13 °C Athens, GR
03/12/2022

Τελευταια Νέα
Πυρετώδεις οι διεργασίες ενόψει Αρχιεπισκοπικών – Την Δευτέρα οι εκλογικοί προκαταρκτικοί κατάλογοι σε ενορίες & κοινότητες Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη Αθήνα: Η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφίες) Νέα Υόρκη: Ο ανεπανάληπτος χριστουγεννιάτικος στολισμός του Dyker Heights (Φωτογραφίες) Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Ο πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Μπρούκλιν Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Αλ. Τσίπρας – Κιλκίς: Η αισχροκέρδεια στην χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη, είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη Η Τουρκία ενισχύει το κατασταλτικό «οπλοστάσιο» της κατά του Τύπου Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην αποκατάσταση του σπιτιού της Μαρίας Κάλλας Μητροπολίτης Ταμασού: «Απαράδεκτη η διακοπή κύησης» Υπόσχεση Μητροπολίτη Πάφου ότι θα διατηρήσει την παράδοση της εκκλησίας Αφρός & Νέκταρ Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι στο Ωδείο Αθηνών Ερώτημα Εμμανουήλ Φράγκου στην ΕΕ για την Γενοκτονία των Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Η εορτή της Παναγίας της Γερόντισσας & του Αγίου Πορφυρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος Η Honda αποκαλύπτει την επόμενη γενιά τεχνολογιών του Honda SENSING 360 και του Honda SENSING Elite

Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης

Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 1 / 2022 , 23:04 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, τον κ. Αντώνη Κουντούρη Αντιπρόεδρο και κ. Πάρη Αναστασίου  που εκπροσωπούσαν τον Πρόεδρο της ΟΕΒ, τον κ. Σπύρο Σπύρου Διευθυντή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ κ. Παναγιώτη Λυσάνδρου, με αντικείμενο τα προγράμματα σπουδών στη Μέση Εκπαίδευση σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες και τις συνθήκες απασχόλησης στην αγορά εργασίας, όπως και τις ανάγκες επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτέθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις για αλλαγές στην οργάνωση των προγραμμάτων σπουδών σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές που γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν σκέψεις και εισηγήσεις, ενώ ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εξετάζονται εισηγήσεις που ήδη κατατέθηκαν και ζήτησε να κατατεθούν γραπτώς και πρόσθετες εισηγήσεις σχετικά με τις τάσεις και τις ανάγκες στον χώρο της απασχόλησης, λόγω και του ότι εξετάζονται σκέψεις και σχεδιασμοί αυτή την περίοδο για την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων σπουδών. Έγινε επίσης συζήτηση για τη διερεύνηση περιθωρίων για να δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στη διάρκεια των σπουδών.

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανάπτυξη των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ). Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε για την κατασκευή του κεντρικού κτηρίου που προορίζεται να στεγάσει το σύστημα των ΜΙΕΕΚ στη Λεμεσό και το οποίο σύντομα θα αποπερατωθεί και ενημέρωσε για τον σχεδιασμό περαιτέρω ανάπτυξης και διεύρυνσης των ΜΙΕΕΚ που αποτελεί στόχο προτεραιότητας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να ενισχυθεί η επαγγελματική διάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα και να διαμορφωθούν αναλόγως προγράμματα σπουδών που να δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στον σημερινό κόσμο και σύμφωνα με τις τάσεις για το μέλλον. Όπως κοινή θέση ήταν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα από τη λειτουργία των ΜΙΕΕΚ. Καθολική ήταν επίσης και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό και οι ψηφιακές δεξιότητες, τόσο «οριζόντια» σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, όσο και μέσα από ειδικά προγράμματα και ειδικεύσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ και ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής  Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων και Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 6 / 1 / 2022 , 19:31 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 23ης Δεκεμβρίου / 5ης Ἰανουαρίου 2022 μετά τήν ἀκολουθίαν τοῦ Ἑσπερινοῦ, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Ἱερόν Ναόν  τῶν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης τῆς Ἁγιοταφιτικῆς Ἀδελφότητος τό Ἱερόν Εὐχέλαιον ὡς προετοιμασία διά τήν συμμετοχήν εἰς τήν Δεσποτικήν ἑορτήν […]

Υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Καλαφάτης Τα παιδιά μας είναι οι σκυταλοδρόμοι της πορείας του Γένους σε ένα καλύτερο αύριο (2)

Στ. Καλαφάτης: «Τα παιδιά μας είναι οι σκυταλοδρόμοι της πορείας του Γένους σε ένα καλύτερο αύριο»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 10 / 2022 , 14:03 από news_room Στη Μαθητική Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης, παρέστη σήμερα, ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Σε δήλωσή του, […]

Pin It on Pinterest