26 °C Athens, GR
11/08/2022

Τελευταια Νέα
1,7 εκατομμύρια αδικημένοι με το Fuel Pass 2 – Έλαβαν 15€ λιγότερα Την λαϊκή αγορά της Καστοριάς επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλλίνικος – Adologala.gr Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενισχύει το αποτύπωμά του στο χάρτη των «πράσινων» αεροδρομίων της Ευρώπης Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε η Υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη Δυτική Όχθη: Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής Αμερικής Ελπιδοφόρος: Άμεση διάθεση 350.000$ για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Βαλουκλή – Adologala.gr Οικουμενικός Πατριάρχης: Προσευχηθείτε όλοι για την κατάπαυση του πολέμου στην Ουκρανία – Adologala.gr Στον Ιερό Ναό του Απόστολου Βαρνάβα λειτούργησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος – Adologala.gr Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα στους Αγίους Τόπος – Adologala.gr Καταληψίες κατέλαβαν ιδιοκτησία του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας διακόπτει τον διάλογο με το ΔΣ της Κοινότητας St Albans

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 1 / 2022 , 0:58 από news_room

Είναι γνωστό ότι η Κοινότητα Αγίας Παρασκευής St Albans στη Μελβούρνη είχε ξεκινήσει επίσημο διάλογο με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, προκειμένου να ενταχτεί στη μοναδική Κανονική Ελληνορθόδοξη Εκκλησία εν Αυστραλία, η οποία είναι η, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, «Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας» με ποιμενάρχη τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο.

Δυστυχώς, όμως, το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι μη νόμιμη, καθότι αντιβαίνει στις διατάξεις του Καταστατικού της Κοινότητας, προέβη σε μια σειρά ενεργειών, οι οποίες δεν είναι ούτε νόμιμες, ούτε κανονικές. Είναι δυσάρεστο να διαπιστώνει κάποιος ότι τα ίδια τα μέλη του Συμβουλίου, με πράξεις και συμπεριφορές τους, στρέφονται επί της ουσίας εναντίον του κοινοτικού θεσμού.

Για τον λόγο αυτό και με μεγάλη θλίψη και ποιμαντική αγωνία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος διακόπτει τον διάλογο και την οποιαδήποτε επικοινωνία για όσο διάστημα η Κοινότητα διοικείται από το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις πάσχουν νομικά.

Τα δύο πρόσωπα (ο κ. Νεκτάριος Κόικας και ο κ. Δημήτριος Βράκας) που εξυπηρετούσαν μέχρι σήμερα τα μέλη της Κοινότητας ως σχισματικοί «ιερείς», μη αναγνωρισμένοι από καμία Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπέβαλαν αίτημα μετανοίας και ο Σεβασμιώτατος θα τους αποκαταστήσει σύντομα με τον τρόπο που προβλέπεται από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.

Ο φερόμενος ως «Αρχιμανδρίτης» Νεκτάριος Αλεξανδράτος, για τον οποίο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είχε ενημερώσει το πλήρωμα των πιστών με παλαιότερη ανακοίνωσή της, δεν είναι κανονικός κληρικός και δεν ανήκει στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Επομένως, κανένα μυστήριο και καμιά αγιαστική πράξη που τελούνται από αυτόν, δεν αναγνωρίζονται και δεν έχουν κανονικό ορθόδοξο εκκλησιαστικό κύρος.

Εξάλλου, σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος τονίζει: «Κατανοώ ότι η Κοινότητα Αγίας Παρασκευής περνά μια δυσκολία, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι σαν την μπόρα που έρχεται και φεύγει. Δυστυχώς, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Νομικών Συμβούλων της Αρχιεπισκοπής, είμαι αναγκασμένος να διακόψω τον διάλογο με το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, διότι ακόμη κι αν λάβουν σήμερα μία απόφαση να ενταχθούν στη μοναδική Κανονική Εκκλησία εν Αυστραλία που είναι η Αρχιεπισκοπή μας, η απόφαση αυτή δε θα είναι νόμιμη. Θέλω να παρακαλέσω τα μέλη της Κοινότητας, συνδιαλεγόμενα εν ειρήνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν σωστές αποφάσεις, που θα οδηγήσουν στην αλήθεια. Να ξεχάσουμε τα λάθη και τα πάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά. Εύχομαι και προσεύχομαι και κυρίως περιμένω με πολλή πατρική αγάπη».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ι.Μ. Εδέσσης

Συμμετοχή της Ι.Μ. Εδέσσης στους εορτασμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 10 / 2021 , 23:37 από news_room Στα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ανακοινώνει ότι: Στις 31 Οκτωβρίου 2021, ώρα […]

Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτηρίου για το νέο Έτος 2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 1 / 2022 , 7:58 από news_room ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2022 Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταμένους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες, Αξιότιμους Προέδρους και Εντιμότατα Μέλη των Διοικ. Συμβουλίων, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία των Κοινοτήτων και άπαν το ευλαβές πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά «Χθες και […]

Pin It on Pinterest