6 °C Athens, GR
27/01/2022

Η Πρεσβυτέρα Μαρία Δρόσου ανέλαβε νέα Διευθύντρια στην Μητρόπολη Βοστώνης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 18:39 από news_room

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης  κ.κ. Μεθόδιος ανακοινώνει τον διορισμό της Πρεσβυτέρας Μαρίας Δρόσου ως Διευθύντριας του Μητροπολιτικού Γραφείου με ισχύ την 3η Ιανουαρίου 2022.
Η Πρεσβυτέρα Μαρία θα διαδεχθεί την Κασσάνδρα Γαριμπάλδη που υπηρέτησε πιστά τη Μητρόπολη για αρκετά χρόνια ως ασκούμενη κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού και ως Διευθύντρια του Μητροπολιτικού Γραφείου από τον Οκτώβριο του 2020.
Η Πρεσβυτέρα Μαρία Δρόσου είναι ιθαγενής του Σικάγου του Ιλινόις και είναι παντρεμένη με τον πατέρα Οδυσσέα Δρόσο, επί του παρόντος πρωτοσύγκελο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στο Ροσλιντέιλ της Μασαχουσέτης. Έχουν έναν γιο τον Θωμά που βρίσκεται σήμερα στο Γυμνάσιο. Προηγουμένως, υπηρέτησαν στους Ιερούς Ναούς : Αγίου Παντελεήμονα, Άννας και Παρασκευής Greek Orthodox Church, Markham, Ontario του Καναδά για πάνω από 24 χρόνια.
Είναι πρόσφατη πτυχιούχος έχοντας κερδίσει το Master of Divinity στο University of St. Michael’s College στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, με Πιστοποιητικό Ανατολικών Χριστιανικών Σπουδών από το Metropolitan Andrey Sheptytsky Institute.
Η πρεσβυτέρα Μαρία υπηρετεί σήμερα ως μέλος συμβουλευτικού συμβουλίου για το Όραμα της Αγίας Αικατερίνης, μια διεθνή, πανορθόδοξη, μη κερδοσκοπική οργάνωση γυναικών θεολόγων, μαζί με χειροτονημένους και απλούς υπηρέτες-ηγέτες που αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες ανησυχίες από ορθόδοξη Χριστιανική άποψη. Υπήρξε συγγραφέας που συνέβαλε στο βιβλίο, Encountering Women of Faith Τόμος 3 «Αγία Μαρία (Σκομπτσόβα) του Παρισιού: Θαρραλέο όργανο της θεϊκής αγάπης».
Είναι επίσης μέλος της Task Force του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη σύγχρονη δουλεία και την εμπορία ανθρώπων.
Επί 20 χρόνια, είχε διατελέσει ως εθελόντρια, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ως Διευθύντρια Επιχειρήσεων στον Άγιο Ιωάννη τον Συμπονετικό Αποστολή στο Τορόντο του Καναδά, Αποστολάτης της Καρπαθορωσικής Επισκοπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου δ αφιερωμένο στην προβολή και φροντίδα ευάλωτων ατόμων και οικογενειών.
Στην ενοριακή ζωή, υπήρξε συνδιευθύντρια και καθηγήτρια Θρησκευτικής Εκπαίδευσης για νέους και ενήλικες. Εργάστηκε συνεργατικά με τα διάφορα προγράμματα προβολής της ενορίας. Η Πρεσβυτέρα Μαρία βοήθησε στην καθιέρωση του προγράμματος Metamorphosis Camp και διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας Πρεσβυτερών (Clergy wives) της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Καναδά.
Η Πρεσβυτέρα Μαρία τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου για λειτουργία στην Εκκλησία τον Ιούλιο του 1994 από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο. Έχει πάνω από 30 χρόνια συνδυασμένη επιχειρηματική ηγεσία στον κλάδο τροφίμων και φιλανθρωπίας αφού κέρδισε το πτυχίο Bachelor of Business Administration από το Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο.
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Πατριάρχη Θεόδωρου με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 1:48 από news_room Την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 , στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεώς του στην Κύπρο, η Α.Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρος Β’, είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, […]

Δήλωση Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 12 / 2020 , 14:58 από news_room Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, προς αποφυγήν οιασδήποτε παρανοήσεως, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δ.Ι.Σ. έχει ήδη αποφασίσει ότι ουδεμία δυνατότητα συζήτησης περί αλλαγής του τρόπου μετάδοσης του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας υφίσταται. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε […]

Pin It on Pinterest