5 °C Athens, GR
22/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σύσταση ομάδας εργασίας που θα αναλάβει τη διοίκηση του έργου τεχνικής βοήθειας για την τουριστική εκπαίδευση

Σύσταση ομάδας εργασίας που θα αναλάβει τη διοίκηση του έργου τεχνικής βοήθειας για την τουριστική εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 19:17 από news_room

Ομάδα εργασίας που θα αναλάβει τη διοίκηση του έργου τεχνικής βοήθειας για την τουριστική εκπαίδευση της Γενικής Διεύθυνσης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Reform) με τίτλο «Reform Tourism Education in Greece», συστάθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, μετά από απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η ομάδα διοίκησης του έργου αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση την Πέμπτη 16/12 ξεκινώντας τις επαφές της με τον ανάδοχο της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τον ανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης από το υπουργείο Τουρισμού τουριστικής εκπαίδευσης. Προς αυτό το σκοπό, στις αρχές του τρέχοντος έτους σχεδίασε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αίτημα για την παροχή τεχνικής βοήθειας από την DG REFORM. Το αίτημα εγκρίθηκε και ο ανάδοχος που επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε τέλος του έτους να ξεκινήσει το έργο του για την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της νέας πολιτικής για την τουριστική εκπαίδευση. Με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου, η τεχνική βοήθεια θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές του 2023, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Βασική πτυχή της νέας πολιτικής του υπουργείου για την τουριστική εκπαίδευση, είναι η δημιουργία μιας Ακαδημίας Τουρισμού, η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Τουρισμού. Σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας της είναι η παροχή σύγχρονης και ανταγωνιστικής τουριστικής εκπαίδευσης, η παρακολούθηση των αναγκών της τουριστικής αγοράς, καθώς και η μέσω αυτών ενίσχυση της απασχόλησης στον τουριστικό κλάδο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί τα επόμενα έτη, ένας ενιαίος εκπαιδευτικός φορέας του υπουργείου Τουρισμού, ικανός να παρακολουθεί και να προσαρμόζεται στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις, αξιοποιώντας βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές, καθώς και στις σύγχρονες ανάγκες της τουριστικής αγοράς, καλύπτοντας τα όποια κενά εντοπίζονται.

Η προτεινόμενη Ακαδημία Τουρισμού εξετάζεται να συγκεντρώσει όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες και λειτουργίες του υπουργείου Τουρισμού (ΑΣΤΕ, Σχολές Ξεναγών, ΙΕΚ Υπουργείου Τουρισμού, τμήματα μετεκπαίδευσης) και να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία τους προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της παρεχόμενης τουριστικής εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ουσιαστικά την παρεχόμενη από το υπουργείο τουριστική εκπαίδευση και να θωρακίσει αποτελεσματικά τον ελληνικό τουριστικό κλάδο. Βασική προτεραιότητα και στόχευση της νέας αυτής δομής είναι η παραγωγή έρευνας για τον προσδιορισμό των πραγματικών αναγκών της τουριστικής αγοράς σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η ζωτικής σημασίας ανατροφοδότηση του υπουργείου και των δομών του για την προσφορά ανταγωνιστικών και καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών, που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της αγοράς. Η θέση των εργαζομένων συνεπώς, θωρακίζεται ουσιαστικά καθώς παρέχεται η δυνατότητα αναβάθμισης των γνώσεων και δεξιοτήτων που ήδη κατέχουν καθώς και της απόκτησης νέων, όπως επιτάσσει η σύγχρονη εποχή.

Η τεχνική βοήθεια της ΕΕ θα προσφέρει την αναγκαία επιστημονική και τεχνική υποστήριξη για την αναμόρφωση του πλαισίου τουριστικής εκπαίδευσης στο σύνολό της, αλλά και την άρτια λειτουργία του νέου φορέα που θα δημιουργηθεί.

Όπως σημειώνει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, «στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου είναι ο μετασχηματισμός και εκσυγχρονισμός του εθνικού τουριστικού προτύπου της χώρας μας. Στην προσπάθεια αυτή, σημείο εκκίνησής μας είναι η τουριστική εκπαίδευση. Ζητούμενο είναι ο άμεσος και ουσιαστικός εκσυγχρονισμός της, κατά τρόπο που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης ανταγωνιστικής τουριστικής αγοράς.

Προχωρούμε στην ριζική αναμόρφωση της εθνικής μας πολιτικής για την τουριστική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων και στη δημιουργία ενός νέου φορέα παροχής ανταγωνιστικής τουριστικής εκπαίδευσης και παραγωγής έρευνας.

Όραμά μας είναι αυτός ο φορέας να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αλλά και των ευκαιριών απασχόλησης του ανθρώπων του τουριστικού κλάδου, με την παροχή καινοτόμων και εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ανάδειξη νέων προοπτικών σταδιοδρομίας.

Πρόκειται για μία σπουδαία μεταρρυθμιστική πρόκληση, στην οποία έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να μας συνδράμει με την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών – Διόρθωση πλημμελειών στις κτηματολογικές εγγραφές

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:53 από news_room Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών Διόρθωση πλημμελειών στις κτηματολογικές εγγραφές γρήγορα, απλά και με νομική ασφάλεια για όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λύση σε μια σημαντική εκκρεμότητα του Κτηματολογίου αναφορικά με τα κοινόχρηστα και […]

Γ. Κατρούγκαλος: Οι ελληνοτουρκικές διαφορές το 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 3 / 1 / 2021 , 19:10 από news_room Άρθρο του Τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου, στην εφημερίδα KONTRA News για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις «Η Τουρκία το 2020 επιδείνωσε, σε πρωτοφανή βαθμό, την ένταση στις διμερείς μας σχέσεις, τόσο με εμπρηστική ρητορική όσο και […]

Pin It on Pinterest