28 °C Athens, GR
22/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Ηράκλειο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 81η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ευγένιου Εκδήλωση του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με θέμα «Οι δημοσιογράφοι στον πόλεμο» Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός Με λαμπρότητα τιμά & εορτάζει η Νέα Σμύρνη την πολιούχο της Αγία Φωτεινή – Adologala.gr Ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος Ι.Μ. Καστορίας: Από την Κυριακή του Παραλύτου έως το Σάββατο προς της Σαμαρείτιδος Το ΥΠΠΟΑ απαντά στην ανάκληση της δωρεάς του ΙΣΝ για την ανάδειξη των ευρημάτων στο Φαληρικό Δέλτα Μπάιντεν και Γιουν δεσμεύονται να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε απειλές της Βόρειας Κορέας Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη Στις 22 Μαϊου 2022 η πρώτη ιερά πανήγυρη του Αγίου Ευμενίου του νέου – Ανακοίνωση της Ι.Α.Κ.

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Υπουργός Μεταφορών, Υπουργός Υγεία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:49 από news_room

Υπογράφτηκε σήμερα Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία. Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης και, εκ μέρους του Ανάδοχου Εργολάβου, εταιρείας Cyfield Construction Limited, η Γενική Διευθύντρια κα Δέσποινα Χρυσοχού.

Το Έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση και η αξία της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €12.013.050 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι μελέτες και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 24 μηνών, ενώ ο Ανάδοχος Εργολάβος θα έχει πρόσθετα την ευθύνη για τη 12ετή συντήρηση του Έργου. Πόσο ύψους €6.8 εκ. θα αντληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της περιόδου 2021-2025 που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον συντονισμό για την υλοποίηση του Έργου έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η παρακολούθησή του θα γίνεται από ομάδα Λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το Έργο, οι εγκαταστάσεις του οποίου θα έχουν συνολικό εμβαδόν 4500 m², περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Θαλάμους Οξέων Περιστατικών 50 κλινών, με κλινική ECT και χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού,
Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων 18 κλινών με χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, γυμναστήριο, αίθουσα εκπαίδευσης εργαζομένων και χώρους πολλαπλών χρήσεων εργοθεραπείας, Εξωτερικές εργασίες και τοπιοτέχνηση, Ηλεκτρολογικές, Ηλεκτρονικές και Μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που αφορούν τόσο τα κυρίως κτίρια όσο και τους εξωτερικούς χώρους, Κατεδάφιση υφιστάμενων θαλάμων / βιολογικού σταθμού και σχετική εξυγίανση χώρων.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επεσήμανε ότι «η σημερινή υπογραφή του Συμβουλίου έρχεται να υλοποιήσει ακόμα μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες υποδομές για την αποκατάσταση και την επανένταξη των ψυχικά πασχόντων, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, στη βάση των συστάσεων της σύγχρονης ψυχιατρικής νοσηλείας».

Πρόσθεσε πως στην ανάπτυξη του Έργου λήφθηκαν υπόψη όλες οι πρόνοιες, ώστε οι υποδομές του να είναι υψηλών προδιαγραφών, διασφαλίζοντας ότι το κτίριο θα είναι ενεργειακής κατηγορίας Α με χαμηλά λειτουργικά κόστη και υψηλού επιπέδου συνθήκες διαβίωσης για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως «η ψυχική υγεία και οι υποδομές στήριξής της αποτελούν βασικό πυλώνα της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Για μας, η παροχή ποιοτικής φροντίδας για την ψυχική υγεία, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει φέρει μαζί της ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα, αποτελεί προτεραιότητα. Με την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου, θα βρισκόμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών για θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών νόσων και εξαρτήσεων».

Υπουργός Μεταφορών, Υπουργός Υγεία

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αττική : Οι παραλίες έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο με ασφάλεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 5 / 2021 , 11:37 από news_room Η αναζήτηση μιας παραλίας αναμένεται να είναι το ζητούμενο αυτό το σαββατοκύριακο για τους κατοίκους της Αττικής. Οι ελεύθερες παραλίες ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πόλος έλξης, οι οργανωμένες ανοίγουν κι αυτές σήμερα και αμφότερες αναμένεται να γεμίσουν από […]

Εξήντα χρόνια μετά την επιβολή του, το εμπάργκο των ΗΠΑ εις βάρος της Κούβας παραμένει σε ισχύ

Εξήντα χρόνια μετά την επιβολή του, το εμπάργκο των ΗΠΑ εις βάρος της Κούβας παραμένει σε ισχύ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 2 / 2022 , 17:27 από news_room Σε ισχύ εδώ και 60 χρόνια το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα έχει γίνει ενδημικό, μια πραγματικότητα στην οποία οι κάτοικοι της χώρας έχουν προσαρμοστεί χωρίς να ελπίζουν ότι πρόκειται σύντομα να αρθεί ή να χαλαρώσει. Η επιβολή του εμπάργκο […]

Pin It on Pinterest