και κεκλεισμένων των θυρών ή με περιορισμένη συμμετοχή πιστών […]

Pin It on Pinterest