5 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Χαιρετισμός στο προσωπικό της Ι.Α.Α. και κοπή Βασιλόπιτας από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Hudson West Kitchen

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 22:15 από news_room

Την κοπή της Βασιλόπιτας τέλεσε ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος σήμερα 4 Ιανουαρίου 2022 στο Hudson West Kitchen. Ο σεβασμιὠτατος κ. Ελπιδοφόρος στο μήνυμα του προς τον Πρωτοσύγκελο και το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής σημείωσε:

Αγαπητοί εν Χριστώ συνάδελφοι, αδελφοί και αδελφές,

Επιτρέψτε μου, καταρχάς, να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες μας – την υπέροχη Οικογένεια Λιβανού – που μας έδειξαν τη θρυλική φιλοξενία τους εδώ στο Hudson West Kitchen. Η γενναιοδωρία και το καλωσόρισμά τους κάνουν αυτή τη νέα χρονιά του 2022 να αισθάνεται ακόμα πιο δυνατή. Και για αυτό θα ήθελα να τους εκφράσω τη συλλογική ευγνωμοσύνη όλων μας.

Αγαπημένοι μου Φίλοι,

Γιορτάζουμε αυτό το νέο έτος του 2022 με ελπίδα, αλλά και με σύνεση, καθώς διανύουμε ακόμη τον τρίτο χρόνο της πανδημίας. Θα περάσουμε επίσης τους επόμενους μήνες σε μια πρόθυμη προετοιμασία για το Κληρικολαϊκό Συνέδριο του Ιουλίου, που θα εορτάσει την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας – της Πρωτοκαθεδρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ακόμη και καθώς προετοιμαζόμαστε για το Συνέδριο, θα υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες να παρακολουθήσουμε την εκατοστή επέτειο της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Πράγματι, η πρόσφατη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά ξεκίνησε τον εορτασμό μας και ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος για όλους σας, καθώς υπήρχαν πολλές δύσκολες προκλήσεις να ξεπεραστούν.

Πιστεύω ότι η επιτυχία της Αποστολικής επίσκεψης του Πατριάρχη μας είναι ένα σημάδι για όλους μας – ότι μπορούμε, και θα έχουμε, μεγάλη επιτυχία στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας της Επαρχίας του Θρόνου μας. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν το κάνουμε για εμάς, αλλά για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνορθόδοξους πιστούς από ακτή σε ακτή.

Στο ορόσημο των εκατό ετών μας, έχουμε τώρα μια πολύ πιο ποικιλόμορφη Αρχιεπισκοπή από ό,τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ το 1922. Η Ομογένεια έχει αφομοιωθεί περισσότερο από επιτυχώς στο σπουδαίο αμερικανικό τοπίο. Έχουμε βοηθήσει ακόμη και να το αλλάξουμε! Και αυτό είναι πιο εμφανές, φυσικά, στον Εθνικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero – το επίκεντρο της παγκόσμιας ιστορίας στην αυγή της τρίτης χιλιετίας.

Το Ιερό του Αγίου Νικολάου αποτελεί σύμβολο για όλες τις πρωτοβουλίες και τις διακονίες της Αρχιεπισκοπής. Περικλείει την παρουσία μας εδώ στην Αμερική — μια παρουσία που είναι πλούσια με πανύψηλες μορφές όπως οι Αρχιεπίσκοποι Ιάκωβος, Μιχαήλ και Αθηναγόρας.

Δεν είναι όμως μόνο οι ιεράρχες μας. Υπήρχαν και κληρικοί, όπως οι πατέρες Γεώργιος Μπακόπουλος, Λεωνίδας Κόντος, Γεώργιος Παππαδέας, Ευαγόρας Κωνσταντίνδης, Γεώργιος Καλπαξής, Αντώνης Κόνιαρης και Δημήτριος Κωνσταντέλος – για να αναφέρουμε μόνο μερικούς από τους πανύψηλους ιερείς που υπηρέτησαν αυτή την Αρχιεπισκοπή και πήγαν στην αιώνια ανάπαυσή τους στην ο Κύριος.

Και τι γίνεται με τους λαϊκούς και λαϊκούς όπως: η Κάθριν Παππά, η Άντι Αθήνα, η Μπεατρίς Μαρκς, ο Τζορτζ Τσίμπλες, ο Μάικλ Τζάχαρις και όλο το πλήθος των αφοσιωμένων Χριστιανών που έχτισαν την Εκκλησία στην Αμερική;

Αν αναφέρω όλους αυτούς τους άξιους –ζωντανούς και νεκρούς– δεν θα είχαμε ποτέ χρόνο για τη Βασιλόπιτα, πόσο μάλλον για το ευγενικό μας γεύμα. Ως Εκκλησία, έχουμε πραγματικά ευλογηθεί με εξαιρετικούς ανθρώπους και ευσεβείς Ορθόδοξους Χριστιανούς, των οποίων η πίστη εκδηλώθηκε ζωηρά με τα έργα και τις πράξεις τους.

Ως εκ τούτου, κλείνοντας τις παρατηρήσεις μου, συγχαίρω τον καθένα από εσάς. Με τη διακονία σας στην Αρχιεπισκοπή, ενώνεστε με αυτό το αμέτρητο πλήθος πραγματικά άξιων συντρόφων. Οι θυσιαστικές προσπάθειές σας από την αρχή της πανδημίας και η προσφορά σας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή μας που φτάνει πολύ πέρα ​​από αυτήν, εκτιμώνται βαθύτατα.

Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο και μακρόπνοο, γιατί στεκόμαστε στους ώμους όλων όσων ήρθαν πριν από εμάς. Και θα τιμήσουμε τη μνήμη τους και τα μοναδικά τους επιτεύγματα τα τελευταία εκατό χρόνια χτίζοντας πάνω τους για τα επόμενα εκατό.

Προσφέροντας αυτή τη Βασιλόπιτα σήμερα, το κάνουμε γνωρίζοντας πόσο τυχεροί είμαστε ως Εκκλησία και ως κοινότητα πιστών. Δεν είναι μόνο το άτομο που λαμβάνει το νόμισμα. Ποιός  ευλογείται. Ευλογημένοι είμαστε όλοι.

Και έτσι, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ας χαρίσει σε όλους μας ένα ευλογημένο, χαρούμενο, υγιές το Νέο Έτος  2022, την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας και ακόμη ένα έτος της Χάριτος του Κυρίου μας.

Αμήν.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

δις αδολο γαλα adologala adologala.gr

Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούλιο – Ακρόαση τον Αύγουστο για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας – Οι Αποφάσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 7 / 2021 , 1:51 από news_room Συνήλθε την Τετάρτη 14 και χθές Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην οποία ελήφθησαν οι εξής […]

«IMAGINAIRY» Η νέα digital έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 12 / 2021 , 21:58 από news_room «IMAGINAIRY» Η νέα digital έκθεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από το Athens Digital Arts Festival Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με το Athens Digital Arts Festival (ADAF) και προσκαλεί τους επιβάτες να βιώσουν μια διαφορετική καλλιτεχνική […]

Pin It on Pinterest