27 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Η πρώτη Θ. Λειτουργία του νέου έτους στo Πατριαρχείο Βουλγαρίας

patriarxeio-boulgarias-eidiseis-adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 1 / 2022 , 15:21 από news_room

Την πρώτη μέρα του νέου 2022, όταν η Εκκλησία γιορτάζει την Περιτομή του Κυρίου και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας «Αγ. Κυριακή «τελέστηκε πανηγυρική ευχαριστία μετά την καθιερωμένη για την ημέρα Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου, την προσευχή προέστη ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Μπελογκρανττσικ Πολύκαρπος, Εφημέριος Μητροπολίτης Σόφιας, Εφημέριος Αγίου Γεωργίου, σε ακολουθία με τον Αρχιμανδρίτη Βασίλειο, Αρχιμανδρίτη Βασίλειο, Αρχιμ. και Αρχιεπίσκοπος Σόφιας Νικολάι Τσούρεφ, Αρχιδιάκονος Ιβάν Πέτκοφ, Ιεροδιάκονος Βαρθολομαίος, Ιεροδιάκονος Πολύκαρπος, Διάκονος Julian Perikliev, Διάκονος Nikola Chochev, Διάκονος Evtimiy Kukov, Διάκονος Krassimir Pekov και Διάκονος Dimitar Kutlev.

Τα εκκλησιαστικά άσματα για την ακολουθία ερμήνευσαν η τετράφωνη ανδρική χορωδία προς την εκκλησία, με επικεφαλής τον καθηγητή Miroslav Popsavov, για να συμβάλει στην προσευχητική και εορταστική διάθεση των πιστών που συγκεντρώθηκαν στον καθεδρικό ναό.

Μετά το τέλος της ευχαριστιακής προσευχής, ο Επίσκοπος Πολύκαρπος ανέγνωσε την επίσημη προσφώνηση του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου για το νέο έτος 2022, χαιρετίζοντας και ευλογώντας εκ μέρους του όλους τους παρευρισκόμενους και εορτάζοντες σήμερα.

Το μήνυμα ήταν γεμάτο με ευγνωμοσύνη προς τον Θεό και ελπίδα: «Με το μεγάλο έλεος του Θεού, περάσαμε το κατώφλι μιας άλλης από τις χρονιές που μας χαρίσαμε. Στείλαμε το παλιό με ανακούφιση, και καλωσορίζουμε το νέο όπως πάντα με νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Για περισσότερη χαρά, φως και καλή θέληση μεταξύ των ανθρώπων και λιγότερη λύπη, πόνο και λύπη, λιγότερη εχθρότητα και βία και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό για λιγότερη ανεμελιά, που δυστυχώς συχνά συνοδεύει ανθρώπινες αποφάσεις και πράξεις. Γι’ αυτό, στην αρχή της Πρωτοχρονιάς 2022, παρακαλούμε και πάλι τον Επουράνιο Πατέρα μας να μας δώσει όχι μόνο υγεία και ευημερία, αλλά και σοφία για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε τη ζωή μας, και ιδιαίτερα τη ζωή των παιδιών μας, σύμφωνα με το δικό Του κόσμο. θα, με τη θεία Του πρόνοια για τον κόσμο και για τον άνθρωπο.

Φωτογραφίες στον λογαριασμό Flickr της Μητρόπολης Σόφιας πατώντας εδώ 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Τό Σάββατον, 6ην/19ην Δεκεμβρίου 2020, ἑωρτάσθη ἡ μνήμη τοῦ ἐν ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Νικολάου Ἀρχιεπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας τοῦ θαυματουργοῦ ὑπό τοῦ Πατριαρχείου. Ἡ Ἐκκλησία κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἀναμιμνῄσκεται τόν Ἅγιον Νικόλαον ὡς τόν Ἱεράρχην Μύρων τῆς Λυκίας, «κανόνα πίστεως καί εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας διδάσκαλον»,  ἀποκτήσαντα «τῇ ταπεινώσει τά ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τά […]

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας τίμησε τον Μητροπολίτη Δέρβης Ιεζεκιήλ - Adologala.gr

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας τίμησε τον Μητροπολίτη Δέρβης Ιεζεκιήλ – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 7 / 2022 , 19:11 από news_room Με μία σεμνή εκδήλωση, γεμάτη συγκίνηση, εορτάστηκε στη Μελβούρνη, την Κυριακή, 24 Ιουλίου, η ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, καθώς και η συμπλήρωση 60 ετών ιερωσύνης του. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Κρητικό Χωριό της Μελβούρνης, […]

Pin It on Pinterest