8 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 12 / 2021 , 21:07 από news_room

Την προσδοκία της στήριξης της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ σε θέματα μετανάστευσης και πολιτικής προστασίας, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής σε συνάντηση με Αντιπροσωπία Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών νωρίς το πρωί, προέβη σε δηλώσεις.

Ανάφερε ότι κατά τη συνάντηση έχει γίνει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, προεξάρχοντος, όπως σημείωσε, του μεταναστευτικού και της πολιτικής προστασίας.

Αναφερθείς στο θέμα της πολιτικής προστασίας και κατάσβεσης πυρκαγιών, εξέφρασε την πεποίθηση πως είναι ένα θέμα που, με την ανάληψη της Γαλλικής Προεδρίας, προσδοκεί να αναδειχθεί εκ νέου, «ώστε να δημιουργήσουμε αυτό που είχε ξεκινήσει, αλλά δεν προχώρησε». Αφορά, πρόσθεσε, στη δημιουργία βάσης διαφόρων τύπων πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Κύπρου, που στόχο θα έχει να συνδράμει στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός σε ό,τι αφορά στο θέμα της μετανάστευσης, πέραν της παρουσίασης του προβλήματος που η Κύπρος αντιμετωπίζει, είπε, ότι έχει ζητηθεί η συνδρομή της επερχόμενης Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, στη διαχείριση των πολλών ιδιαιτεροτήτων  που η χώρα αντιμετωπίζει.

Εξήγησε ότι χρειαζόμαστε στήριξη και βοήθεια για τη φύλαξη και εποπτεία της πράσινης γραμμής, «η οποία δεν είναι το εξωτερικό μας σύνορο, αλλά είναι ο χώρος από τον οποίο διέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προερχόμενοι από την Τουρκία παράνομα μετανάστες».

Πρόσθεσε ο κ. Νουρής ότι υπάρχει επιπλέον η αναγκαιότητα για σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες και επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής, που είναι τα προβλήματα που τόσο η Κύπρος, όσο και ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει.

Ο Υπουργός εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση για την κατανόηση που επέδειξε με τις τοποθετήσεις της η γαλλική Αντιπροσωπία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, στο πλαίσιο της πολύς καλής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, η Κύπρος μπορεί να προσδοκία  ότι κατά το επόμενο εξάμηνο, κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, θα δούμε αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα να προχωρούν με θετική κατάληξη.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου κα Nadia Essayan, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών είπε ότι συζητήθηκαν θέματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για την Κύπρο και για την ΕΕ.

Ανάφερε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, σημειώνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα η Κυπριακή Δημοκρατία να στηριχθεί τόσο διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, όσο και στην ενίσχυση των συνεργιών με τις τρίτες χώρες. Η επί τόπου επίσκεψη στην Κύπρο συνέβαλε στην καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που η χώρα αντιμετωπίζει, όπως επίσης και στην ενίσχυση των εξαίρετων σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, τις οποίες υπογράμμισε και ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε η κα Essayan.

Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι κατά η διάρκεια της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron θα συνεισφέρει στη διαχείριση των ζητημάτων που έχουν τεθεί.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε την Κίνα και τη Ρωσία στο διαδικτυακό, παγκόσμιο Φόρουμ για το Κλίμα

Ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 4 / 2021 , 10:43 από news_room Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων, και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που χαρακτηρίζει έτσι τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Η παραδοσιακή δήλωση του Λευκού Οίκου για […]

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο για την 47η Θλιβερή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 0:15 από news_room Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) εξέδωσε για την θλιβερή 47η Επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στη Κύπρο την εξής ανακοίνωση : *Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο, Αυτά σας τα είπα, ώστε ενωμένοι μαζί μου να έχετε ειρήνη. […]

Pin It on Pinterest