30 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE

ΗΠΑ-Διπλωματικό μποϊκοτάζ: Το Πεκίνο εκφράζει την οργή του

πεκινο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 12 / 2021 , 20:19 από news_room

Η Κίνα εξέφρασε την οργή της μετά τη ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 του Πεκίνου στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν τους αθλητές τους, αλλά δεν θα υπάρξει καμία αμερικανική διπλωματική εκπροσώπηση εξαιτίας της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, ιδιαίτερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αψηφώντας τις κινεζικές προειδοποιήσεις.

Αντιδρώντας στην απόφαση, ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ζάο Λιτζιάν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση της αρχής της ουδετερότητας στον αθλητισμό.

«Η απόπειρα των Ηνωμένων Πολιτειών να διαταράξουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βασισμένη σε μία ιδεολογική προκατάληψη, ψέματα και φήμες, δεν θα έχει ως αποτέλεσμα παρά να εκθέσει στα μάτια όλων τις κακόβουλες προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.

Ο Ζάο επανέλαβε ότι οι κατηγορίες των δυτικών χωρών για την κατάσταση στην επαρχία Σιντζιάνγκ είναι το «ψέμα του αιώνα».

Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενα αντίποινα του Πεκίνου, ο Ζάο απάντησε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πληρώσουν το τίμημα του κακόβουλου πλήγματος. Περιμένετε και θα δείτε», δήλωσε.

«Είναι έλλειψη σεβασμού προς τους αθλητές, δεν νομίζετε;», ήταν η αντίδραση του κ. Χαν, συνταξιούχου δημοσίου υπαλλήλου, στην περιοχή του Ολυμπιακού Πάρκου.

«Οι αθλητές προπονούνται εδώ και χρόνια και οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ανερυθρίαστα ότι οι διπλωμάτες τους δεν θα έρθουν. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι δειλή».

«Ο αθλητισμός είναι αθλητισμός. Τι σχέση έχει με την πολιτική;», ήταν η άποψη άλλου ηλικιωμένου κατοίκου του Πεκίνου.

«Λιγότερος ιός»

Στη Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι εξήγησε την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Με την παρουσία της, «η αμερικανική διπλωματική εκπροσώπηση θα αντιμετώπιζε τους Αγώνες σαν να μην συμβαίνει τίποτε, παρά τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ωμότητες της Κίνας στην Σιντζιάνγκ. Και αυτό δεν μπορούμε απλώς να το κάνουμε», είπε.

«Οι αθλητές της αμερικανικής ομάδας έχουν όλη μας την υποστήριξη. Θα είμαστε στο πλευρό τους 100% και θα τους ενθαρρύνουμε από δω», πρόσθεσε.

«Ειλικρινά, οι Κινέζοι είναι ανακουφισμένοι από την είδηση, διότι όσο λιγότεροι αμερικανοί αξιωματούχοι υπάρχουν, τόσο λιγότερο ιός θα υπάρχει», ήταν η ανάρτηση του κινεζικού ταμπλόιντ Global Times, ναυαρχίδας της προπαγάνδας του Πεκίνου.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί από την Κίνα για την είσοδο ξένων στο όνομα της αντιμετώπισης της Covid-19, μικρός αριθμός ξένων πολιτικών αξιωματούχων θα μεταβεί στην Κίνα, με την εξαίρεση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του κινέζου ομολόγου Σι Τζινπίνγκ.

«Το Πεκίνο αδιαφορεί για το διπλωμαιτκό μποϊκοτάζ»

Εδώ και μήνες, η αμερικανική κυβέρνηση αναζητούσε τον καλύτερο τρόπο να πάρει θέση απέναντι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ένα δημοφιλές παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται από μία χώρα που κατηγορείται για «γενοκτονία» κατά των μουσουλμάνων Ουιγούρων της Σιντζιάνγκ.

Το Πεκίνο κατηγορείται βάσει αποδεικτικών στοιχείων πλειάδας οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την κράτηση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Ουιγούρων σε «κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Οι κινεζικές αρχές καταγγέλλουν συστηματικά «την ανάμειξη» των Δυτικών και επαναλαμβάνουν την διαβεβαίωση ότι πρόκειται για «κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης» για την υποστήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Τραμπ Μάικ Πομπέο τάχθηκε υπέρ του πλήρους μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

«Το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα δεν νοιάζεται καθόλου για ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ, διότι, στο κάτω κάτω της γραφής, υποδέχονται, παρά ταύτα, τους αθλητές όλου του κόσμου», έγραψε στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα

Την Παρασκευή το Ετήσιο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας BrainReGain

Την Παρασκευή το Ετήσιο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας BrainReGain

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 5 / 2026 , 16:28 από news_room Το Ετήσιο Συνέδριο της Πρωτοβουλίας BrainReGain, με τίτλο “RETURN. TALENT. IMPACT.”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας), παρουσιάζοντας για το νέο 360° μοντέλο της Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση του παγκόσμιου ελληνικού ταλέντου με το μέλλον της […]

Η Ακολουθίες των Παθών του Κυρίου και της Αποκαθήλωσης στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

Η Ακολουθίες των Παθών του Κυρίου και της Αποκαθήλωσης στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 4 / 2026 , 1:32 από news_room Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, 9 Απριλίου 2026, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου. Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και […]