24 °C Athens, GR
23/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο Επέστρεψε ο κόσμος στης Εκκλησίες; – Adologala.gr Την ανάπτυξη της Δημοτικής Αστυνομίας συμφώνησαν ΥΠΕΣ & Δήμαρχος Αθηναίων – Adologala.gr To Workshop «Μαζί στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» φιλοξένησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Adologala.gr Αρχιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ – Adologala.gr Αυστραλίας Μακάριος σε νέο Διάκονο: «Να πείσεις τους ανθρώπους ότι πρέπει να χαίρονται» O νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Βλάχ Σαράι: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον ερειπωμένο Ναό της Παναγίας Παραμυθίας Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Ο Υπουργός Άμυνας εγκαινίασε τα νέα εστιατόρια και την αίθουσα ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης

Σύσκεψη για τα προγράμματα σπουδών Μέσης Εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον χώρο της απασχόλησης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 1 / 2022 , 23:04 από news_room

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, τον κ. Αντώνη Κουντούρη Αντιπρόεδρο και κ. Πάρη Αναστασίου  που εκπροσωπούσαν τον Πρόεδρο της ΟΕΒ, τον κ. Σπύρο Σπύρου Διευθυντή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ κ. Παναγιώτη Λυσάνδρου, με αντικείμενο τα προγράμματα σπουδών στη Μέση Εκπαίδευση σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες και τις συνθήκες απασχόλησης στην αγορά εργασίας, όπως και τις ανάγκες επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτέθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις για αλλαγές στην οργάνωση των προγραμμάτων σπουδών σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές που γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν σκέψεις και εισηγήσεις, ενώ ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εξετάζονται εισηγήσεις που ήδη κατατέθηκαν και ζήτησε να κατατεθούν γραπτώς και πρόσθετες εισηγήσεις σχετικά με τις τάσεις και τις ανάγκες στον χώρο της απασχόλησης, λόγω και του ότι εξετάζονται σκέψεις και σχεδιασμοί αυτή την περίοδο για την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων σπουδών. Έγινε επίσης συζήτηση για τη διερεύνηση περιθωρίων για να δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στη διάρκεια των σπουδών.

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανάπτυξη των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ). Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε για την κατασκευή του κεντρικού κτηρίου που προορίζεται να στεγάσει το σύστημα των ΜΙΕΕΚ στη Λεμεσό και το οποίο σύντομα θα αποπερατωθεί και ενημέρωσε για τον σχεδιασμό περαιτέρω ανάπτυξης και διεύρυνσης των ΜΙΕΕΚ που αποτελεί στόχο προτεραιότητας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να ενισχυθεί η επαγγελματική διάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα και να διαμορφωθούν αναλόγως προγράμματα σπουδών που να δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στον σημερινό κόσμο και σύμφωνα με τις τάσεις για το μέλλον. Όπως κοινή θέση ήταν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα από τη λειτουργία των ΜΙΕΕΚ. Καθολική ήταν επίσης και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό και οι ψηφιακές δεξιότητες, τόσο «οριζόντια» σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, όσο και μέσα από ειδικά προγράμματα και ειδικεύσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ και ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής  Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον νομό Βοιωτίας

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον νομό Βοιωτίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 1 / 2022 , 10:41 από news_room Στο νομό Βοιωτίας βρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από μέλη της Οργάνωσης, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε όλη την ελληνική επικράτεια με στόχο τη συνεχή επαφή με […]

Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Πρέσβη Luca Attanasio που σκοτώθηκε στο Κογκό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 2 / 2021 , 14:36 από news_room Συλλυπητήρια επιστολή του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Πρέσβη Luca Attanasio – Σκοτώθηκε σε Ένοπλη επίθεση στο Κογκό Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στο διαδικτυακό βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε από […]

Pin It on Pinterest