15 °C Athens, GR
07/12/2022

Τελευταια Νέα
Πυρετώδεις οι διεργασίες ενόψει Αρχιεπισκοπικών – Την Δευτέρα οι εκλογικοί προκαταρκτικοί κατάλογοι σε ενορίες & κοινότητες Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Κυρηνείας Χρυσόστομος: «Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των ανθρώπων μας, ιδιαιτέρως των προσφύγων και εκτοπισμένων» Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Πολυέκθεσης: «Μικράς Ασίας Ενθυμήματα και Κειμήλια» Οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που συνθέτουν ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίας Άννης και Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Καμπανάκι Πάφου Γεώργιου: «Να γίνουν αδιάβλητες οι εκλογές και με κλίμα ήπιο γιατί την επομένη όλοι θα συνεργαστούμε» Πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στο Λιμάνι του Πειραιά (Φωτορεπορτάζ) Αλέξης Τσίπρας από την Καστοριά για την ακρίβεια: «Η αδικία έχει γίνει Νόμος» Επιτυχής ήταν η εγχείρηση που υπεβλήθη ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο, Γεράσιμος Με τον Πρόεδρο της Βουλής της Μάλτας Angelo Farrugia συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στη Μάλτα

Υπογράφηκε το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας

Υπουργός Μεταφορών, Υπουργός Υγεία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:49 από news_room

Υπογράφτηκε σήμερα Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, το Συμβόλαιο για την Ανέγερση της Α’ Φάσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Λευκωσία. Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Αντώνης Κουτσούλλης και, εκ μέρους του Ανάδοχου Εργολάβου, εταιρείας Cyfield Construction Limited, η Γενική Διευθύντρια κα Δέσποινα Χρυσοχού.

Το Έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση και η αξία της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των €12.013.050 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι μελέτες και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 24 μηνών, ενώ ο Ανάδοχος Εργολάβος θα έχει πρόσθετα την ευθύνη για τη 12ετή συντήρηση του Έργου. Πόσο ύψους €6.8 εκ. θα αντληθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της περιόδου 2021-2025 που εξαγγέλθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον συντονισμό για την υλοποίηση του Έργου έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η παρακολούθησή του θα γίνεται από ομάδα Λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το Έργο, οι εγκαταστάσεις του οποίου θα έχουν συνολικό εμβαδόν 4500 m², περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Θαλάμους Οξέων Περιστατικών 50 κλινών, με κλινική ECT και χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού,
Θεραπευτική Μονάδα Εξαρτημένων Ατόμων 18 κλινών με χώρους νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, γυμναστήριο, αίθουσα εκπαίδευσης εργαζομένων και χώρους πολλαπλών χρήσεων εργοθεραπείας, Εξωτερικές εργασίες και τοπιοτέχνηση, Ηλεκτρολογικές, Ηλεκτρονικές και Μηχανολογικές εγκαταστάσεις, που αφορούν τόσο τα κυρίως κτίρια όσο και τους εξωτερικούς χώρους, Κατεδάφιση υφιστάμενων θαλάμων / βιολογικού σταθμού και σχετική εξυγίανση χώρων.

Μιλώντας στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επεσήμανε ότι «η σημερινή υπογραφή του Συμβουλίου έρχεται να υλοποιήσει ακόμα μια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες υποδομές για την αποκατάσταση και την επανένταξη των ψυχικά πασχόντων, με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, στη βάση των συστάσεων της σύγχρονης ψυχιατρικής νοσηλείας».

Πρόσθεσε πως στην ανάπτυξη του Έργου λήφθηκαν υπόψη όλες οι πρόνοιες, ώστε οι υποδομές του να είναι υψηλών προδιαγραφών, διασφαλίζοντας ότι το κτίριο θα είναι ενεργειακής κατηγορίας Α με χαμηλά λειτουργικά κόστη και υψηλού επιπέδου συνθήκες διαβίωσης για τους νοσηλευόμενους και το προσωπικό.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως «η ψυχική υγεία και οι υποδομές στήριξής της αποτελούν βασικό πυλώνα της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Για μας, η παροχή ποιοτικής φροντίδας για την ψυχική υγεία, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει φέρει μαζί της ιδιαίτερες προκλήσεις στον τομέα, αποτελεί προτεραιότητα. Με την υλοποίηση του τόσο σημαντικού αυτού έργου, θα βρισκόμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών για θεραπευτική αντιμετώπιση ψυχικών νόσων και εξαρτήσεων».

Υπουργός Μεταφορών, Υπουργός Υγεία

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ποιμαντική Περιοδεία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 1 / 2021 , 1:57 από news_room Κυριακή μετά των Φώτων” και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος έκρινε σκόπιμο να επισκεφθεί κάποιες από τις ενορίες της Μητροπόλεώς μας για να βρεθεί κοντά στους κληρικούς του, ώστε να τους συγχαρεί για την αφοσίωση με […]

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 57 επιχειρήσεις σε Ροδόπη και Ξάνθη με 6,8 εκ. € από το πρόγραμμα LEADER

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 1:50 από news_room Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει στην Αναπτυξιακή Ροδόπης 6.860.210 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την ενίσχυση 57 ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης, με […]

Pin It on Pinterest