15 °C Athens, GR
07/12/2022

Τελευταια Νέα
Πυρετώδεις οι διεργασίες ενόψει Αρχιεπισκοπικών – Την Δευτέρα οι εκλογικοί προκαταρκτικοί κατάλογοι σε ενορίες & κοινότητες Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Κυρηνείας Χρυσόστομος: «Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των ανθρώπων μας, ιδιαιτέρως των προσφύγων και εκτοπισμένων» Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Πολυέκθεσης: «Μικράς Ασίας Ενθυμήματα και Κειμήλια» Οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που συνθέτουν ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Άννης και Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Καμπανάκι Πάφου Γεώργιου: «Να γίνουν αδιάβλητες οι εκλογές και με κλίμα ήπιο γιατί την επομένη όλοι θα συνεργαστούμε» Πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στο Λιμάνι του Πειραιά (Φωτορεπορτάζ) Αλέξης Τσίπρας από την Καστοριά για την ακρίβεια: «Η αδικία έχει γίνει Νόμος» Επιτυχής ήταν η εγχείρηση που υπεβλήθη ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο, Γεράσιμος Με τον Πρόεδρο της Βουλής της Μάλτας Angelo Farrugia συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στη Μάλτα

Χρηματιστήρια Ελβετίας & Κύπρου: Διπλή Εισαγωγή των Euro Medium Term Notes της Κυπριακής Δημοκρατίας στο XAK

Χρηματιστήρια Ελβετίας & Κύπρου: Διπλή Εισαγωγή των Euro Medium Term Notes της Κυπριακής Δημοκρατίας στο XAK

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 2 / 2022 , 3:48 από news_room

Χρηματιστήρια Ελβετίας & Κύπρου: Διπλή Εισαγωγή των Euro Medium Term Notes της Κυπριακής Δημοκρατίας στο XAK

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Χρηματιστήριο της Ελβετίας (SIX Swiss Exchange) και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ανακοίνωσαν σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2022, την επιτυχή δημιουργία της μετασυναλλακτικής υποδομής που απαιτείται για την υλοποίηση της παράλληλης εισαγωγής των Euro Medium Term Notes (EMTN) της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Το SIX έχει αναπτύξει μια μετασυναλλακτική λύση που δίνει τη δυνατότητα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου να λειτουργεί ως Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης, διακανονισμού και εξυπηρέτησης για τα EMTN.

Η συνεργασία αυτή θα παρέχει περαιτέρω ρευστότητα στα χρηματοδοτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα αποτελέσει τη βάση για κοινά έργα καινοτομίας στο μέλλον.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης σχολίασε: «Η παροχή νέων εργαλείων ρευστότητας για τα χρηματοδοτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης του δημόσιου χρέους με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ήταν πάντοτε υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών χαιρετίζει την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του SIX και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η οποία θα προσφέρει μια επιπρόσθετη επιλογή για τους Κύπριους επενδυτές να επενδύσουν και να συναλλάσσονται στις διεθνείς εκδόσεις ομολόγων της Δημοκρατίας και θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις υπηρεσίες που παρέχει το ΧΑΚ. Μια πρόσθετη προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών είναι η μετατροπή των υποδομών της κεφαλαιαγοράς σε ένα καινοτόμο καταλύτη ώστε να ενισχυθούν η οικονομική ανάπτυξη και τα κοινωνικά οφέλη για την Κύπρο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της δημιουργίας μιας καινοτόμου παραδοσιακής και ψηφιακής υποδομής χρηματοοικονομικών αγορών στην Κύπρο».

Ο κ. Thomas Zeeb, Παγκόσμιος Επικεφαλής Χρηματιστηρίων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του SIX σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για την παροχή των υποδομών που απαιτούνται για την υλοποίηση της παράλληλης εισαγωγής των EMTN της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών και την ενίσχυση της θέσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Επιπλέον, προσδοκούμε στη συνέχιση της συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για το κοινό όραμα της εφαρμογής καινοτόμων λύσεων για τη βελτιστοποίηση των θεμελιωδών επιδόσεων, τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης και τη δημιουργία πρόσθετης κοινής αξίας».

Ο κ. Javier Hernani, Επικεφαλής των Μετασυναλλακτικών Υπηρεσιών (Securities Services) και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του SIX, πρόσθεσε: «Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου υποδομής αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω εξέλιξη της συνεργασίας μας. Η συνδεσιμότητα και η κλίμακα μας σε όλες τις παγκόσμιες αγορές, το ενισχυμένο μοντέλο εξυπηρέτησης αξιών με την ικανότητα σχεδιασμού και εφαρμογής εξατομικευμένων λύσεων όπως αυτή που έχουμε επεξεργαστεί με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου για την υλοποίηση της παράλληλης εισαγωγής, αποδεικνύουν την ικανότητά μας να παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις για τους πελάτες που είναι υποδομές αγοράς. Δεδομένης της ισχυρής θέσης μας στην παγκόσμια μετασυναλλακτική αλυσίδα, πιστεύουμε ότι αυτή η νέα συνεργασία θα αυξήσει την κοινή αξία και θα στηρίξει το αναπτυξιακό σχέδιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ως μια εδραιωμένη ισχυρή υποδομή στην περιοχή».

Ο κ. Μαρίνος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σχολίασε: «Θεωρούμε τη δημιουργία των υπηρεσιών υποδομής για την παράλληλη εισαγωγή των EMTN της Δημοκρατίας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ως ένα σημαντικό βήμα προς την αξιοποίηση της παγκόσμιας τεχνογνωσίας του SIX στην εξυπηρέτηση αρχικά των κρατικών χρεογράφων και σε μεταγενέστερο στάδιο των άλλων αξιών, αποκτώντας εις βάθος τεχνογνωσία και αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα υποδομής για παροχή διεθνών υπηρεσιών, εδραιώνοντας έτσι τη θέση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ολόκληρη την περιφέρεια. Είμαστε ευτυχής να συνεργαστούμε με έναν αξιόπιστο εταίρο και να επωφεληθούμε από την παγκόσμια εμβέλεια του και την αξιοπιστία της καινοτομίας του, η οποία είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη ενός σημαντικού περιφερειακού κόμβου».

SIX:

Ο Όμιλος SIX λειτουργεί και αναπτύσσει υπηρεσίες υποδομής για τα Ελβετικά και Ισπανικά Χρηματιστήρια, για τις Μετασυναλλακτικές Υπηρεσίες, τις Τραπεζικές Υπηρεσίες και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας, της ποιότητας και της καινοτόμου ικανότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα των ελβετικών και ισπανικών χρηματοπιστωτικών κέντρων. Επιπλέον, η SIX σχεδιάζει και εφαρμόζει εξατομικευμένες λύσεις για υποδομές αγοράς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ανήκει στους χρήστες της (121 τράπεζες). Με δυναμικό περίπου 3.500 εργαζομένων και παρουσία σε 20 χώρες, το 2020 είχε λειτουργικά έσοδα ύψους 1,38 δισεκατομμυρίων CHF και καθαρά κέρδη του Ομίλου ύψους 439,6 εκατομμυρίων CHF.

Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου:

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) είναι ο διαχειριστής της Ρυθμιζόμενης Αγοράς και του ΠΜΔ (Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης) Αγοράς στην Κύπρο, στο πλαίσιο του MIFID. Έχει επίσης την ευθύνη να λειτουργεί το Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών της Κύπρου και ένα σύστημα διακανονισμού αξιογράφων το οποίο είναι αποδεκτό για τις πιστοδοτικές πράξεις του Ευρωσυστήματος. Επί του παρόντος, το Δημόσιο Χρέος που εκδίδεται αποκλειστικά στην Κύπρο (Κρατικά Ονομαστικά Χρεόγραφα Αναπτύξεως και Γραμμάτια Δημοσίου) είναι εισηγμένο στην Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑΚ και είναι καταχωρημένο στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών της Κύπρου. Το ΧΑΚ έχει 32 τοπικά και εξ αποστάσεως Μέλη και Συμμετέχοντες στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του (συμπεριλαμβανομένων των Θεματοφυλακών Τραπεζών). Το ΧΑΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Πηγή: ΓΤ&Π

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Γιορτή του Σινεμά - Στις 27 Οκτωβρίου, σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα Σινεμά, σε όλες τις ταινίες, εισιτήριο 2€

Η Γιορτή του Σινεμά – Στις 27 Οκτωβρίου, σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα Σινεμά, σε όλες τις ταινίες, εισιτήριο 2€

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 10 / 2022 , 5:25 από news_room Η Γιορτή του Σινεμά – Στις 27 Οκτωβρίου, σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα Σινεμά, σε όλες τις ταινίες, εισιτήριο 2€ Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, πες ναι στο σινεμά! Τιμή εισιτηρίου: 2€ σε όλες τις αίθουσες σε όλες τις […]

Ο Εορτασμός του Γενέθλιου της Παναγίας Θεοτόκου στη Βόρεια Εύβοια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2021, κατα το οποίο η Εκκλησία μας πανηγύριζε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, πολλοί Ι. Ναοί της Θεοτόκου ετίμησαν αξιοχρέως τη μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή. Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό […]

Pin It on Pinterest