27 °C Athens, GR
09/08/2022

Τελευταια Νέα
Drones στη διάθεση του Τμήματος Δασών για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών Η Ελλάδα «Αγαπημένη Χώρα» στα αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία «The Trazees» 2022 Κροατία: Δημοσιογράφος έσωσε τον Όρμπαν από φουσκωτό που βούλιαζε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός & Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Νικάνορα στη Καστοριά – Adologala.gr Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας – Adologala.gr Τρείς μήνες «συγκεκριμένος τουρισμός» για να στηρίξει την χώρα για άλλους εννέα Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου – Adologala.gr Πατριαρχικό Ιερό Μνημόσυνο του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Εθνάρχη, Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού σε Λέρο και Κάλυμνο – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Φιλιππούπολη – Adologala.gr

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου

Το Πασχάλιο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 12 / 2021 , 23:58 από news_room

Ενόψει του νέου έτους ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος απέστειλε στους ιερούς ναούς της Ι.Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το παρακάτω πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του:

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,

Ας υποδεχτούμε αυτό το νέο έτος – την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας Αμερικής  με δέσμευση για την ανανέωση της Εκκλησίας μας και του εαυτού μας.

Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη τις προκλήσεις του παρόντος χρόνου. Αλλά μαζί στους δεσμούς της ενότητας και της ειρήνης  μπορούμε να τους συναντήσουμε και να τους ξεπεράσουμε.

Ερχόμενοι πίσω, το 2021 και κάναμε μεγάλα βήματα. Και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο σε αυτό το νέο έτος της χάρης του Θεού στη ζωή μας, επίσης.

Αυτό το έτος 2022 υπόσχεται πολλά για την Εκκλησία μας στην Αμερική. Μέσω της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Προσκυνήματος, βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας εθνικής παρουσίας που ποτέ δεν γνωρίσαμε. 

Έχουμε τόσα πολλά να μοιραστούμε με την κοινωνία συνολικά δηλαδή, τους πνευματικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας.Οι πολιτισμικές αξίες του ελληνισμού· και τη θετική συναναστροφή των κοινοτήτων μας.

Επομένως, η εγκάρδια προσευχή μου για το 2022 είναι η εξής:

  • Να ανανεώσουμε το πνεύμα μας στις βαθιές πηγές της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης.
  • ότι θα οικοδομήσουμε και θα ενισχύσουμε την ενότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.
  • και ότι θα λάμπουμε το φως του Χριστού στον κόσμο με τα πολύτιμα δώρα της Εκκλησίας μας.

Και έτσι, ας είναι πραγματικά το 2022 έτος της Χάριτος του Κυρίου μας και μια ιδιαίτερη ευλογία για εμάς και τον κόσμο γύρω μας, καθώς γιορτάζουμε τα εκατό χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας.

Καλή, ασφαλή και υγιή Πρωτοχρονιά σε όλους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών Το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, Αλίμου, Αργυρουπόλεως και Φαλήρου ανακοινώνει ότι και φέτος εν έτει 2021 ο σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών δεν θα εορτάσει τα σεπτά του ονομαστήρια τα οποία άγει στις 12 Οκτωβρίου. Ακολουθεί […]

Ρωσία: Μπορεί να επιχειρεί πλέον με βομβαρδιστικά εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 5 / 2021 , 3:03 από news_room Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι σε θέση, για πρώτη φορά, να επιχειρεί με βομβαρδιστικά μεγάλων αποστάσεων που μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό με πυρηνικά όπλα από την αεροπορική βάση που διαθέτει στη Συρία, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της και επιτρέποντας […]

Pin It on Pinterest