4 °C Athens, GR
27/01/2022

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 21:02 από news_room

 Μέσα σε ένα κλίμα πνευματικής χαράς, κατανύξεως και ιδιαίτερης συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής, 2ας  Ιανουαρίου 2022, την χειροτονία στο βαθμό του πρεσβυτέρου του Οσιολογιωτάτου π. Ιουστίνου Λαλαγιάννη, Αδελφού της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου.

Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανασίου Παπαδόπουλου καθώς και  της μοναστικής αδελφότητας της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου.

Διαβάστε επίσης: Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου

Ο χειροτονηθείς π. Ιουστίνος στον  μεστό θεολογικό λόγο του μετέφερε μέσα από τα πατερικά έργα την σημασία και την σπουδαιότητα του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, στο οποίο  διά των χειρών του Επισκόπου μεταδίδεται η θεία Χάρη στον χειροτονούμενο, γεγονός που έχει την απαρχή του στο σωτήριο έργο του Κυρίου μας  και στο γεγονός της Πεντηκοστής: «Η Ιερωσύνη είναι το ιερό μυστήριο, κατά το οποίο το Άγιον Πνεύμα δια της προσευχής και της χειροθεσίας από τον Επίσκοπο, κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, δίδει κανονικώς σε συγκεκριμένο πρόσωπο το δικαίωμα της τελέσεως των ιερών μυστηρίων και της διαποιμάνσεως στην πίστη και στην ευλάβεια του ποιμνίου του Χριστού». Αναπέμποντας, δε,  τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο και το σώμα της Εκκλησίας κατέληξε: «Μέσα σε αυτόν τον ποταμό της θείας χάριτος, που ξεκινά από την πλευρά του Κυρίου μας και περνά μέσα από τους Αποστόλους, τους Πατέρες της Εκκλησίας, τους προκατόχους Σας και    τώρα από Σας … θα σκύψει ο πιστός για να ξεδιψάσει την ψυχή του».

Ο Σεβασμιώτατος, με πατρική αγάπη, στην προσφώνησή του επαίνεσε την ολοκληρωτική αφοσίωση του νεοχειροτονηθέντος στην μοναχική ζωή και στην Τοπική Εκκλησία και λαμβάνοντας αφορμή από την φράση της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας: «Αρχή του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού» υπογράμμισε ότι κατά την νέα ιερατική του πορεία θα πρέπει να ακολουθεί και να στηρίζεται στο  ιερό Ευαγγέλιο και την ενδελεχή μελέτη  των κειμένων της Αγίας Γραφής.

 Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τον προτρεπτικό του λόγο τόνισε ότι αρχή και τέλος της ιερατικής του πορείας θα πρέπει να είναι η Αγία Τράπεζα, η  συνεχής τέλεση της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας, μέσα από την οποία ο ιερέας αντλεί διά της χάριτος του Θεού δύναμη στο ποιμαντικό του έργο και ταυτόχρονα  ο ίδιος γίνεται σκεύος της χάριτος του Θεού, κατά την προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον Τιμόθεο: «έργον ποίησον ευαγγελιστού, την διακονίαν σου πληροφόρησον».    ( Β΄  Τιμ. Δ΄, 5-8 ).

Τέλος τον συνεχάρη διά την φλόγα του προς την μάθηση και την μελέτη των Πατερικών κειμένων και του συνέστησε να μην παύσει ποτέ μελετών και σπουδάζων, διότι αυτά αποτελούν το αρραγές  θεμέλιο της πίστεώς μας, αλλά και της πνευματικής ζωής του κάθε ανθρώπου!

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Δυτική Ιερουσαλήμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 0:35 από news_room Τήν Κυριακήν μετά τήν Ὕψωσιν, 20ήν Σεπτεμβρίου/3ην Ὀκτωβρίου 2021, ἑωρτάσθη ἡ ἑορτή τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τήν Ἱεράν Μονήν τοῦ Σταυροῦ, τήν κειμένην εἰς τήν Δυτικήν Ἱερουσαλήμ πλησίον τῆς Ἑβραϊκῆς Βουλῆς. Ἐνταῦθα κατά τήν τάξιν τῆς Ἐκκλησίας Ἱεροσολύμων ἑορτάζεται […]

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 5:25 από news_room Συνολικά 70 νέες παραγωγές θα παρουσιαστούν σε περισσότερες από 140 παραστάσεις, συναυλίες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που το φετινό καλοκαίρι λειτουργεί για […]

Pin It on Pinterest