18 °C Athens, GR
19/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πρόταση ψηφίσματος του Βουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη μετά την επίσκεψη του στην Πρεσβεία των ΗΑΕ Μια εβδομάδα μετά, η οικογένεια της Δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από Ισραηλινά πυρά θρηνεί και θέλει δικαιοσύνη Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Ακρόπολη: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Σύνοδος της Αμερικής: Η Νικαράγουα «δεν ενδιαφέρεται» να συμμετάσχει Αντιπροσωπεία από την τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πατριαρχείο Γεωργίας: Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάστηε η εορτή της Οικογένειας και του σεβασμού προς τους Γονείς Ολοκληρώθηκε η Ορθόδοξη Προσυνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίων Εκκλησιών Στην Ιερατική Σύναξη των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών Α-Ζ παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Σε δύο εκδηλώσεις επαγγελματικών Λυκείων της Χαλκίδας παρέστη ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Αδελαϊδα – Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος: «Η σωτηρία μας εξαρτάται από τον πλησίον»

makarios_arxiepiskopos_Afstralia_adelaida_episkepsi_2022_eidiseis_nea_ekklisia_kosmos_adologala (3)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 2 / 2022 , 8:53 από news_room

«Η σωτηρία μας εξαρτάται από τον πλησίον», διεμήνυσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, απευθυνόμενος στους πιστούς της Ενορίας Γεννήσεως του Χριστού, στο Port Adelaide, όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής της Απόκρεω, 27 Φεβρουαρίου.

Εν πληθούση εκκλησία, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία συνδέεται με τη μέλλουσα Κρίση, και παρουσίασε το κεντρικό μήνυμά της, ότι προϋπόθεση για να γίνει κάποιος συγκληρονόμος της Βασιλείας του Θεού, είναι να έχει αγαπήσει και διακονήσει τον πλησίον του κατά την παρούσα ζωή. Δεν αρκεί μόνο να πηγαίνουμε στην εκκλησία, να ανάβουμε το καντήλι στο σπίτι, να κάνουμε προσευχή ή να νηστεύουμε, εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος, επισημαίνοντας ότι αν θέλουμε «να σφραγιστεί το διαβατήριό μας για τον παράδεισο», θα πρέπει να στραφούμε προς τον εμπερίστατο και τον πάσχοντα συνάνθρωπο, να κατανοήσουμε τις ανάγκες του και να του προσφέρουμε, με όλη μας την καρδιά, χείρα βοηθείας. «Γιατί όταν υπηρετούμε τον πλησίον, είναι σα να υπηρετούμε τον ίδιο τον Χριστό», επισήμανε με έμφαση.

Ο Σεβασμιώτατος θέλησε να αποσαφηνίσει ότι η ευαγγελική επιταγή δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή χρημάτων ή υλικών αγαθών προς τον πλησίον που βρίσκεται σε ανάγκη. «Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από χρήματα, αλλά έχουν ανάγκη από τον χρόνο σας», παρατήρησε και παρότρυνε πατρικά το εκκλησίασμα: «Να αφιερώσετε χρόνο να τους ακούσετε. Να τους δώσετε τη δυνατότητα να σας ανοίξουν την καρδιά τους. Να ακούσετε τον πόνο τους, να τους συμμεριστείτε, να τους δείξετε την αγάπη σας. Να τους προσφέρετε ένα χαμόγελο, διότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν πολλές καταθλίψεις και πολλές δοκιμασίες. Να είστε ευγενικοί μαζί τους, να τους πείτε μια καλή κουβέντα».

Η συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου ήταν εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού, π. Ιωάννη Χωραΐτη, και άλλους ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Αδελαΐδος. Συγκίνηση, όχι μόνο γιατί είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκ νέου, μετά από την άρση των περιορισμών της πανδημίας, με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της «πόλης των εκκλησιών», αλλά και γιατί αξιώθηκε να ιερουργήσει στον περικαλλή Ναό της Γεννήσεως του Χριστού, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό του τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Σεβασμιώτατος απέδωσε τα εύσημα σε όλους όσοι εργάστηκαν για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού, συμπεριλαμβανομένου του Ιερατικώς Προϊσταμένου, π. Ιωάννη, τον οποίο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Πνευματικό-Εξομολόγο. Αφού απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές στον νέο Πνευματικό, επισήμανε πως η τιμή που του γίνεται αποτελεί και ελάχιστη επιβράβευσή του για τον κόπο που κατέβαλε για την αποκατάσταση του Ναού. Προσέθεσε δε ότι «στο πρόσωπό σου τιμούμε παράλληλα και τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και όλα τα μέλη της Ενορίας – Κοινότητας τα οποία με πολύ κόπο και με πολύ αγώνα βοήθησαν και συνέτρεξαν για να υπάρχει αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος με συγκίνηση έλαβε από εκπροσώπους της νεολαίας της Ενορίας ένα στυλό, ως δώρο για την επίσκεψή του. «Με αυτό το στυλό, όταν μεγαλώσουν, θα υπογράψω τα πιστοποιητικά γάμου τους», ανέφερε χαριτολογώντας, ενώ έσπευσε να ανταποδώσει με ένα ζεστό χαμόγελο και με την πατρική προτροπή του προς τα παιδιά, να αγαπούν και να ακολουθούν τον Χριστό σε όλη τους τη ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε σε ιδιαίτερη ακρόαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με το οποίο συζήτησαν θέματα της Ενορίας-Κοινότητας.

Να σημειωθεί ότι παρόντες, τόσο στη Θεία Λειτουργία, όσο και στο γεύμα, ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα, κ. Γεώργιος Ψιάχας, Βουλευτές της Ομοσπονδιακής και Πολιτειακής Κυβερνήσεως, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως.

makarios_arxiepiskopos_Afstralia_adelaida_episkepsi_2022_eidiseis_nea_ekklisia_kosmos_adologala (3) makarios_arxiepiskopos_Afstralia_adelaida_episkepsi_2022_eidiseis_nea_ekklisia_kosmos_adologala (3) makarios_arxiepiskopos_Afstralia_adelaida_episkepsi_2022_eidiseis_nea_ekklisia_kosmos_adologala (3) makarios_arxiepiskopos_Afstralia_adelaida_episkepsi_2022_eidiseis_nea_ekklisia_kosmos_adologala (3)

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η αμερικανική δικαιοσύνη επικύρωσε την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων

Η αμερικανική δικαιοσύνη επικύρωσε την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 11 / 2021 , 2:04 από news_room Αμερικανικό ομοσπονδιακό εφετείο επικύρωσε χθες την αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους σε μεγάλες επιχειρήσεις, μέτρου που προωθούσε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Οι τρεις εφέτες της Νέας Ορλεάνης έκριναν ότι η υποχρέωση εμβολιασμού «υπερβαίνει κατά πολύ» τις αρμοδιότητες της […]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέλει να εξαλείψει τη μηνιγγίτιδα έως το 2030

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 19:22 από news_room Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκάλυψε σήμερα την πρώτη παγκόσμια στρατηγική κατά της μηνιγγίτιδας, με σκοπό την εξάλειψη έως το 2030 των επιδημιών της βακτηριακής μηνιγγίτιδας που σκοτώνουν περίπου 250.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στον κόσμο. Προκειμένου να το επιτύχει, ο […]

Pin It on Pinterest