12 °C Athens, GR
30/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν την Τουρκία από μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία Νέα παράσταση «Ταξίδι στον Γαλαξία» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τις 7 Δεκεμβρίου Ο Εσπερινός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Γηροκομείο των Αθηνών (Φωτορεπορτάζ) Εκλογή τριών Βοηθών Επισκόπων στο Φανάρι – Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Νοέμβριο Ομιλία π. Ευάγγελου Παπανικολάου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας προς κληρικούς Αδελαΐδος: «Παρακαλώ να πορευθούμε με αγάπη και ενότητα» Συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή» παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος Ποιμαντορικό Σαββατοκύριακο του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου Περικόσμηση του Έλληνος Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στην παράσταση «ο Καστανάς» του Θεατρικού Εργαστηρίου Καμεράνο

Συμμετοχή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC)

Συμμετοχή Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 2 / 2022 , 3:48 από news_room

Την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συμμετείχε στην έκτακτη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΕΔ) των Κρατών Μελών (ΚΜ) η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι ΑΕΔ των ΚΜ, ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του διαλόγου και τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του θεσμικού κειμένου της Στρατηγικής Πυξίδας (Strategic Compass – ΣΠ), ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων επί της διαδικασίας βελτίωσης των δυνατοτήτων Ταχείας Αντίδρασης της ΕΕ (EU Rapid Reaction Toolbox), καθώς και των αντίστοιχων δυνατοτήτων αντιμετώπισης υβριδικών απειλών (EU Hybrid Toolbox). Οι ΑΕΔ, είχαν την ευκαιρία, με παρεμβάσεις τους, να εκφράσουν τις απόψεις για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Με την έναρξη της Συνόδου τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της EUMC, Στρατηγός Claudio Graziano ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό θεσμικό ρόλο που θα συνεχίσει να έχει η Στρατιωτική Επιτροπή μέχρι την τελική διαμόρφωση του κειμένου της ΣΠ.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ, Πρέσβη Pawel Herczynski, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το σύνολο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της ΣΠ και του EU Rapid Reaction Τoolbox.

Οι ενημερωτικές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν από το Γενικό Διευθυντή του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ (DGEUMS), Αντιναύαρχο Herve Blejean, αναφορικά με τη παρούσα κατάσταση διαμόρφωσης του τελικού κειμένου της ΣΠ κυρίως σε σχέση με την ενσωμάτωση σε αυτήν των προηγούμενων εισηγήσεων της EUMC οι οποίες συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη Σύνοδο σε επίπεδο ΑΕΔ στις 25-26 Οκτ 2021. Ενημέρωσε επίσης για τις διεργασίες σύνταξης του κειμένου πολιτικής αναφορικά με το EU Rapid Reaction Toolbox.

Κατά την συζήτηση του θέματος για την ΣΠ, ο Αρχηγός της ΕΦ, σε παρέμβασή του, επεσήμανε ότι στο υφιστάμενο προσχέδιο δεν γίνεται ισοβαρής αναφορά σε όλους τους στρατηγικούς ανταγωνιστές των οποίων οι υβριδικές ενέργειες και προκλήσεις, αντιτίθενται στα συμφέροντα της ΕΕ.

Σε αντίστοιχη παρέμβασή του, αναφορικά με την ανάπτυξη Δυνατοτήτων Ταχείας Αντίδρασης, ο Αρχηγός επανέλαβε την υποστήριξη κάθε προσπάθειας που αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ, καθώς τη θεωρεί ως την πιο εφικτή και αξιόπιστη δράση, η οποία θα δώσει στην ΕΕ την δυνατότητα ευέλικτης και αποτελεσματικής αντίδρασης στη διαχείριση κρίσεων. Επιπλέον, στην τοποθέτησή του υποστήριξε την προσπάθεια της ΕΕ για περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων συνολικής αντιμετώπισής των υβριδικών απειλών, καθώς η περιοχή της Αν. Μεσογείου συνιστά ήδη ένα θέατρο επιχειρήσεων υβριδικού πολέμου.

Ο Αρχηγός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Θαλάσσιας Ασφάλειας, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία και προτεραιότητα των περιοχών που βρίσκονται εντός, ή εφάπτονται των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Τέλος, ο Αρχηγός επισήμανε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών απειλών προϋποθέτει συλλογική δράση. Στο πλαίσιο αυτό, κατέληξε, η ΣΠ αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της σημασίας και της παροχής δυνατότητας καθορισμού του πλαισίου ενεργοποίησης της Ρήτρας Αμοιβαίας Συνδρομής του Άρθρου 42 (7) της Συνθήκης της ΕΕ, δεδομένου ότι ένας από τους βασικότερους στόχους της ΣΠ είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης στην περίπτωση αντιμετώπισης κρίσεων, στο πλαίσιο της ΕΕ.

Συμμετοχή Αρχηγού Εθνικής Φρουράς στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση φόνου 46χρονου στη Γερμασόγεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 5 / 2021 , 3:11 από news_room Στη σύλληψη 40χρονου και 43χρονης, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, προχώρησε απόψε η Αστυνομία, σε σχέση με τον θάνατο  46χρονου στη Γερμασόγεια. Εναντίον των δυο συλληφθέντων, ενοίκων της οικίας, όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 46χρονος, διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και συνωμοσίας […]

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Ελένειον Δημοτικό Σχολείο όπου λειτουργεί το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Ελένειον Δημοτικό Σχολείο όπου λειτουργεί το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 1:45 από news_room Το Ελένειον Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Πρόδρομου στο οποίο προσφέρεται καθημερινά υγιεινό μεσημεριανό γεύμα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά». Μετά το πέρας […]

Pin It on Pinterest